Mire számíthatunk 2023-ban –  a szerelem, a munka, a személyes fejlődés és általában az élet területén.

2023-ban az egyik legnagyobb asztrológiai bolygóváltozást a Jupiter bolygó hozza, amely a Vízöntő jegyéből a Halak jegyébe vált, ahol 2023 évfordulójáig marad.

Az alapvető érzelmi szükségletek a hónap elején fókuszba kerülnek, de az újszülöttekkel kivételével mindenkinek gondoskodnia kell arról, hogy ezeket a szükségleteket megfelelően kielégítse és tiszteletben tartsa ( a környezetünk is).

A január 6 -i rák telihold arra emlékeztet bennünket, hogy megtanítsuk az embereket, hogyan bánjanak velünk, és ezeket a leckéket gyermekeinknek és családtagjainknak is meg kell tanulnia.

A Mars január 12 -én fordul egyenesbe egy hosszú – időnként megerőltető és fájdalmas – retrográd időszak után. Nem sokkal január 18-án a Merkúr direktbe fordul, ez segíteni fog kibogozni a konfliktusokat, és értelmesebbé tesz minket.

A Vízöntő szezon hivatalosan január 20 -án kezdődik , amit egy lenyűgöző újhold követ majd. Ez az újhold hihetetlen potenciállal rendelkezik abban, hogy felerősítse erőfeszítéseinket a személyes célok elérése érdekében. Minden eszköz, amelyre szükséged van az érzelmi intelligencia fejlődéséhez, már benned van.

Katt a tiédhez

BAK (DEC. 22. – JANUÁR 19.)

bak január horoszkóp

Az új év érzelmi durranással kezdődik szerelmi életedben. A január 6-i Rák telihold jelentős fordulópontot jelent kapcsolatodban. Lehet, hogy valamelyikőtöknek komolyan meg kell fontolnia, hogy a másik kielégíti-e az igényeit. Ha nem, akkor ez az időszak akár a kapcsolat végét jelentheti. De ha kibírjátok, amíg a Mars és a Merkúr január 12-én, illetve 18-án egyenesbe nem fordul, akkor van remény az egészséges kommunikációra.

A hónap vége új lehetőségeket hoz a pénzügyekben egy innovatív Vízöntő újholddal, január 21-én. Lehetőséged van arra, hogy igent mondj minden felmerülő lehetőségre, de közben ne hanyagold el magad. Részesítsd előnyben a pihenést, igyál sok vizet, és az egészséget és az örömöt helyezd a  középpontba öngondoskodási rutinjaidban.

VÍZÖNTŐ (JANUÁR 20. - FEBRUÁR 18.)

VÍZÖNTŐ (JANUÁR 20. - FEBRUÁR 18.)

Egy munkatárs vagy üzleti partner érzelmi kitörése káoszba sodorhatja újévi terveidet. A Rák teliholdja (január 6.) megadja az alaphangot egy kemény és feszült munkahelyhez, és előfordulhat, hogy magasabb beosztásúakat vagy HR-eseket kell bevonnod, ha nem találtok könnyen megoldást.

Előfordulhat, hogy végül elválnak útjaitok – akár kollégáddal, akár az egész munkahelytől.

A Mars január 12-én egyenesbe fordul, és eltakarítja a port, ami összegyűlt szerelmi életedben. A Merkúr napokkal később, január 18-án közvetlenül fordul, segít a kommunikációban.

Egy mesés újhold január 21-én a jegyedben azt sugallja, hogy még fényesebb dolgok vannak a láthatáron a szerelemben és a privát életben is. Fogd ezt az energiát, és összpontosíts egy személyes célra, vagy egy sikeres új kapcsolatra.

HALAK (FEBRUÁR 19-MÁRCIUS 20.)

HALAK (FEBRUÁR 19-MÁRCIUS 20.)

Rengeteg dolgod van az újév kezdetén, különösen a szerelemben lesznek nagy izgalmak! Ha a romantika épp elkerül téged, egy fantasztikus telihold a Rákban mindent megváltoztat majd január 6-án. Végül kiteljesedettnek fogod érezni magad – mintha egy hurok bezárult volna a szívedben – ahelyett, hogy a kielégítetlen szükségletek állnának sorban a kamrában.

Lehet, hogy szerelembe esel, akár először, akár századszor, vagy felfedezheted, hogy pároddal babát vársz, ezer és egy esélyt kap a szerelmi életed.


A családi konfliktusok átvészelése is könnyebbé válik, ha a Mars január 12-én egyenesbe fordul. A Merkúr direktbe fordulása január 18-án segít a félreértések kezelésében.

Szánjál több időt a pihenésre és a feltöltődésre a hónap végén. A Vízöntő újholdja (január 21.) eléri a tudatalatti zónát, így az álmok és a megérzések prófétikusabbak lesznek.

KOS (MÁRCIUS 21. – ÁPRILIS 19.)

KOS (MÁRCIUS 21. – ÁPRILIS 19.)

Január első felében úgy érezheted, hogy szétszakadsz a család és a karrier között. A telihold az otthonos Rákban (január 6.) azt jelzi, hogy nem árt lelassítani, és a minőségi időre koncentrálni, főleg miután annyi energiát fordítasz az életed más területein való előrelépésre.

Január 12-e után kezded végre úgy érezni magad, mintha újra a régi lennél, amikor a Mars, az uralkodó bolygód, egyenesbe fordul. A szerelem és az erotika hihetetlen gyorsasággal térhet vissza az életedbe. A Merkúr január 18-án fordul közvetlenül, tovább segítve a mentális köd enyhítését.

A Vízöntő újholdjával (január 21-én) az új társadalmi kapcsolatok beteljesülése már a sarkon van. Az önkéntesség vagy valamilyen humanitárius szervezetben való segítségnyújtással eltöltött idő hozzájárulhat új barátságok kialakulásához ebben a hónapban. Soha nem tudhatod, kivel találkozhatsz!

BIKA (ÁPRILIS 20-MÁJUS 20.)

BIKA (ÁPRILIS 20-MÁJUS 20.) horoszkóp

A családoddal és barátaiddal ápolt (erős érzelmeken alapuló) kapcsolataid színesítik az újév első heteit. Készülj fel arra, hogy január 6.-án telihold idején egy testvéred vagy közeli hozzátartozód izgalmas és boldog híreket oszthat meg veled.

Karrier szempontjából is erős lesz ez hónap, mivel a Vénusz, az uralkodó bolygód, aki a munkahelyi szektorban lógatja éppen a lábait. Ha nagyon nehézkes az előrejutás, csak várd meg, amíg a Mars január 12-én egyenesre fordul. A Merkúr napokkal később, január 18-án fordul, tovább adva a lendületet a céljaid számára. A Vízöntő újholdja (január 21.) a karrierlehetőségek felpörgetésével tart majd izgalomban. 

A szerelem és a barátság érdekesebbé válhat január 26-a után, amikor a Vénusz beköltözik a közösségi szektorodba. Gondolj a romantikára és a barátokkal való szórakozásra. Ha egyedülálló vagy, fontold meg a barátaid unszolását, engedd, hogy megismertessenek valakivel.

IKREK (MÁJUS 21-JÚNIUS 20.)

IKREK (MÁJUS 21-JÚNIUS 20.)

A Mars október 30.-a óta fékezi a dolgokat, és retrográd módon mozog a jegyedben. Bármi, amit megpróbáltál kezdeményezni, az elmúlt néhány hónapban teljesen hiábavalónak tűnhetet. De jó hírünk van: a Mars január 12-én egyenesbe fordul. Úgy tűnik, hogy a személyes erőfeszítések könnyedén haladnak előre, beleértve a szerelemmel és a romantikával kapcsolatosakat is. Amint a Merkúr is,  január 18.-án, egyenesbe fordul, határozotabban fogod tudni képviselni igényeidet – és biztosítani fogja, hogy azok teljesüljenek is.

Vigyázz azonban a drága szokásokra és a túlköltekezésre a január 6-i Rák telihold idején. Ne akard úgy kezdeni az újévet, hogy anyagilag bizonytalan helyzetbe hozod magad. A hónap egy kiterjedt Vízöntő-újholddal (január 21-én) ér véget, segítségével nagyobb dimenzióval közelíted meg az életet és a spiritualitást.

RÁK (JÚNIUS 21-JÚLIUS 22.)

RÁK (JÚNIUS 21-JÚLIUS 22.)

Az újév kezdetekor nem kell félned attól, hogy őszintén megéled az érzelmeidet. Valójában ez az időszak meglehetősen katartikus lehet számodra, köszönhetően a január 6-i jegyedben lévő telihold idején. Ilyenkor nehéz interperszonális átmenetet is tapasztalhatsz – például szakítást partnerek, barátok vagy szerelmesek között. Vigyázz magadra ennek megfelelően.

Alternatív megoldásként ez a telihold gyógyító hatást válthat ki közted és valaki között, különösen, ha egészséges kommunikációt folytatsz. 

Január 12-én a Mars, majd január 18-án a Merkúr fordul egyenesbe, A félreértésekben gyökerező dühös szavak jelentősen lehűtötték a kedélyeket, az új helyzet megmutatja a béke és a szeretet érzése felé vezető utat.

A Vízöntő újholdja (január 21.) felfrissíti azt a képességed, hogy megosszd a terheket a partnereddel, privát és üzleti életben egyaránt. Ha adósságaid vannak, akkor ez egy kiváló időszak, hogy rendezd azokat.

OROSZLÁN (JÚLIUS 23-AUG. 22.)

OROSZLÁN (JÚLIUS 23-AUG. 22.)

Eleged van abból, hogy beleragadsz a tehetlenségbe, és készen állsz a nagy, merész tettekre. Mivel a Mars október 30. óta retrográd, valószínűleg energiáid nagy részét álmaid és céljaid újraértékelésére fordítottad.

Amikor a Mars január 12-én egyenesbe fordul, készülj fel arra, hogy egy teljesen váratlan – és izgalmas! – útat nyit meg a számodra. Nemcsak több lesz a motivációd és kitartásod a cél felé, de a kommunikációs hiányosságok is eloszlanak, amint a Merkúr egyenesbe fordul január 18-án.

A szerelem is fantasztikusan helyezkedik el ebben a hónapban: január 21-én a Vízöntő újhold világítja meg partnerségi szektort. Friss fejlemények a szerelmi életedben, függetlenül attól, hogy egyedülálló vagy, vagy elkötelezett. Számíts egy csipetnyi különcségre azokban az új emberekben, akikkel találkozol, és nyugodtan ismerd meg őket mélyebben.

SZŰZ (AUG. 23. - SZEPT. 22.)

SZŰZ (AUG. 23. - SZEPT. 22.)

Szakítani egy baráttal soha nem könnyű, de lehet, hogy a január 6-i rák telihold idején nincs más választásod. A válás lehet a legjobb dolog a mentális egészséged szempontjából, akkor, amikor egy közeli barátod érzelmileg manipulálóvá válik, vagy figyelmen kívül hagyja a határaidat.

A szerelem és az érzelem kezd meghatározóvá válni az életedben, amint uralkodó bolygód, a Merkúr egyenesbe fordul január 18-án. Lehet, hogy egy ex ismét megjelent az életében a retrográd idején, de most lesz itt az ideje eldönteni, hogy van- e értelme folytatni. 

A Vízöntő újhold felerősíti a munkaszektort január 21-én. Ne félj az  önéletrajzod a professzionális sztratoszférába kilőni. Egy új és érdekfeszítő állás megszerzését erősen támogatja ez a bolygó állás.

MÉRLEG (SZEPT. 23. - OKT. 22.)

MÉRLEG (SZEPT. 23. - OKT. 22.)

A munkahelyi dráma összeomlást hozhat az újév elején, a Rák telihold idején (január 6.). Ha a sokkoló hír statikussá tesz, próbáld meg a lehető legjobban kivonni magad érzelmileg a helyzetből. Mi több, a vezető Mérlegeknek fel kell mérniük, hogy együttérzéssel és empátiával vezetik-e a csapatot, vagy racionális döntésekkel.

Az otthoni és a családon belüli feszültségek kezdenek olvadni, amint a Merkúr retrográd január 18-án véget ér. Az ingatlannal kapcsolatos nagy döntéseket és szerződéseket is érdemes ebben az időszakban meghozni, megkötni.

Szerelmi életed a Vízöntő újholdjában szikrázik majd január 21-én. Ha szingli vagy, próbálj nyitott lenni egy új emberrel való randevúzásra – még akkor is, ha nem a zsánered. A párok termékenységi aránya is magasabb lehet a normálisnál ebben a holdbéli időszakban.

SKORPIÓ (OKT. 23.–NOV. 21.)

SKORPIÓ (OKT. 23.–NOV. 21.)

Személyes filozófiád vagy a spiritualitásod komoly arculatváltásra szorulhat az év kezdetekor. A Rák telihold (január 6.) különösen bosszantó lehet azok számára, akik oktatásban vesznek részt. Valójában úgy érezheted, hogy eleged van mindenből, és kísértést érezhetsz, hogy eldobd terveit, és újrakezdjél mindent.

Ahelyett, hogy az  érzelmeidre reagálnál, hallgatnál, szánj időt arra, hogy gyengéd legyél magaddal, és mérlegelj minden lehetséges megoldást.

Pénzügyi jövőd kezelése sokkal elérhetőbbé válik, ha a Mars retrográd január 12-én véget ér. A szexuális életed is egészségesebbé és szilárdabbá válhat ebben a hónapban. A Merkúr nem sokkal később, január 18-án egyenesbe fordul, harmonikus hangulatot kölcsönözve kapcsolataidnak.

A Vízöntő újhold (január 21.) segít szilárd alapot építeni otthonod és a családi életedben. Előfordulhat, hogy váratlan – de pozitív – híreket tudhatsz meg rokonaidról, vagy végre előreléphetsz egy költözés vagy lakásfelújítás terén. Akárhogy is, tekintsd ezt az univerzum üzenetének az otthon fontosságáról 2023-ban.

NYILAS (NOV. 22.–DEC. 21.)

NYILAS (NOV. 22.–DEC. 21.)

Az újév önbizalommal és határozottsággal kezdődik, ami már nagyon hiányzott neked. Először is, egy jelentős döntés a felelősségek és a pénzügyek megosztását illetően, a partnerek között – legyen az üzleti vagy magánélet – a január 6-i rák telihold idején dőlhet el.

A hónap nagy híre, hogy a Mars januárban egyenesbe fordul. 12.én. Sok dolog kezd visszatérni a megfelelő pályára, különösen a szerelmi életed. A Merkúr január 18-án egyenesbe fordul, tovább egyengetve  vágyaidat. A Vízöntő újhold január 21-én kozmikus zöld utat ad, hogy végre megteremtsd a kívánt életet és kapcsolatokat.