fbpx

ALKOT A MINIMAG – KREATÍV JÁTÉKTESZT

alkot a minimag

Imádom a kreatív játékokat, mindent, amivel lehet rajzolni, ragasztani, befűzni, hajtogatni, kapargatni, szóval mindent. És ebben az se szokott zavarni, ha nincsen hozzá megfelelő (gyerek) társam, simán megoldom egyedül is.  Most viszont olyan helyzet alakult ki, amikor gyakorlatilag szinte hozzá se fértem az eszközökhöz, annyira le és elfoglalták előlem a gyerekeim. A Vini’s Room mutatta meg nekünk az Avenir játékok ellenállhatatlan palettáját, amiért szerintem egész életemben hálás leszek 🙂

Az Avenir egy egészen új generációját képviseli a kreatív játékok sorának: különleges karctechnikával készült képek, ragyogó felületek, varró készletek, mindez egy feltűnő, színes, gyerekbarát külsővel (és belsővel).

A márka alapfilozófiáját az 1942-ben kiadott Saint-Exupéry A kis herceg meséje ihlette: az Avenir csapat számos kutatást végzett, aminek a végén megtalálták azt a „kulcsot” ami segít a felnőtteknek, hogy közelebb kerüljenek a játék során a gyerekekhez. Olyan játékokat találunk náluk, ami semmiben nem korlátozza a gyerekek kreativitását, hanem egy olyan művészi játékot kínál helyette, amivel a gyerek felfedezhetik, kipróbálhatják magukat, miközben a saját gondolatmeneteik szerint haladhatnak.  

godzilla(godzira)

A MINIMAG KEDVENC KREATÍV JÁTÉKAI

Karcképek

Élénk színű, kaparós művészeti foglalkozás vár ránk, és ez még mind semmi, mert van benne egy barna felhő alakú filc, amivel seperc alatt összeszedhetjük a lekapart darabkákat, így még kosz se lesz. Sőt a dobozát tálcaként is lehet használni. De a lényeg: 8 képet találunk benne, amit kedvünkre karcolhat a gyerek, ha kész van vele használjátok fel gyerekszoba dekorálásra.

KARCKÉP TECHNIKA JUNIOR DINO BARÁTAIM
KARCKÉP TECHNIKA JUNIOR DINO BARÁTAIM
KARCKÉP TECHNIKA VARÁZSLATOS MADARAK
KARCKÉP TECHNIKA VARÁZSLATOS MADARAK
KARCKÉP TECHNIKA VARÁZSLATOS MADARAK AVENIR
bansai

Karckép mozgatható elemekkel

A fenti karcos játék továbbfejlesztett verziója, amikor mozgatható elemeket tudunk a képekre helyezni, milton kapoccsal rögzítve. Mi unikornis országba eveztünk el, de találtok panda, és tündéres készletet is Vini’s –nél. A dobozban 6 figura található ( és a mágikus kis barna felhő), mindegyikhez kis tartó is jár, így ki tudjátok tenni őket majd a polcra.

Ha már unikornis, innen le tudod tölteni a Minimag 4 TÉNY AZ UNIKORNISRÓL, AMIT TUTI NEM TUDTÁL plakátját.

JANCSISZÖGES KÉPKARCOLÓ UNIKORNIS
JANCSISZÖGES KÉPKARCOLÓ UNIKORNIS, AVENIR
furoshiki

Fonalkép készítése

A következő két készlet egy általam nem ismert technikát ismertetet meg velünk: a színes fonalakat rá kell tekerni az előzőleg behelyezett bütykökre, rátekerjük a fonalakat, úgy, ahogyan csak szeretnénk, és a végén teszünk rá még matricákat, természetesen csillogó fajtából, meg logós fonalakat és már kész is a kép. A fiam 7 éves, de elkelt a felnőtt segítség hozzá: a kis szegek könnyen mozognak, ezért kell már hozzá némi tekerős rutin, hogy könnyebben menjen az alkotás. A végeredmény viszont szuper lett. Két képet találunk minden dobozban, és rengeteg fonalat, csillogós matricát. A szegeket újra lehet használni, így később is tudunk alkotni, vagy éppen újra tervezni az űrhajónkat.

VARRÓMŰHELY FONALKÉP KÉSZÍTÉS, ŰRHAJÓ
VARRÓMŰHELY FONALKÉP KÉSZÍTÉS, ŰRHAJÓ
VARRÓMŰHELY FONALKÉP KÉSZÍTÉS, ŰRHAJÓ
VARRÓMŰHELY FONALKÉP KÉSZÍTÉS, PANDA
VARRÓMŰHELY FONALKÉP KÉSZÍTÉS, PANDA
cat_cafe

Varrni sose fogunk?

Se főzni, se varrni nem tudok, abszolút basicben nyomom mindkettőt. Ettől függetlenül a gyerekeim sokszor felvetik: anya varrjunk már valamit… Pff , köszi, se anyag, se semmi nincs itthon, vagy ha van is fogalmam sincs hol lehetnek. Elképesztő mázlim volt, mert az Avenir kínálatában számos varrható játék is szerepel. Sárival egy nyuszit választottunk ki közösen, Nyunyit, akit én is meg tudtam volna varrni, ha engedte volna Sári, így csak messziről nézhettem, hogy mennyire menőt alkot a kislányom.

A dobozban találtok egy előre kivágott mintát, tölteléket, fonalakat, műanyag tűt és egy nagyon részletes rajzot az elkészítéshez. Ha a nyuszi nem a kedvenc, semmi gond, van belőle koala, pingvin, szarvas, unikornis, és cica is, sőt láma és lajhár is.

VARRHATÓ PLÜSS KOCKA DOBOZBAN NYUSZI
VARRHATÓ PLÜSS KOCKA DOBOZBAN NYUSZI
VARRHATÓ PLÜSS KOCKA DOBOZBAN NYUSZI
chochin(paper_lantern)

MATRICÁT RAGASZTUNK, KÖZBEN SZÍNEZÜNK

A matricák nagy favoritok: minden kisgyerek szereti, de az Avenir ezt a teljesen átlagos matricázós részt nagyon felturbózta: először is adott egy 126 centiméteres színező ( a mi esetünkben ez egy autós témájú színező), amikhez 25 darab bársonyos felületű matrica jár. Így nem csak matricázunk, hanem színezünk is, és ha a készen vagyunk megy a kiállított darabok közé a falra.

ÓRIÁS BÁRSONYSZÍNEZŐ MATRICÁKKAL , KÖZLEKEDÉS AVENIR
ÓRIÁS BÁRSONYSZÍNEZŐ MATRICÁKKAL , KÖZLEKEDÉS AVENIR
ÓRIÁS BÁRSONYSZÍNEZŐ MATRICÁKKAL , KÖZLEKEDÉS AVENIR
gamaguci

+1 a körömmatrica esete

Igen, már itt tartunk, színes körmöket akar a 10 éves lányom ( oké 4 évesen is akarta) .. Megkapta. Az Avenir készített egy fluoreszkáló körömtetoválást, amely 38 darab matricát tartalmaz, nem csak figurákat, hanem kész körmöket is. Imádjuk:)

FLUORESZKÁLÓ KÖRÖMTETOVÁLÁS AVENIR
FLUORESZKÁLÓ KÖRÖMTETOVÁLÁS AVENIR
FLUORESZKÁLÓ KÖRÖMTETOVÁLÁS AVENIR

Nézzetek ti is körül Vini’s Room boltjában és válogassatok a szuper kreatív játékok között.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)