Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Családinet

Sok gyerek hajlamos W alakú pózba leülni a földre. Azért is szeretik ezt az ülésformát, mert így stabilak és a kezüket szabadon tudják használni. Ha látod, hogy a csemetéd sokszor ezt a pózt veszi fel, ne hagyd, mert káros lehet hosszú távon.
Óvodakezdés előtt sok szülő pánikol: noha viszonylag kevés kicsinél okoz problémát az elvárt szobatisztaság – bár ilyen is előfordul –, a 3 évesek nagy többsége még nem igazán tudja kakilás után rendesen megtörölni a popsiját. A szülők pedig nem biztosak benne, hogy az oviban ebben segítségükre lesz
A féltékeny anyák jelensége társadalmunk egyik legnagyobb tabuja, ami semmiképp nem összeegyeztethető azzal, amit az anyai szeretetről akarunk gondolni…
Sok anyukacsoport és közösség tagja vagyok, és azt tapasztalom, hogy az autósülések kérdése MINDIG indulatokat kavar.
Az idei nyári szünet még a megszokottnál is sokkal nagyobb nehézségek elé állítja a dolgozó szülőket: az iskolabezárások miatt a szabadságukat jórészt kivették, az eddig megszokott megoldások nem működnek. Ki fog vigyázni a gyerekekre tíz hétig, ha a szüleiknek dolgozni kell?
Most, hogy júniusban kinyitnak az állami ovik, bölcsik, megint felmerült a kérdés, hogy vigyük, ne vigyük, mire várjunk, mi alapján tudunk jó döntést hozni.
Nem is gondolnád, hogy az alábbi, gyakran biztatónak szánt mondatokkal valójában hosszú távon többet ártasz a gyereknek, mint használsz.
„Ne zörögj!” „Ne piszkáld!” „Ne szórd szét!” „Ne üvölts!” „Ne rohanj!”… sorolhatnánk a szinte már katonai szigorral pattogó parancsokat. Igen, anyaként olykor nekem is fogytán a türelmem, amikor hullafáradtan hazaérek, alig állok a lábamon, ragadnak le a szemeim, az én édes egyszülöttem pedig vidá
A kreativitás, az alkotó fantázia kialakulásához és gyakorlásához nagyon fontos a játék. Szülőként sokszor azonban épp ez ellen dolgozunk, még ha a legjobb szándékkal is tesszük.
Magyarországon még nagyon ritka, hogy egy apa maradjon otthon gyeden vagy gyesen a gyerekkel. Bár ez a megoldás sok előnnyel kecsegtet, egy nyolc órában dolgozó apuka is kialakíthat szoros kötődést a gyerekkel, csak egy kis erőfeszítés kell hozzá.
Rossz anyának érzed magad, akit néha őrületbe kergetnek a saját gyerekei? Íme a feloldozás egy pszichológustól, akinek üzenetét egy blogger anyuka osztotta meg – minden magában kételkedő szülőnek el kellene olvasnia.
Ti is le vagytok már maradva többnapnyi tanulnivalóval, és ez téged egyre kevésbé tud érdekelni? Olvasd el a négygyerekes anyuka tapasztalatait, és rájössz: ezzel nem vagy egyedül.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet