Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A Lego újrahasznosított elemeket készít eldobált palackokból

A Lego újrahasznosított elemeket készít eldobált palackokból minimag

Vegyél néhány eldobott palackot, és készíts belőle valamit: gondolta a LEGO vállalat néhány kreatív embere. és milyen jól gondolta!

A Lego játékmárka megalkotta első prototípus játék elemeit újrahasznosított PET műanyag, egész pontosan eldobott palackok felhasználásával.

Ez a protótípus a dán vállalat azon törekvésének részeként jött létre, hogy 2030-ig valamennyi termékét fenntartható anyagokból állítsa elő. A prototípusokat újrahasznosított polietilén-tereftalátból (rPET) hozták létre, amely egy olyan hőre lágyuló műanyag, amelyet a palackok és egyes ruha darabok előállításánál használnak.

fehér lego elemek pet palackból minimag

Az elmúlt három évben kifejlesztett prototípus használt műanyag palackokból készült, amelyet az Egyesült Államok beszállítóitól szereztek be. 

Lényegében 1 egy literes műanyag palack elegendő anyagot biztosít körülbelül 10 darab 2-4-es elem elkészítéséhez. 

A Lego több mint 250 újrahasznosított műanyag készítményt próbált ki, hogy olyan téglát hozzon létre, amely megfelel a vállalat minőségi, biztonsági és játékbeli követelményeinek.

lego elem teszteles minimag

A tesztek meghatározzák, hogy a szabadalom alatt álló anyagösszetétel elég erős és tartós-e a Lego téglákhoz.

„Dolgoznunk kell azon, hogyan színezzük ki következetesen az anyagot, és meg kell vizsgálnunk a különböző formákat, mennyire formálhatóak” – nyilatkozta a  Lego. „Akkor képesek leszünk felmérni, hogy kísérleti vagy próbagyártásba kezdhetünk-e.”

A téglákat úgy tervezték, hogy kompatibilisek legyenek a régebbi Lego téglákkal.

Minden új anyagnak, amelyet használunk, meg kell felelnie a magas minőségi és biztonsági előírásoknak, mint amelyeket a meglévő termékeinkre is alkalmazunk – ez magában foglalja a termék tartósságát is” – mondta a márka.

MINIMAG KITEKINTŐ

Ole Kirk Kristiansen által 1932-ben alapított Lego a világ egyik vezető játékmárkája. Ez részben az ikonikus tégla tartósságának köszönhető.

Az 1963 óta  gyártott Lego-téglák többsége akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) nevű műanyagból készültek.

Olyan tartós anyag megtalálása, mint a hagyományos ABS téglák, igen nehéz feladatnak bizonyult a játékkészítő számára.

Számunkra a kihívást az jelenti, hogy olyan anyagokra van szükségünk, amelyeket hajszáll szélesség pontossággal lehet formázni, úgy, hogy a ma legyártott elemek illeszkedjenek a több mint 60 évvel ezelőtt gyártottakhoz is, ugyanakkor tartósak és biztonságosak legyenek ahhoz, hogy a gyermekek nap mint nap játszanak vele.

A Lego elemeket úgy tervezték, hogy elég biztonságosak és tartósak legyenek ahhoz, hogy generációról generációra továbbadásra kerüljenek, és ne dobják el őket az emberek. Ennek ellenére elkötelezettek vagyunk amellett, hogy termékeinket a jövőben fenntarthatóbb anyagokból állítsuk elő"

Az elemeket a játékgyártó vállalat szélesebb körű stratégiájának részeként hozták létre, melynek lényege, hogy 2030-ig az összes alapvető Lego terméket fenntartható anyagokból állítsák elő.

Fenntarthatósági céljaik között szerepel a bioműanyagból készült téglák fejlesztése és a hulladék csökkentése vagy annak megszüntetése.

Tavaly a cég bejelentette, hogy megkezdi az egyszer használatos műanyag eltávolítását a dobozaiból.

lego rozsacsokor cukornadból minimag

2018-ban a vállalat fenntartható elemeket dobott piacra cukornádból.

Idén, az elején, pedig kiadott egy virágcsomagot, amely megkönnyíti az emberek otthon kikapcsolását és kikapcsolódását, amely tartalmazza a bioplasztikból készült  alkatrészeket.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy szerepet vállaljunk a fenntartható jövő építésében gyermekek generációi számára. Azt akarjuk, hogy termékeink pozitív hatással legyenek a bolygóra, nemcsak az általuk inspirált játékkal, hanem az általunk használt anyagokkal is.

Lényegében 1 egy literes műanyag palack elegendő anyagot biztosít körülbelül 10 darab 2-4-es elem elkészítéséhez. 
FÓKUSZBAN

ISKOLATÁSKA PET PALACKBÓL

További cikkei

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet