fbpx

HOGYAN KÉNE BETARTANI AZ ÚJÉVI FOGADALMAKAT ( MÁR HA VAN)?

leggyakoribb újévi fogadalom
Íme az 5 leggyakoribb újévi fogadalom és a hozzájuk tartozó tipp, hogyan is lehetne ezeket az megtartani az új évben.

Simán lehet, hogy a legjobb szándékkal indulsz neki az új évnek. Szeretnél fogyni, többet aludni, többet mozogni, stb. De a fogadalmaknak van egy rossz szokásuk: nehéz betartani őket…Mi lenne, ha 2021 az az év lenne, amikor összejönne a fogadalmak betartása?

Megosztjuk veled azokat a szórakoztató tippeket, amelyek segíteni fognak ezeknek a betartásában, és egyébként is, amitől 2021 a TE ÉVED lesz.

Calendar

FOGYNI SZERETNÉK

Semmi meglepő nem lesz abban, ami itt következik: egy felmérés során azoknak az embereknek a fele, akik megpróbáltak fogyni az elmúlt 5 évben, nem sikerült.

Legyél részese a másik felének.

Szeretnél 50 kilót leadni az új évben? Jól hangzik, de most komolyan, már kimondani is sok…De ez valószínűleg akkor nyomás alá fog helyezni, ami miatt, már a 2. héten abba hagyod a kúrát, mert még csak fél kiló ment le. Tűzz ki kisebb célt: használd az 5 kilót szeretnék fogyni megközelítést. Olyan célt kell választani, ami elérhető a közeljövőben. Most, aztán hajrá! Néhány hét alatt 5 kilót könnyedén fogyhatsz, talán még többet is. Miután lement az első 5 kilo, akkor elkezdhetsz gondolkodni a következő 5-ön.

A fogyás során változtatni kell bizonyosan a dolgokon. Ez azt jelenti, hogy amint súly csökkenést tapasztalsz (márpedig fogsz), módosítanod kell a terved. De a módosításokat sokkal könnyebb elfogadni, mint a teljes átalakítást.

Visszaesések lesznek. Garantálom. Hetek lesznek, amikor nem, hogy nem fogsz fogyni, de még hízhatsz is picit. Ezen a ponton az emberek többsége feladja. Ne ess áldozatul ennek a kifogásnak. Fogadd el a visszaesést, és kötelezd el magad a továbbhaladás érdekében.

Drágám jól nézel ki így is; a nagymama is ilyen alkatú volt; mégis csak szültél 2-3-10 gyereket.. és társaik…

Értsd meg, hogy nem mindenki akarja, hogy lefogyj. Néhányan öntudatlanul is szabotálhatják a célodat. Kerüld el őket. Jó messzire. Ez MOST CSAK RÓLAD SZÓL.  

És egy nagyon fontos dolog: fogadd el önmagad, ez elengedhetetlen, hogy a gyermekednél is megfelelően alakuljon a pozitív testkép.

Dance

TÖBBET SZERETNÉK MOZGOGNI

HA TÖBBET SZERETNÉL MOZGOGNI

Egyre több kifogást hallunk arról, hogy az emberek miért nem tudnak formába lendülni, mint bármely más egészségügyi cél esetében. Nincs idő, túl fáradt vagyok, a testmozgás unalmas stb. Garantálhatom, hogy nem vagy egyedül. E cikk szerzőjének egész sor listája van mozgást kivédő kifogásokból  ( de ennek vége, mert olyan módon fáj a hátam, ami megerősít abban, hogy ez így nem megy tovább, úgyhogy, amikor nem Minimagozok, Minipiacozok, akkor tornázni fogok). Vannak mások, akiknek ugyanaz az oka, hogy ne mozogjanak többet. A különbség az, hogy ők találtak megoldásokat, megoldást és mozognak. Te is fogsz. Végül azt veszed majd észre, hogy a testmozgás olyan szokássá vált, amelyet nem szeretnél kihagyni.

A túl kemény, túl korai haladás az egyik fő oka annak, hogy az emberek kudarcot vallanak. Tessék, itt az engedély: kezd napi 1 perces gyakorlással. Ha ezt megvan, fokozd 2 percig. Ez több, mint az 1 perc, ezért tekintsd sikernek.

Ennyi: jutalmazd meg magad valamivel, amitől még jobban fogod érezni magad. Egy darab sütemény valószínűleg több szempontból is visszaütés lenne, úgyhogy ehelyett vehetnél magadnak egy új futócipőt, jógaszőnyeget, kulacsot.

Szeretnél további motivációt? Oszd meg a továbbjutási céljaidat a Facebookon. A barátok egy kis extra dicsérete soha nem látott magasságokba emelhet. Sőt, talán másokat is befolyásolni fogsz, hogy ők is kezdjék el.

Disco

EGÉSZSÉGESEBBEN SZERETNÉL ENNI

HA EGÉSZSÉGESEBBEN SZERETNÉL ENNI

Ez lehet a legnyomasztóbb az összes közül! Tudod mi a leggyakoribb probléma? Teljes változtatás. Változtass azon, hogy, mit eszel, mikor eszel, hogyan eszel, miért eszel, mondjam még? Kezdjünk kicsibe ezzel is. Ha túl sokat próbálsz egyszerre megváltoztatni, akkor valószínűleg kudarcot fogsz vallani.

Egyél még egy zöldséget ebédnél. Hülyén hangzik? Pedig nem az, hidd el. Rengeteg időd van rá, hogy felépítsd az étkezési változtatásokat. De először tedd ezt az egyet szokássá.

Ha mégis megteszed, csak erre (mármint a hiányára) fogsz gondolni. Kövesd a 80/20 szabályt. Légy jó az idő 80% -ában. Akkor lehetsz rossz a másik 20%,-ban és egyél, amit csak akarsz. Belefér. Csak legyél őszinte magaddal

Megpróbáltad már korábban abbahagyni? Ismered a 10 es szabályt? 10 dohányos közül 6 újra, és újra, és újra meg próbálja abbahagyni a dohányzást. 4-nek összejön. 

Azt gondolod, hogy nincs akaraterőd? De van. Csak ezt is gyakorolni kell. Amint gyakorolod az egészségesebb döntéseket, a “nem köszönöm” valóban könnyebbé fog válni. És már veregetheted is hátba, vagy vállon magadat, mert igenis van akaraterőd.

Firecracker

SZERETNÉL LESZOKNI A DOHÁNYZÁSRÓL

HA SZERETNÉL LESZOKNI A DOHÁNYZÁSRÓL

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ne nehezítsd meg magad még azzal is, hogy hamutartókat és öngyújtókat hagysz magad körül. Kukába velük, vagy hasznosítsd újra amelyiket lehet. 

Ismerd el, hogy a dohányzás egy szokás, sajnos a rosszabbik fajtából. És igen, a szokásokat nehéz megtörni. Tehát találj ki magadnak egy új szokást, amivel ki lehet váltani a dohányzást, Mi lenne, ha a reggeli rágyújtást gyors sétával helyettesítenéd? Tedd meg magadért.

Ne feledd, hogy minden egyes próbálkozáskor nő a siker esélye. Hagyd, hogy a kudarc motiváljon. Rúgd fenékbe a kudarcot!

Clock

SZERETNÉD CSÖKKENTENI A STRESSZT

HA SZERETNÉD CSÖKKENTENI A STRESSZT

Ha csak kimondod ez a szót, már kezdődik a gyomorszorító érzés? A munkavállalók több mint 40% -a azt állítja, hogy stresszben van a munkaideje alatt. Idejutottunk, ez már a mindennapjaink része lett. Persze van, akik azt mondják, hogy néha kicsit stresszes, de elmúlt.   A valóság az, hogy a stressz nem múlik el. És a megfelelő mennyiségű stressz nem is kell mondjuk ugye, hogy hova vezethet. Épp ezért aktívan kezelni kell, hacsak nem akarod, hogy a stressz kezeljen téged. Két egyszerű dolog segíthet a stressz csökkentésében:

Igen, a szó szoros értelmében a lassú, mély lélegzetvétel nem csak enyhíti a stresszt, hanem csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot is. Az elme és a test csodálatos dolgokra képes.

Nem arról beszélek, hogy lótuszpózba állítsd be magad (ha meg tudod tenni, akkor csapasd:). A meditáció arról szól, hogy kiszabadítod az elmét a nap zűrzavarából. Egyszerű, de nem mondom, hogy könnyű. Szerencsére van erre számos alkalmazás, rengeteg online, ingyenes program is. Ha az egészséged átalakításának módját keresed, akkor a meditációnak hatalmas ereje van.

Mask

Na most akkor: válassz egy fogadalmat. És csináljuk meg együtt. És ne feledd, még akkor is, ha elmulasztottad a január 1-jei kezdést, simán el kezdheted január 7-én.

MI IS ELFOGJUK

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)