fbpx

Mesés Karácsony- Minimag meseajánló – A medve, aki a karácsonyfában lakott

A medve, aki a karácsonyfában lakott

Nálatok ki hozza a karácsonyfát? Nálunk a nagypapa, amelyet a gyermekeink látnak. Ezt követően az élet úgy hozta, hogy amerikai módra ünneplünk, ugyanis a mesék zömében a Mikulás a rénszarvasaival együtt közelíti meg a házunkat: ő varázsolja a karácsonyfánkat meséssé, illetve ő helyezi az ajándékokat a fa alá.

A Pagony legújabb mesekönyve, A medve, aki a karácsonyfában lakott, éppen ezért számunkra szuper választás volt az ünnepi ráhangolódás során.

A story röviden: Liza és az Apukája együtt vásárolják meg a karácsonyfát. A kislány minden vágya, hogy a fa alatt egy háziállat lapuljon (cica, kutyus, esetleg hörcsög), és igyekszik Édesapukájának érvelni, hogy ez nekik mennyire jó lesz. A család persze minden érvet elvet, és szegény kislány igencsak szomorú.
A fa vásárlása után furcsa dolgok történnek: szokatlan hangok jönnek ki belőle, amelyeket nem tudja a család hova tenni. Azonban karácsony estéjén valami különös történik!

Szeretettel ajánlom azoknak ezt a könyvet, akik könnyed esti olvasmányt szeretnének gyermeküknek, esetleg egy bögre kakaó mellett szeretnének ráhangolódni az ünnepekre!


Hány éves gyermeknek ajánlom? 2-8 éves korosztályig szerintem biztosan örömet fog okozni!
Mi egy 2, és egy 5 éves kisfiú társaságában teszteltük. A nagyfiam hatalmas kacajjal fogadta a mese csattanóját, a kicsi pedig élvezte a közös, családi programot.


Az illusztrációt Agócs Írisznek köszönhetjük, a könyvet pedig Harcos Bálintnak.

MINIMAG
MINIMAG
Tovább olvasom
Hány éves gyermeknek ajánlom? 2-8 éves korosztályig szerintem biztosan örömet fog okozni! Mi egy 2, és egy 5 éves kisfiú társaságában teszteltük. A nagyfiam hatalmas kacajjal fogadta a mese csattanóját, a kicsi pedig élvezte a közös családi programot.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)