fbpx

FENNTARTHATÓ GYEREKDIVAT – MINIMAG GYŰJTÉS

fenntartható gyerekdivat

Nem véletlen, hogy egyre több világmárka száll be gyerekdivat területére, hiszen az egyik legjobban jövedelmező üzletág. Szerencsére számos olyan izgalmas gyermekruházati márkát is találunk közöttük, akik elkötelezettek a fenntartható divat mellett, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetnek a látványos, „trendi” külsőknek is.

A gyerekek olyan gyorsan nőnek, és számos esetben annyira elhasználják a ruháikat, hogy a még a legminimálisabb kiadások felől nézve is gyermekruházatra költött összegek pazarlónak tűnhetnek.

Valójában sokkal kevésbé pazarló és költséghatékonyabb lenne, ha hosszú távon etikus és fenntartható gyermekruhákat vásárolunk.

Ahelyett, hogy olcsó, rosszul elkészített ruhákat vásárolnánk, amelyeket csak néhány alkalommal fognak viselni a gyerekeink, fontoljuk meg, hogy a kicsik ruházatát tartósabb, jól elkészített, környezetbarát, fenntartható módon elkészített darabokból állítjuk össze, pont olyanokból, amelyekben mi is jól éreznénk magunkat.” jobbszoveg2=” A fenntartható ruhatár kialakítása mellett az is fontos, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a gyerekeinkre: meg kell tanítanunk nekik, hogyan gondoskodjanak ruháikról, hogy tudatosan döntsenek vásárláskor, és arra is, hogy mit kell tenniük akkor, ha már nem viselnek egy adott ruhadarabot.

Az alábbiakban olyan gyermekruházati márkákat mutatunk be nektek, melyek etikus, fenntartható forrásból származnak, és nem utolsósorban szemet gyönyörködtetőek.

AZ ÖRÖK KEDVENC - STELLA MCCARTNEY

Több alkalommal írtunk már StellaKids ruhákról, Például a WE ARE THE WEATHER gyerek kapszula kollekciójáról, vagy az ultra menő téli gyerekruha kollekcióról.

Stella Mccartney gyerekruhái ( és persze a felnőtt is) a tökéletes darabok a szórakozást kedvelő kisgyerekek számára, azok ( és anyukájuk) számára, akik egy csipetnyi örömet akarnak adni a mindennapi öltözködéshez. 

Képek forrása: Stella Mccartney

SKANDINÁV JÁTÉKOSSÁG – MINI RODINI

MINI RODINI gyerekdivat

A svéd Mini Rodini márka az abszolút játékos megközelítéséről szól. A kicsik imádni fogják Cassandra Rhodin illusztrátor szórakoztató nyomatait, amelyek a szinte minden egyes darabon megjelennek. A márka nemcsak a gyerekeket tartja szem előtt élénk formatervezésük során, hanem a gyártási módszereket és a környezetre gyakorolt hatást is. A márka missziója, hogy környezetbarát, fenntartható termékeket varázsol és színez ki Rodinisra. A Mini Rodini Svédország egyik leggyorsabban növekvő márkája.

Képek forrása: MINI RODINI

SPANYOLORSZÁGBÓL ÉRKEZETT – BOBO CHOSES

Bobo choses gyerekdivat

A spanyol gyerekmárkáról is írtunk már korábban, a 2020-21-es kollekciót bemutatva. A lokális gyártás, valamint az újrahasznosított és organikus anyagok felhasználásával a márka megmutatja a társadalmi felelősségvállalást, miközben hű marad fesztelen szellemiségéhez. A kedves illusztrációktól , a merész témákon át, az okos színpalettákig és az egyszerű szabásvonalig a BOBO CHOSE a gyermeki szabadságot jeleníti meg a kollekciókban, így minden évszakban valódi kedvenccé válik a szülőknek és a gyerekeknek is egyaránt.

TÖRD MEG A FORMÁT – MOLO

Molo gyerekdivat fenntartható gyerekdivat

Megtörve a Skandi formavilágot, a Molo 2003-ban indult azzal a kifejezett céllal, hogy minél több színt és varázst kölcsönözzön a gyermekruházatnak. A dán márka nem egy nagy dizájngyár, amely a gyermekruhákat másodlagos vonalként kezeli. Számukra a gyerekek az első helyen állnak, és a ruhák tükrözik ezt a szenvedélyt.

A gyermekeknek olyan ruházatra van szükségük, amely lehetővé teszi számukra, hogy szabadon mozoghassanak, nyíltan kifejezhessék magukat, és félelem nélkül felfedezzék a kellemes lehetőségek világát – nem pedig olyan ruházatra, amely korlátozza mozgásukat.

Elképesztő nyomatokat, erős színeket találunk náluk, igazán merész darabokat. A fenntarthatóságra összpontosítva az ENSZ Globális Paktumának 10 alapelvének betartásával dolgoznak, különös tekintettel arra, hogy a beszállítók min 90%-ban rendelkezzenek BSCI, vagy OEKO-TEX tanúsítványokkal.

Képek forrása: Molo

molo pullover
molo ruha

ÜDV HANNA – HANNA ANDERSON

Hanna andersen gyerekdivat

Teljesen véletlen, de a lányom 10 évvel ezelőtti csodás színekben pompázó overállja, bundazsákja Hanna Anderson volt, sajnos fotó nem készült L. A céget egy Oregonba betelepülő svéd hölgy alapította, még 1983-ban, mára már fogalom lett a tartósan kidolgozott és fenntartható gyerekdivat piacán. Az organikus pamutszövetektől kezdve az egyedi kézimunka-minőségig elkötelezettek a fenntarthatóbb jövője érdekében.

Képek forrása: Hanna Anderson

fenntartható gyerekdivat
fenntartható gyerekdivat

MÉG MINDIG SVÉDEK – OII

fenntartható gyerekdivat

A legfelső képen látható kék ruha a svéd OII márka nevét viseli magán. A göteborgi márka az egyediségre és a fenntartható dizájnra összpontosít. A termékcsalád nagy része újrahasznosított poliészterből és organikus pamutból készül.

A jelenlegi kollekció témája a tenger játékossága, amelyet Beata Boucht illusztrátor által készített egyedi és barátságos illusztrációk közvetítenek. Gondolj mókás matrózokra és mosolygós medúzákra!

Képek forrása: Oii

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket