fbpx

Leopárdmintás trend: Tippek a gyerekszobába

leopárd mintás

és/vagy a többi szobába, abszolút nem akarunk gátat szabni a dekorálási kedvnek:)

Lehet, hogy elmosolyodtál, az is lehet, hogy meghökkentél a címet olvasva. Már most az elején szólunk:  ezt a mintát sokkal könnyebb megszelídíteni, mint gondolnád!

 

A leopárd minta: Egy trend hosszú történelemmel

A leopárdbőr használata a történelem előtti időkre nyúlik vissza. Eredetileg a melegen tartást szolgálta: az emberek elsősorban ruházathoz vagy takaróként használták. A leopárdbőrnek volt egy mágikus dimenziója is: viselésével az állat erejét igyekeztek megragadni.

A későbbiek során a hatalmat és erőt szimbolizáló leopárdbőr fokozatosan kiszorult a divatból és a díszítésből.

Marian Nixon
Marian Nixon , 1925

A leopárd minta a 20. században tért vissza a divatvilágba.

Ez talán az egész divatipar legvitatottabb trendje

Az 1950-es években Európában divatosnak és nagyon elegánsnak számított, részben Christian Diornak köszönhetően, aki ezt a mintát használta kabátok készítéséhez. Az Egyesült Államokban viszont a pin-upok kedvenc mintája lett, és fülledtnek, sőt illetlennek tartották.

1952 - Christian Dior
1952 - Christian Dior

A minta az 1990-es években élte reneszánszát, de, tegyük hozzá jogosan, óriás vitákat váltott ki az állatbőr felhasználása. Később a valódi szőr, szerencsére, eltűnt, de maradt a minta, ami a mai napig sokszor kerül a kifutók középpontjába.

A leopárd minta, az érdeklődést meglovagolva utat talált a belső terekbe is, ahol idén trendibb, mint valaha.

Engedd hát szabadjára a benned rejlő vad oldaladat és merülj el velünk a leopárd minták tárházában  🐆

LEOPÁRD A FALON

A tapéták is reneszánszukat élik, függetlenül a rajtuk lévő mintáktól. A mi kedvenceink most azok, ahol a leopárd minta érvényesül.

Ha egy kis eredetiséget és vadságot szeretnél a térbe vinni, akkor itt az ideje egy megfelelő tapéta kiválasztásának. Ne ragadj le a klasszikus színkombinációknál, nyugodtan válassz akár  púderrózsaszín változatot, ha az illeszkedik a térbe jobban. 

leopárd mintás tapéta
wallsrepublic
leopárd mintás tapéta
wallsrepublic
leopárd mintás tapéta
oliveetoriel
decoralist

Ha nem szeretnéd az egész falat beborítani, mert amolyan visszafogott fajta vagy ( amit teljesen megértek) , akkor kezd kicsiben: mondjuk egy leopárd mintás fali dekorációval.

Vad, magával ragadó és érzéki, a leopárd minta egy olyan minta, amelyet könnyen elképzelhetünk kifinomult környezetben .

Kombináld egy csipetnyi humorral a teljesség kedvéért. 

leopárd mintás kép
minted
leopárd mintás kép
margotincolours
leopárd mintás kép
PhoebeWalkerDesigns / etsy
BexParkin Etsy

Leopárd mintás kiegészítők

Habár, mint írtam,  a történelem előtti időkben nagyon divatos volt, az autentikus leopárdbőr már nem releváns… hacsak nem a puha és kellemes plüss változatot választod, ami vidám, hangulatot kölcsönöz a gyerekszobának és/vagy a nappalinak.

leopardmintas-szonyeg-minimag
InteriorRugsShop
leopárd szőnyeg
dogwoodlifestyle
leopárd dekor
Cuki Leopárd minta a falon, a Természetes gyerekszobák csoportból, szerzői engedéllyel.
audenza
leopárd mintás lakás dekoráció
shopcharlies

Te is szeretnél leopárd mintás lakás kiegészítőket?

Megértjük mi is, épp ezért mutatjuk, hol találsz szuper leopárd mintás gyerekszobába való kiegészítőket. 

Miután átfésültük az internetet a legjobb darabok után, örömmel irányítunk a Home & Family weboldalára, amely a lakberendezési élvezetek kincsesbányája.

A Home & Family oldalra látogatva szuper aranyos, leopárdmintás gyerekszobai kiegészítőket fedezhettek fel, persze millió más csodaszép gyerekszoba kiegészítő mellett.

ézd meg, milyen imádnivalóak és varázslatosak lehetnek ezek a leopárdmintás kiegészítők, és kezdd el elképzelni a teret, amely olyan egyedi és élénk, mint maga a minta.

Akár egy teljes átalakításon gondolkozol, akár egyszerűen csak szeretnél egy kis vadságot csempészni a belső terekbe, a leopárdmintás dekoráció fantasztikus választás, ha neked is van ilyen kiegészítőd, oszd meg velünk a minimag@minimag.hu -ra mailben.

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket