fbpx

KÉZZEL KÉSZÜLT- MINIMAG KREATÍV JÁTÉK VÁLOGATÁS

toys-3644073_1280

Van az úgy néha, hogy kifogyunk a (kreatív) ötletekből, semmi, de semmi normális játék nem jut eszünkbe, vagy már annyira megunta az összes ötletünket a gyerek, hogy kinevet, ha megjelenünk a kreatív dobozzal. 🙂

Mivel a jelen állás szerint úgy tűnik még egy ideig itthon leszünk, ezért már előre feltérképeztem azokat a lehetőségeket, amik segíthetnek ezeken az ötlettelen napokon.

A keresésben a Holnembolt szakértői segítségét is igénybe vettem, tudjátok ők már szakértettek néhányszor itt a Minimagon:

FORMÁT A HELYÉRE – SZAKÉRTŐI PERCEK A MINIMAGON

A Minimag legújabb válogatásában kreatív játékokat mutatunk nektek 2 évestől egészen 16 éves korosztályig, izgalmas, érdekes, alkotó játékokat.

GYURMÁZÓS JÁTÉKOK 3- 6 éves koroszály

Alapesetben a gyurmázás „egy eszközös” játék, elég, ha van pár tégely gyurmánk, aztán jó napot. Kipróbáltam, egészen 2 alkalommal működött, a 3. –nál teljes érdektelenség kísérte a gyurmás tégelyeimet.

A Djeco tervezői szerencsére kitalálták a GYURMAFORMÁZÓS KÉPKÉSZÍTÉS sorozatot, ami ötvözi a formaillesztő játékokat a gyurmaformázással, vagy éppen az egyszerű formák megismerését támogatja, sőt a szerepjátékokat is megreformálja, ha éppen gyurmahaj fodrászatra gondolunk.

FESTÉS KÉZZEL-LÁBBAL

Meg még a ruha ujjával is, legalábbis nálunk a fiamat kicsit se zavarja, ha a legszebb pulcsijában van, simán fest a pulcsijával is.

Ha nálatok is hasonlóan áll a festéshez a gyerek, akkor tuti biztos, hogy nagy sikere lesz a Djeco TAPICSKOLÓS FESTŐ készletének, ahol a kis alkotók a teljes kéz arzenált bevetve tapicskolhatnak a festékekben (és mégsem lesz festékes a kezük) és színezhetik a halat, madarat, leguánt és a lepkét. A játék lényege, hogy becsepegteti a festéket a két lap közé, összecsukja, és a fedőlapot nyomogatva szétkeni a festéket, és láss csodát, nem lesz festékes a gyerkőc keze. Bármikor újrahasználható a játék, hiszen, ha megunta, simán letörölheti, más színnel újrakezdheti. Kiegészítő ujjfestékeket is tudunk hozzá vásárolni.

Kézzel festesz mégse leszel festékes.

Az ujjakra lesz szükség az UJJLENYOMATOK szetthez is, 8 bőr és gyerekbarát (meg persze anyabarát is, mert könnyen kimosható) ujjfesték vár a jövő Picassojára, aki ecset helyett az ujját használva fest majd nekünk és a jövőnek leopárdot, kígyót, zebrát és madaras fát is.

Vidám foglalatosság kicsiknek.

Ha nagyobb korosztály is él velünk egy lakásban, akkor ők már KIFINOMULTABB TECHNIKÁKAT is ismernek, vagy éppen lehet, hogy csak szeretnének megismerni?

Mint például:

 

AQUARELL: Az ŐSZI ERvarázslatosan gyönyörű szettjében Oana Befor grafikus munkáival és az aquarell –maszkolós (hamár maszkos időket élünk) technikával ismerkedhetnek meg az ifjú festő palánták. (8-14 éves korosztály)

Varázslatos, maszkoló folyadékos akvarell festés.

 

A bátrabbak egy másik vízfestési technikával, a GOUACHES-szel is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek. Ennél a festésnél a vízfestékhez közömbös töltőanyagot: baritot, agyagföldet vagy kaolint adnak, így a festék átlátszatlanná válik. (7-13 éves korosztály)

Átlátszatlanná válik a festmény.

 

Az erős színek kedvelőinek javasoljuk a SZÍNES DZSUNGEL szettet, amiben OLAJPASZTELLel tudnak dolgozni a gyerekek, egy útmutató segítségével tapasztalhatják meg ezt a különleges, olajfestmények világát idéző technikát.

Olajpasztell képek készítése a dzsungel gazdag színvilágával.

 

HÁT SEMMI SE JÓ? ÖTLETEK MORCOS NAPOKRA

Van, amikor semmi se jó, ha van sapka rajtam, ha nincs, vagy még inkább a gyereken, ha van, ha nincs (ez ugye az én idegállapotom). Főleg, amióta #maradjunkitthon van… Hosszúak tudnak lenni ezek a napok, és kell, hogy legyen valami, ami kizökkent minket a megszokottból, ami meghökkent, ami olyan igazi woo faktoros. Mázlink van, mert a Djeco tervezői számoltak ezzel a hangulattal is, és a HOLNEMBOLT polcain találtunk jó néhány ilyen meghökkentésre való terméket.

Mint, például a PAPÍRSZOBROK, hajtogatás, némi ragasztás útján készíthetünk totemállatot, varázslót, Mexikóskát a koalát, Balhorgos urat, a tigrist, de még akár Bőregeret is, sőt vannak csodaszép lányos, kisasszonyos mintákban is DIY szobrok. (3-6 és 7-13 éves korosztály)

 

 

Következő sorban, oké ehhez valószínűleg fogok kelleni én is, a MAGIC PLASTIC FIGURÁK, azaz olyan kisfigurák, amelyek speciális műanyagból, zsugorfóliából készültek, egy rövid színezés, vágás után mehetnek a sütőbe, és kész is az egyedi ékszer dekorunk, vagy akár vadnyugati seregünk. Néha majd a gyerekeket is fogom engedni játszani velük, de csak, ha én már meguntam J (nem fogom). 7-13 éves korosztály.

 

A MONTÁZS, KOLLÁZS, ilyen-olyan ragasztgatás azért jó, mert ahhoz viszont már nem kellünk, lehet, hogy simán meg tudjuk inni a (már rég hideg) kávénkat, miközben életünk értelme önfeledten ragasztgat.

A KEDVESKÉK 3-6 éves korosztálynak készült játékban öntapadós filccel dolgozhatnak, míg a KOLLÁZS MŰHELY kollekciójában mindenféle anyagdarabokból állíthat össze képeket.

Tapaszd a filcet a képre, és legyél kedves 🙂

 

Ragasszatok különböző anyagokat fel, és már kész is az alkotás.

 

A KOLLÁZS MŰHELY a nagyobbakra is gondolt: öntapadós technikával, plüss, metál, glitteres képeket tudnak készíteni.

 

A végére hagytunk egy nagyon izgalmas újdonságot az E- KREATÍV MŰHELY-t, LED izzós képeket lehet készíteni, öntapadós réz vezetékkel. Gyakorlatilag egy világító montázst kell elképzelni, ahol az elektronika segít a művészi kibontakozásban. 8-16 éves korosztálynak javasolt.

Bízunk benne, hogy senkit nem hagytunk unatkozni, sőt! lesz néhány szabad fél órája minden anyukatársunknak. Még az is lehet, hogy a nyuszinak is adtunk ötletet, mit hozzon a gyerkőcnek Húsvétra.

A Holnembolt webshopja a korlátozások alatt is 0-24 órában vár titeket, a kiszállítás folyamatos.

A (KREATÍV) ERŐ LEGYEN VELÜNK

 

További cikkei

egérkastély játékhangszerek

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket