fbpx

Ha február 14., akkor Nemzetközi könyvajándék nap!

Nemzetközi könyvajándék napja
Tudom, hogy amikor elérkezik a február 14. napja, akkor ellepik a közösségi médiát a szívecskés-szerelmes posztok, a virágárusokat a rózsacsokrok, a hipermarketek polcait pedig a szerelmi bájitalok és a cuki piros-rózsaszín ajándéktárgyak. A Valentin nap a szerelem napja, ám nekem, aki könyvmoly és író vagyok, egy egészen más ünnepről szól.

A Valentin napot mindenki ismeri, de február 14-én nemcsak a szerelmesek napja van, hanem a Nemzetközi könyvajándék napja is, én pedig ezt tartom, már több mint 5 éve, pedig házas vagyok.

Nemzetközi könyvajándék napja A Nemzetközi könyvajándék nap egy amerikai kezdeményezés, mely 2011-ben indult az Egyesült Államokban azzal a céllal, hogy ezen a napon minden gyermek kapjon egy könyvet. A kezdeményezés megálmodói ezzel akarták az olvasás fontosságára felhívni a figyelmet, és megajándékozni a gyerekeket egy könyvvel, hogy találkozhassanak a nekik szóló irodalmi művekkel. Hazánkban már 2013. óta tartják ezt a napot, azóta már számos iskola, könyvtár és szervezte csatlakozott a mozgalomhoz.

Ötletek a Nemzetközi könyvajándék naphoz

Én örök gyerek vagyok, vagyis a férjem annyira aranyos, hogy minden évben megajándékoz egy könyvvel ezen a napon, de természetesen nemcsak úgy veszem ki a részem a könyvajándékozásból, hogy kapok egyet. Egyrészt a gyerekeim is mindig kapnak könyvet ilyenkor, de számos más megmozdulásom is van. Tavaly 5 mesekönyvet „hagytam el” Szombathelyen, és idén is valami hasonlót tervezek, de a kislányom osztályát is tervezem mesekönyvekkel megajándékozni. Nemzetközi könyvajándék napja Ha ti is szeretnétek csatlakozni a kezdeményezéshez, annak számos módja van:ajándékoz könyvet egy gyermeknek, lehet ismerős vagy rokon gyereke, de a saját gyereknek is ér – nyilvános helyeken is hagyhatsz könyvet, mondjuk játszótéren, olyan kávéházban, amit főleg családosok látogatnak, de az iskolák-óvodák előtti padokon is – az is jó megoldás, ha az otthon már feleslegessé vált, jó állapotú gyerekkönyveket ajándékozod el könyvtáraknak, kórházaknak, napközis otthonoknak, óvodáknak, bölcsődéknek, esetleg olyan szervezeteknek, akik rászoruló gyerekek számára adományoznak könyveket.

Aki pedig hozzám hasonlóan örök gyereknek érzi magát, saját magát vagy felnőtt szeretteit is meglepheti egy könyvvel, mert a könyv mindig jó ajándék, és jó adni és kapni is.

Book

A SZERZŐ

Kőszegi-Arbeiter Anita

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, gyerekkönyv író, és két kislány boldog édesanyja,aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet, így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével kezdtem meséket írni. Amikor a második kislányom, Flóra is megszületett, már általánossá vált nálunk, hogy saját meséket kapnak, ami nekik és róluk szól. Az írás nekem már nemcsak hobbi, hanem életstílus.

Szövegírással és mesekönyvkiadással foglalkozom, a mesékből meseelőadásokat tartok, én nagyon élvezem, hogy lényegében a hobbimból élhetek, ami az írás és az olvasás. Nemcsak író, de fekete öves olvasó is vagyok, ami azért is érdekes, mert gyerekként én bizony utáltam olvasni. Szerencsére édesapám mindent megtett, hogy ez ne így legyen, és annyira sikeres volt az erőfeszítése, hogy végül könyvmoly és író lettem. Az olvasóvá nevelés a szívügyem lett, hiszen ki lenne meggyőzőbb, mint az aki eredetileg nem is szeretett olvasni?

A meséim közöl már több eljutott a nyomtatásig: www.koszegianita.com

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)