Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Bőrápolás gyerekkorban – mi történik a babakor után, hogyan, és mikor kell elkezdeni a gyerekek bőrápolását

anya ápolja a kislány bőrét

A bőrünk a legnagyobb kiterjedésű része a testünknek, és a legnagyobb védelmezője is egyben. A gondozása, ápolása nem pusztán csak a jó érzetről kell, hogy szóljon, hanem egy nagyon fontos részéről az életünknek: az egészségünkről is szól. 

ÉS NEM LEHET ELÉG KORÁN ELKEZDENI….

Ha már kisgyermekkorban, amikor a bőr még rugalmas, megalapozzuk a megfelelő bőrápolási szokásokat, akkor nyert ügyünk van a felnőttkori, sokkal komplexebb bőrápolási rutin bevésődéséhez.

 

 

Nézzük, mit kell tennünk a gyerekek bőr ápolásáért, és legfőképpen milyen korban kell elkezdeni. Bár rengeteg mindenhez értünk, igazi multitask anyukák vagyunk, a cikkünk írásához segítségül hívtuk a SHEDO kozmetikumok anyukáját, Dr Halász Dórát, aki gyógyszerészként segít nekünk eligazodni a gyermek bőrápolás kacskaringós kérdéseiben.​

Dóri és családja

MIKOR TANÍTSUK MEG A BŐRÁPOLÁSRA GYERMEKÜNKET?

Bár minden gyerek más és más, mégis elmondható általánosságban, hogy a gyerekek 2-5 éves koruk között egy nagyon intenzív időszakot élnek át: egyedül járnak, futnak, gyorsított ütemben fejlődik a nyelvi tudásuk, megtanulják, hogyan kell öltözködni, tisztálkodni, mosakodni önállóan. 

Ez a kor a legalkalmasabb arra, hogy elkezdjük megtanítani a gyermekünknek a kéz, és arcmosás, illetve a saját testük tisztán tartásának fontosságát.

SHEDO Manó FÜRDETŐK
SHEDO Manó Fürdető levendula-narancs

A fürdéshez próbáljátok ki a SHEDO MANÓ Fürdetőket: gyengéden tisztítanak, és a bennük lévő BIO MANDULAOLAJnak köszönhetően már fürdés közben is hidratálnak, táplálják a bőrt. Két féle összetételben találkozhatunk velük a webshopban: levendula-narancs, és citrom-grapfruit kivonat tartalommal.  A személyes preferenciákat leszámítva (isteni az illatuk) fontos információ a választáshoz, hogy a bio, 100% tisztaságú orvosi levendula illóolaj nyugtatóan hat az irritált bőrre, így azoknál a gyerekeknél is lehet használni, akik hajlamosak a viszketésre, kipirosodásra. A bio, 100% tisztaságú édesnarancs illóolaj szintén nyugtató hatással bír. A 100% tisztaságú, Demeter minősítésű citrom és bio grapefruit illóolaj finom illatával jókedvre derít minket is fürdetés közben, és a gyerkőcöt is, miközben szagolgatja majd magát.

Shedo Manó Testápolók
SHEDO Manó Testápoló normál bőrre

A fürdés után következhet a kenegetés: ha semmilyen bőrproblémával nem küzd a gyermek, akkor követezhet a SHEDO MANÓ Testápoló, mandarin –vanília, vagy natúr változatban. Ha az esti rutin részévé válik, akkor érdemes kipróbálnod egy finom masszázs keretében belesimítani a bőrébe, hiszen a masszázs nem csak a fizikai, hanem a lelki fejlődésre is nagyon jó hatást gyakorol.

SPECIÁLIS BŐRROBLÉMÁK GYEREKKORBAN

Ha irritált a gyermek bőre, akkor a jó öreg körömvirág fog a segítségedre lenni. A SHEDO MANÓ Körömvirág balzsam natur és illóolajos változatban is kapható. A körömvirágolaj gyulladáscsökkentő és hámosító hatással rendelkezik, így ha:

Száraz, hámló, viszkető foltokat látsz a bőrén; sebeket, horzsolásokat ( persze nem nyílt sebre gondoltunk);rovarcsípést, vagy csak egyszerűen hámosításra van szükség, akkor ez a balzsam lesz a segítségedre.

TUDTAD? A körömvirágolajat egy speciális eljárással, úgynevezett macerációval állítják elő. Napraforgó olajban áztatják a körömvirág szirmait és a napfényt használják katalizátorként. A napraforgóolaj kivonja a zsíroldékony összetevőket a szirmokból, majd a folyamat végén szűréssel távolítják el a növényi darabokat.

SHEDO MANÓ Körömvirág balzsam

Jön az ősz – készítsd fel a gyerkőc bőrét

A hidratálás a bőr víztartalmának növelését jelenti, általa a bőr kisimult, rugalmas lesz, pont, mint a babák bőre. Hideg, szeles időre azonban fel kell készíteni a gyerekek bőrét is, nem érdemes akkor kapkodni, ha már meg van a baj, és dehidratált lesz a bőre. Kifejezetten erre az időszakra javasolja Dóri, a SHEDO Manó Arc-és testápolót, melynek álaga gazdagabb textúrájú, hiszen az ideális olajtartalom nagyon fontos védelmet nyújt a hideg szárító hatásaival szemben.

Shedo testápoló Minimag
SHEDO Manó Arc-és testápoló száraz bőrre
Ha a napi rutin, leginkább az esti rutin részévé válik a gyermek testápolása, akkor egész biztos lehetsz benne, hogy a későbbi, 10+-os korban – amikor már egyre komolyabb (bőr) kihívások lesznek- nem fog nehezére esni a saját bőrének ápolása.

Ha kérdésed merülne fel, keresd Dórit, és csapatát, biztos kezekbe kerültök :).

További cikkei

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet