fbpx

Hordozz örömmel ősszel is! Tippek esős időkre

hordozós ruházat
Az édesanyák egy része nyáron azért nem hordoz, mert meleg van. Ősszel meg azért nem, mert esik az eső. Pedig a borongós, mélabús időben sem kell ám lemondani a hordozás öröméről!

Valójában az ősz a tökéletes időszak arra, hogy felfedezd a világot a kicsivel, még akkor is, ha az időjárás borúsra fordul. Tökéletes, ha megtalálod a megfelelő hordozós ruhát.

A hordozós ruházat piaca (is) dinamikusan fejlődik, így egész biztosan találtok megfelelő megoldást a hidegebb időben való hordozásra. Mutatok néhány lehetőséget, amivel

Kabátok hordozáshoz

Forrás: naturalbabyshower

A baba hordozása hagyományos kabátban nehézkes és kényelmetlen lehet.

Az egyik módja annak, hogy a babahordozás intézményét a hűvösebb hónapokban is életben tartsd, ha beruházol egy hordozós kabátba.

Nemcsak, hogy a babát szorosan és biztonságban tudod vele tartani, de a kezeidet is szabadon hagyod vele.  Ez a kéz nélküli kényelem felbecsülhetetlen értékű, akár egy kiadós sétát teszel a parkban, akár egy csésze meleg kávét szeretnél meginni, vagy egyszerűen csak a napi teendőidben haladsz, miközben a babádat a közeledben tartod.

A kabátok között van olyan, ami csak elöl vagy csak háton hordozásra alkalmas. A háton hordozós típusok között is van olyan, aminek a nyílását a gyermeked fején át kell húznod- és olyan is, amin nem kell.  Én az utóbbit preferálom, mert szerintem azt kényelmesebb használni.

A hordozós esőkabátok és pulcsik is jó választásnak bizonyulhatnak.

Ha egyik sem nyeri el a tetszésed, akkor a hordozós csőtopok között is nézelődhetsz! Ezekbe egyáltalán nem kell belebújni, mégis mindkettőtöket melegíti kicsit hűvösebb időben.

Különálló hordozós ruhák

Ha mindenképp külön öltöznétek, akkor egy szuper hordozótakaróra van szükségetek. Erre további begombolható vagy betépőzárazható plusz réteg is tehető, így a leghidegebb téli napokon sem kell félned attól, hogy megfázik a gyermeked. Többségük vízálló külső réteggel rendelkezik, így az esőben sem áztok meg.

Ne felejtsd el!

Bármelyik megoldást választod is, az plusz egy rétegnek számít a babán. Ha nem akarod, hogy túlzottan melege legyen, izzadjon és diszkomfort érzete legyen, ezt mindig vedd figyelembe, amikor öltözteted! Boldog baba, boldog mama és sok-sok közös őszi kaland: vágjatok bele!

Tudjuk, hogy a nélkülözhetetlen dolgok listája, ha kisgyermeket vársz, soha nem ér véget, ezért talán arra gondolsz, hogy megéri-e beszerezni egy hordozós ruházatot is?!

Szerintünk igen! Ha már várandósan veszel egyet, biztosan sokat fogod használni. A felcsatolható betétekkel és cipzáras vagy rugalmas panelekkel úgy tervezték a kabátokat például, hogy elférjen benne a növekvő pocakod, és bőséges helyet kínálnak ahhoz is, hogy a baba benne legyen, ha már megérkezett.

A babahordozás egyszerű módot kínál a szülők számára, hogy kötődjenek a babájukhoz, és oxitocinhoz, más néven szeretethormonhoz jussanak, így az egyik ilyen kabát viselése lehetőséget ad arra, hogy megtapasztald a babáddal való közelséget, miközben úton vagy

MINIMAG HÍRLEVÉL

Ne maradj le a Minimag friss híreiről, se az ajándékokról, amit küldünk!

Mi sem szeretjük a SPAMeket, ezért nem is fogunk neked ilyet küldeni.
Ellenben 2 hetente értesítünk a legérdekesebb gyerek- és szülőfókuszú irásokról, különleges ajánlókat mutatunk a legmenőbb gyerekboltok kínálatából.
SŐT!!! olyan akciókról értesítünk, amelyek csak a MINIMAG olvasóknak járnak.

IZGALMASAN HANGZIK?

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

MINDEN FELIRATKOZÓ KAP TŐLÜNK EGY AJÁNDÉKOT :))

 

A SZERZŐ

Csőke Heni

Csőke-Vidács Heni vagyok, három, hasi úton született gyermek édesanyja,dúla, babahordozási tanácsadó, önkéntes szoptatási segítő, mosható pelenka szakértő.

Nagyon fiatalon, épphogy 22 évesen lettem anya, és ez az egész életemre, anyaságomra kihatott. Fiatal voltam, tapasztalatlan és tájékozatlan és azt gondoltam, hogy nekem nem is kell utána néznem semminek.

Aztán a második gyermekem születése után lettem hordozási tanácsadó, majd a harmadik gyermekem születése után előbb önkéntes szoptatási segítő majd dúla is, éppen azért, hogy az ilyen fiatal édesanyákat segítsem információkkal. Ezután pedig mindezek mellett belevágtam abba is, hogy az enyém lett az ország egyik legnagyobb mosható pelenka shopja is, a Bolyhoska.

Pontosan azért, mert fiatalon lettem anyuka tudom, hogy sokaknak a gyermekágy és a nagyobb babás-kisgyermekes lét nem csak bújci meg kukcózás és babaillat, és szeretnék segíteni abban a jövőben anyává váló nőknek, hogy elfogadják: ez teljesen normális.

Ha szeretnél többet kapni belőlem:

https://hordozzorommel.hu/

https://www.bolyhoska.hu/

https://www.tiktok.com/@csokehenriett

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket