fbpx

5 randiötlet Budapesten alvásidő alatt

5 randiötlet Budapesten alvásidő alatt
Ha kicsi a gyerek, ha idős a nagyi, ha csak barátokra tudjátok bízni a gyerek(ek)et vagy a bébiszitter nem vállal éjszakai műszakot… Esetleg vállal, de este kilenckor ti már szívesebben kuckóztok pizsiben a kanapén, mint virítotok talpig díszben egy étteremben, használjátok ki az alvásidő alatti (fél) órákat!

Ahelyett, hogy folyton panaszkodtok, amiért nem tudtok időt szánni egymásra, ragadjátok magatokhoz a lehetőségeket és tartsátok életben a szenvedélyt fényes nappal, nyilvános helyen – no, nem úgy! 😉 Szóval, itt van nektek 5 randiötlet Budapesten alvásidő alatt, hogy anyának és apának mindig legyen mit csinálnia.

Műkedvelőknek| Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

capa központ

Hova menjetek, ha már szomjaztok egy kis kultúrára, de egyikőtök sem tartozik a klasszikus művészetek kedvelői közé? Mi jöhet szóba, ha még a délutáni színházi előadások sem férnek az idő- vagy költségkeretbe? Menjetek múzeumba és válasszátok a Robert Capa Központot!

Robert Capa, avagy Friedmann Endre Ernő 1913-ban született Budapesten, majd kalandos életútja a spanyol polgárháborún át a második világháborún keresztül Kínába, majd Vietnamba vezette. A harcok során elkészítette a történelem legismertebb háborús riportfotóit, a róla elnevezett intézményben pedig számos időszakos kiállítást nézhettek meg ti is.

Kiváló lehetőség, ha szeretitek a fotóművészetet, nyitottak vagytok a kortárs alkotásokra és viszonylag kevés idő alatt akartok megmerítkezni a kulturális élményekben.

Nem érdemes aggódni akkor sem, ha hosszan nézelődnétek és szívesen folytatnátok vitákat az egyes fotók lehetséges interpretációról, hiszen a művek bőven adnak teret a beszélgetésnek.

Nyitvatartás: hétfőn zárva, kedd-péntek: 14:00-19:00, szombat-vasárnap: 11:00-19:00

Jegyár: 2000 Ft (A pénztár zárás előtt fél órával zár.)

Kép forrása: Capa Központ

Kézműveskedőknek | Made by You kerámia festés

Éljétek ki a pacsmagolás, az alkotás és a vásárlás iránti szenvedélyeteket együtt, egy helyen!

A Fővám tér közelében található egyedi kerámiákat felvonultató műhelyben minden vendég kiválaszthatja a kedvére való formájú, méretű és felületű tárgyat (bögrét, tálat, csempét, kínálót stb.), hogy aztán a rendelkezésre álló ezerszín festékkel, mázzal és apró kerámiadekorral kicsinosítva saját képére formálja azt. Az elkészült alkotásokat hagyományos módon, 700 Celsius-fokon égetik, a máz pedig ellenállóvá – és ha csak apró mancsok össze nem törik- és örökéletűvé teszik a saját készítésű, megismételhetetlen darabot.

Fessétek ki a kedvenc kerámiátokat, mocskoljátok be magatokat és színezzétek újra a mindennapokat a Made by You-ban ti is!

Garantált élvezet, örök élmény, becsszó!

Nyitvatartás: hétfőn zárva, kedd-péntek: 12:00-20:00, szombat-vasárnap: 10:00-18:00

Költségek: a választott kerámiától függően. Asztalfoglalás szükséges!

Kép forrása: Made by You

Gasztro-őrülteknek | Budapest Makery

Enni-inni mindenki szeret, étterembe járni meg még annál is többen.

Jócskán akadnak azonban, akik nemcsak enni, hanem főzőcskézni is imádnak, ráadásul szívesen vesznek részt all in one élményekben is.

Ha ti is ebbe a csapatba tartoztok, épp nektek való a Budapest Makery kombinált élménydömpingje, melynek során a sávonként foglalható, valódi éttermi élményt kínáló ebéd- vagy vacsoraasztalnál ti magatok lesztek a séf, a bartender és a vendég is.

A tematikusan – randira is! – választható főzőcske receptjeit is előre egyeztethetitek, így egyikőtöket sem éri majd meglepetés és biztosan olyan fogások elkészítését ismerhetitek meg, amelyeket később is szívesen varázsoltok majd az asztalra. Előétel, főétel, desszert és koktélok rátok szabva, amikor csak akarjátok. És hogy mi a legjobb?

Noha főzni és enni nektek kell, a mosogatást nyugodtan hagyhatjátok másra!

Nyitvatartás: keddtől szombatig 11:00 – 17:00

Költségek: 9500 Ft / fő-től

Kép forrása: Budapest Makery

Outdoor program | Japánkert

Japánkert

Ha a világ legédesebb kiskorúja csak udvarias rövid szusszanásokra hajlamos, titeket pedig kikészít az alváshiány következtében fellépő idegbaj, jól jön egy kis zen. Ezt pedig mi adhatná meg jobban nektek, mint egy valódi, tradicionális japánkert?!

A KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium által üzemeltetett és karbantartott, mintegy százéves japánkert jellegzetességei a fogaskerekű vasút építésekor felszínre került mészkövek, a Japánból származó növények, valamint a kb. 200 négyzetméteres vízfelülettel rendelkező tórendszer.

A kertbarátoknak hasznos információ lehet, hogy a komplexum a tavas kertek és a teaházi sétakertek közé sorolható,

mindenki másnak – különösen a szétszálazott idegrendszerű megfáradt anyáknak – pedig legyen elég annyi, hogy a kertet látogatva két perc alatt mehetünk le alfába és juthatunk el Japánba, Budapesten.

Téli nyitvatartás február 28-ig: 10:00-16:00

Jegyár: 900 Ft

Kép forrása:vmszki.hu

Trendkövetőknek | Light Art Museum Budapest

Olyan élményre vágytok, amitől garantáltan leesik az ékszíj, eldobjátok az agyatokat és tuti, hogy még hetekig beszélni fogtok róla?

Akkor a Light Art Museum fény- és videóinstallációi teljesen elvarázsolnak majd titeket! A Hold utcai piaccsarnokban megjelenített futurisztikus-pszichedelikus alkotások, a látható és láthatatlan játéka, illetve a nagyon is insta-kompatibilis fotóhelyszínek egyszerre stimulálnak, hipnotizálnak, kiütnek és felspannolnak.

Olyan semmihez sem fogható élményt kínálnak, amelyet (legalább) egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia. Nektek is! 😉

Nyitvatartás: minden nap 10:00-22:00

Jegyár: 6000 Ft

 Kép forrása: Light Art Museum

A SZERZŐ

Z. Kocsis Blanka vagyok, háromgyerekes mamikaze, szövegíró, nő, a Minimag Főszerkesztő helyettese.

Hosszú éveken át semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy anya legyek. Aztán amikor az lettem, igencsak meglepődtem, hogy a grandiózus „anya vagyok” életérzés helyett inkább csak zavart éreztem. Hát hol a megígért babaillat, rózsaszín köd, teljes összeolvadás és belső béke, amire szerződtem?! Megdöbbenve vettem észre, hogy nekem nem megy az „aludj, amikor a baba alszik”, és egyáltalán nem tudok belelazulni az anya – mártásztyúárt – szexistennő szerepbe. Csak úsztam az árral – nem ritkán ráadásul az árral szemben.

Ma már három okos, ügyes, szép és – nekem – tökéletes kiskorú kevéssé tökéletes, gyakran bakizó és önleevésben világbajnok anyja vagyok, főállásban szövegíró vállalkozó. Néha elbízom magam, és kis korkülönbséges anyukaként azt képzelem, láttam már mindent, meg annak az ellenkezőjét is. Aztán jönnek a gyerekeim, és bebizonyítják, hogy már megint alábecsültem őket.

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak!

Cikkeim a Minimagon:

Olvasgasd

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket