fbpx

Kippi kutyus könyvek – mit olvas a legkisebb MINIMAG csapattag.

Kippi könyvek

Szívesen választok Beninek ( 16 hónapos)  olyan könyveket, amik ajánlás szerint kicsit nagyobbaknak valók. Meggyőződésem, hogy a közös olvasásnak számomra is élménynek kell lennie, ehhez pedig az kell, hogy picit összetettebb legyen a történet és szépségesek legyenek a rajzok. Na jó, előbbire nem mindig van szükség, egy sima színes vagy számos könyvet is ellapozgatok vele, de azért szeretem a kerek történeteket.

A Kippi könyvek azért is tetszenek nagyon, mert minden elvárásomat teljesítik. Nagyon kedvesek a rajzok és a történet is és ráadásul egy kutyusról szólnak, ami egy másfél éves gyereket nagyon vonz, hiszen, ha nem is ismer még sokféle állatot, a kutya és cica minden gyerek fejében ott van már ekkorra, mint az állatok archetípusa, Beni pedig különösen szereti őket. Így még ő első sorban a képeket nézegeti, minden oldalnál jelezve, hogy ez bizony egy kutyus (kukk-vóvó!), engem elszórakoztat a bájos történet.

Magyarul eddig két kis könyv jelent meg, 2-5 éveseknek ajánlva, a Pagony gondozásában, a Kippi álmos és a Kippi játékosdoboza.

Előbbiben a régi, rongyos takarót és kosarat megunva keres új alvó helyet, de persze rá kell jönnie, hogy mégis a legjobb a saját kis vacka. Gyerekünk kedves kisállatokat ismerhet meg ebből a könyvből és közel állhat hozzájuk Kippi „gyűjtögetése” is, hiszen kevés olyan kisgyerek van, akinek nincsenek agyon nyúzott kedvenc tárgyai.

Utóbbi története szintén nagyon egyszerű, valaki kirágta a játékos dobozt és az egész könyvben arra próbál rájönni Kippi, hogy ki lehetett az, folyamatosan számolgatva a játékait. (Jó kis számoló gyakorlat!)

Nagyon kedves történetek, gyönyörű rajzokkal, ráadásul Kippi játék baglya pedig teljesen olyan, mint itthon az egyik plüss bagoly, ezért részemről jár egy plusz pont.

Jó olvasást!

Ha szereted a jó gyerekkönyveket, akkor ez a cikk is tetszeni fog:

Minimag ESTI MESE ajánló – gyerekkönyvek minden korosztálynak

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)