Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

GYEREKKÖNYV

Na és ha mindez nem volna elég, a könyves vonalon mozogva hajlamos vagyok kisebb vagyont otthagyni a boltokban, mert könyvből egyszerűen soha nem lehet túl sok. (Vagy elég.)
Melyik öt–nyolc éves ne lenne kapható bármikor egy kis édességre?! Harcos Bálint pedig a gyerekek mellett az anyukák preferenciáira is gondolt, és megalkotta a tökéletes süteményt: legalább húsz percig kitart, kalóriamentes és isteni!
Egy kisgyermekes családban szerintem minimum egy gyerekszakácskönyvnek vagy sütis könyvnek lennie kell. És hogy ez a könyv miért a Lukas & Lea a konyhában – “Desszertek, sütik, torták” legyen? Nos, azért, mert ezzel a könyvvel nemcsak szuper könnyű és isteni finom recepteket is kapunk, hanem egy hatalmas segítséget az önállóságra nevelésben.
Amikor egy kis gyerek eljut ahhoz a szinthez, hogy képes önállóan olvasni ( gyerekként változó), és könyvet szeretnél neki vásárolni, akkor van néhány alapvető dolog, amire mindenképp érdemes odafigyelni.
Amikor elkezdünk olvasni a gyerekünknek, akkor az esetek legnagyobb számában bejárunk egy „olvasói utat”, azaz elkezdjük a képes könyvekkel, majd jönnek a 2-3 sorosak, rövid mesék, hosszabb mesék, stb. Valahol e két utóbbi között kapnak helyet az ismeretterjesztő gyerekkönyvek. Vagyis kb. óvodás kor környékén elkezdődik az igazi felfedezés időszaka, ehhez pedig a rengeteg szabadban eltöltött játékon kívül kiváló társaink lesznek felfedező, ismeretterjesztő könyvek.
Nálatok ki hozza a karácsonyfát? Nálunk a nagypapa, amelyet a gyermekeink látnak. Ezt követően az élet úgy hozta, hogy amerikai módra ünneplünk, ugyanis a mesék zömében a Mikulás a rénszarvasaival együtt közelíti meg a házunkat: ő varázsolja a karácsonyfánkat meséssé, illetve ő helyezi az ajándékokat a fa alá. Meseajánló következik.
A MAI SZERKESZTŐI VÁLOGATÁSBAN GYEREKKÖNYVEKET AJÁNUNK. Kipróbáltuk, tetszettek, teljesen szubjektív az ajánlás, szóval elképzelhető, hogy nektek nem fog, de nem valószínű.
Bán Zsófia első gyerekkönyve, egy érzékenyítő mese, ahol egy teljes osztálynyi gyerek karaktert megismerve, illetve a hozzájuk kapcsolódó kalandokon keresztül  beszél hozzánk az író, a mindenfajta másságról, teljesen természetesen,  magától értedően.És ez jó, nagyon jó.  Minden egyes fejezetben megmutatja, hogy mindenki az lehet aki, még akkor is, ha ezt nem is mindig könnyű elfogadni,vagy éppen megélni.
A Pagony három online eseménnyel és sok-sok új könyvvel jelentkezik a 2020-as rendhagyó Könyvhéten.Kicsiknek, kezdő olvasóknak, kisiskolásoknak, és nagyobb gyerekenek is találunk könyvet.
Bemutatjuk Pierre-t a labirintusnyomozó könyveit, amelyekkel minden 8 év feletti szívét megdobogtatjuk.
Érdekes utazásra invitál a Scolar Kiadó gondozásában tavaly megjelenő Hű, de büdi! című ismeretterjesztő könyv, mely a szagok világába kalauzolja a gyerekeket.
Czernák Eszter Sárkányovi című vidám mesekönyve az óvodakezdéssel kapcsolatos szorongások ellen próbálja felvértezni a kicsiket, nem is akárhogyan!

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet