fbpx

Hobo, tote, shopper? | A nagy táskaválasztó | MomChic

Hobo, tote, shopper? - A nagy táskaválasztó

Hátizsáktól a hátizsákig – táska korszakok

Sokszor a leghétköznapibb tárgyaink árulnak el rólunk a legtöbbet. Szerintem minden Nőnek vannak táska korszakai, ezek nagyon szépen prezentálják, épp melyik életszakaszában tart az adott Hölgy.

Az én táska evolúcióm körülbelülígy zajlott: tini, sulis korban a hátizsákokat váltogattam, majd jött a bulis, fesztiválos korszak keresztpántos kistáskája, majd a végre felnőtt vagyok és megveszem az első elegáns kézitáskámat vagy clucthomat – éra következett. Anyaként ismét a praktikum felé fordultam, a multifunkciós „pelenkázósdeazértcsajos” hátitáskákat kerestem, amik mellett megvan mindkét kezem.:)

A női tasi minden titok tudója, ragaszkodunk hozzá, hiszen benne van az életünk:mobiltelefon, rúzs, tampon, púdert, pénz és kulcs, hajlakk, laptop, cumi, rágógumi, egy váltás harisnya, ivóka és pelus, napszemcsi, kézfertőtlenítő, töltő, neszesszer, esernyő…najó, az egész ház.

A klasszikus tároló funkció mellettegy stílusos táska gyönyörűen öltöztet, egészít ki szetteket. Ha valaki élénk színtípus, de nem a ruháival szeretne villogni, elegendő egy látványos színű táska és a neutrális szettet szépen fel tudja élénkíteni.

Hány táskára van szüksége egy Nőnek?

Hány táskára van szüksége egy Nőnek?

Egy felmérés szerint egy európai nő egyidejűleg átlagban hét kézitáskával, illetve retiküllel rendelkezik. Az élen az olasz nők járnak, esetükben ez a szám 20 és 60 között mozog.

A tanulmány szerint a nők életükből átlagban 76 napot töltenek el azzal, hogy valamit táskájukban keressenek, és átlagosan 11 ezer eurónak megfelelő összeget költenek táskavásárlásra életük során.

Hány táskára van szüksége egy Nőnek?

Az én véleményem az, hogy elegendő 3-4 jól kiválasztott táska is, amennyiben ismerjük az adottságainkat és a ruhatárunk letisztult.Ez a pár csodadarab stílusban, színben, méretben biztosan passzolni fog hozzánk.

A táska méretét is mindig a testalkatunkhoz, magasságunkhoz, színtípusunkhoz érdemes választani. Igen, az alkatunk sokat számít, hiszen a táska is ott erősít, ahol viseljük.

Általános érvényű az a szabály, hogy a magas nők nagyobb méretű táskákban is gondolkodhatnak, míg a petite, azaz alacsony alkatúaknak értelemszerűen a finomabb méretek lesznek harmonikusabbak.

Magyar táskatervezőktől válogattam, akik csodásabbnál csodásabb alkotásokkal örvendeztetnek meg bennünket, természetesen a színtípus ajánló most sem marad ki.;)

A Husew  márka ikonikus Frame hátizsákja igazán univerzális, könnyen beilleszthető az elegáns és a sportos ruhatárba is egyaránt. A városi mindennapokban és a hétvégi kirándulásokon is megállja a helyét, párnázott vállpántos változatban kényelmesen eloszlik a súly a vállakon, ideális választás azoknak, akik laptopot, 1,5 literes vizet, könyveket hordanak maguknál napi szinten vagy épp kisbabás Anyukák.

A képen látható hátizsákot ősz típusoknak ajánlom, de minden színtípus megtalálhatja a kedvencét, sőt egyedi kéréseket is teljesít a tervező, Sztanyó Brigi.

A VHR Fashion , azaz Varga Rákhel táskája szemet gyönyörködtető, mint egy festmény, élénk típusoknak ajánlom, elsősorban teleknek, élénk tavaszoknak.

A VHR táskái különleges technológiával készülnek, bőrből, fából és műgyantából. Minőségi olasz bőröket használnak kívül-belül. Minden egyes táskát a tervező készít maga műhelyében a famegmunkálástól a kész táskáig, így 100% kézműves termék. Különlegessége még abban is rejlik, hogy nincs két egyforma táska, köszönhetően a műgyantának.

Be Different márka filozófiája: Merj kitűnni!

A márka kirobbanó narancs Budapest Bag táskáját a tavasz típusoknak ajánlom szeretettel, de az ősz típusok is fűszerezhetik vele a szettjeiket, garantáltan odavonzza a tekinteteteket. A táska marhabőrből készült, a réteges részek kézzel festettek, bonyolult technológiai megoldásokkal.

Kiemelném a táska különleges réteges díszítését, ami Budapest városi térképének a fele, a tervező, Szabó Éva gyönyörű fővárosunkból nyerte az inspirációt. A hullámos szélek a „kék” Duna hullámaira reflektálnak.

#budapest #budapatch

Az ALKOTIKA hátizsákokat  a letisztult megjelenés, finom színek és a praktikus kialakítás jellemzi.

A tervező, Izer-Barna Györgyi kezdetben kifejezetten az Édesanyáknak készítette egyedi táskáit, támogatva őket nőiességükben, de természetesen, ahogyan az ő életében is új korszakok nyíltak, úgy váltak alkotásai is univerzálisakká minden hölgy számára, a mindennapi elegancia jegyében.

Ez a pasztell menta-szürke háromszög mintás csoda a világos tavaszok és világos nyarak kedvence lehet, bájos, légies és finom darab.

alkotika-taska-minimag
Strapless Dress

A SZERZŐ

Szalai Szilvi
Szalai Szilvia 
Beauty Coach 
 
Két gyerkőc Anyukája, ex-HR tanácsadó, harmónia nagykövet.
 
A Beauty Coach mindent magában foglal, ami én vagyok: tanácsadó, mentor, sminkes, színtanácsadó és egy kicsit pszichológus.
 
Nagyon szeretem átadni a tudást, felemelni másokat, megmutatni a Nőknek, hogy mennyire értékesek és gyönyörűek a természetes színeikkel.
 
Oktatásaimat, sminkjeimet éppen ezért sok beszélgetés jellemzi.
 
Vendégeim megismerése, igényeinek és céljainak feltérképezése segít abban, hogy maximálisan személyre szabott lehessen egy-egy tanácsadás vagy épp az adott kapszula smink szett.
És ahol megtalálsz: Insta oldalam

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket