Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A félelmetes Emma Thompson | Matilda, a musical | Minimag filmajánló

Emma Thompson Matilda musical

Ha még nem állt módotokban megnézni Roald Dahl klasszikusnak számító Matilda feldolgozásokat, akkor idén lehetőséget kaptok a Netflixtől.

A Matilda, a musical, Tony és Oliver díjas, a Royal Shakespeare Company először 2011-ben mutatta be a londoni West End Theatre-ben, most pedig a világon mindenki lehetőséget kap rá, hogy a musical film adaptációját is megnézze.

ÉS AKKOR JÖJJÖN A LÉNYEG

A gyönyörű, Oscar díjas, 63 évesen is remek formában lévő Emma Thompsonra rá sem lehet ismerni, amikor meglátod majd Miss Trunchbull szerepében.

Ő annak az iskolának az igazgatónője, ahol a főszereplő Matilda Wormwood (Alisha Weir)  a kiváncsi, hatalmas képzelőerővel, és mágikus képességekkel rendelkező kislány tanul és él. A filmet Matthew Warchus rendezte és Dennis Kelly írta.

A film előzetesében is látható Emma Thompson: katonai ruhában, küytükkel megpakolva mondja Matildának: „Matilda Wormwood, a hozzád hasonló bűnözőknek igazi leckére van szükségük”. . Majd elindul a Crunchem Hall udvarára, hogy a Föld körüli pályára küldjünk egy kisgyereket, és ezt mondja: „Nézzétek meg, él-e még az a gyerek”, miközben a gyerekek keresztet vetnek. Épp olyan sötét, mint, amilyenek Dahl történetei.

A produkció hivatalos összefoglalója szerint a musical „ihlető zenés mese egy rendkívüli lányról, aki felfedezi szuperképességét, és minden valószínűség ellenére igazi elhivatott bátorsággal segít másoknak megváltoztatni az életüket, miközben saját sorsát is kezébe veszi. Ha kiállsz az igazad mellett, csodálatos eredményeket érsz el.”

Mikor látható a musical a Netflixen?

Sajnos egyenlőre nincs meg a hivatalos megjelenési dátum, de a trailer már fent van.

Ha még a musical megjelenése előtt szeretnéd bemutatni a gyerekeidnek Matildát , nem lősz mellé, ha az 1996-os élőszereplős adaptációval indítasz, melynek főszereplője Mara Wilson, valamint, Danny DeVito és Rhea Perlman, a szülők szerepében. Fenn van a Netflixen:)

 

Kép forrása: Netflix

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet