fbpx

A legjobb Halloween-i gyerekfilmek az ijesztően jó családi időtöltésért

A legjobb Halloween-i gyerekfilmek az ijesztően jó családi időtöltésért

A Halloween már csak egy karnyújtásnyira van, és mi mással is lehetne jobban megünnepelni ezt a kísérteties évszakot, mint egy gyerekbarát Halloween-filmekkel teli családi moziesttel?

A kisgyerekeknek is ajánlott animációs filmektől kezdve a 80-90-es és 2000-as évek nosztalgikus klasszikusaiig összegyűjtöttük a tökéletes filmeket, amelyek garantálják, hogy a családban mindenki jól fogja érezni magát. Ez az ünnep arra való, hogy a gyerekek beöltözzenek kedvenc szuperhőseiknek, cukorkakómába egyék magukat, és átadják magukat néhány könnyed borzongásnak.  

GYEREKBARÁT BORZONGÁS

A család legfiatalabb tagjai számára is akadnak olyan Halloween-filmek, amelyek annyira kíméletesek, hogy tökéletesek számukra is.

Fantasztikus Maurícius

Fantasztikus Maurícius​

Oké nem az a tipikus halloween-i boszorkányos és szellemes rajzfilm, de akadnak, azért hátborzongató elemek benne. 

Maurice egy pimasz, utcai macska, aki alattomos természetű. Patkánycsapatával és patkánykóros barátjával, Keith-szel együtt járja a vidéket, és egy megrendezett patkánypestissel veri át a falusiakat. Minden jól alakul, egészen addig, amikor a banda célba vesz egy festői kisvárost, ám hamar rájönnek, hogy valami sokkal aljasabb dolog készülődik a háttérben.

Az HBO MAX – on tudjátok megnézni.

Chupa (2023)

chupa

Miközben a tizenéves Alex Mexikóban családlátogatáson vesz részt, egy valószínűtlen társra tesz szert, amikor felfedez egy fiatal chupacabrát, amely a nagyapja fészerében rejtőzik. Hogy megmentsék a mitikus teremtményt, Alexnek és unokatestvéreinek életük kalandjába kell belevágniuk.

Chupa-t a Netflixen tudjátok megnézni.

Kiki, a boszorkányfutár

Kiki, a boszorkányfutár​

A patkányok és mitikus lények után jöjjön egy igazi boszorkány, aki a világ legkedvesebb rajzfilmjében szerepel, név szerint Kiki. Kiki repülő seprűjével futárszolgálatot indít, tökéletes családi mozi Halloweenre, és a legkevésbé sem ijesztő. Ráadásul van benne egy aranyos macska is. Mindez együtt teszi  kiváló első halloweeni filmé az új mozinézők számára.

A Studio Ghibli gyártotta, az Oscar®-díjas rendezőnek, Hayao Miyazakinak ezt a csodás felnőtté válás történetet. 

Minden fiatal boszorkány hagyománya, hogy telihold éjszakáján elhagyja családját, és kirepül a nagyvilágba, hogy megtanulja a mesterségét. Amikor Kiki számára eljön ez az éjszaka, szarkasztikus fekete macskájával, Jijivel együtt új útra kel, és másnap reggel egy tengerparti faluban landol, ahol egyedülálló képességei miatt azonnal szenzációvá válik. 

Online videó néző oldalakon megtaláljátok. 

Coco (2017)

coco

A Coco gazdag vizuális élvezeteihez egy átgondolt narratíva párosul, amely családbarát – és mélyreható – megközelítést alkalmaz a kultúra, a család, az élet és a halál kérdéseiben.

Annak ellenére, hogy családja generációk óta tiltja a zenét, a fiatal Miguel arról álmodik, hogy olyan kiváló zenész lesz, mint példaképe, Ernesto de la Cruz. Miguel kétségbeesetten próbálja bizonyítani tehetségét, és a lenyűgöző és színes Holtak Földjére csöppen kalandjai során. Miután találkozik egy Héctor nevű bájos szélhámossal, a két új barát rendkívüli utazásra indul, hogy megfejtsék Miguel családi történetének valódi titkát.

Nézzétek meg a Disney+on.

Karácsonyi lidércnyomás (1993)

Karácsonyi lidércnyomás

Mindenki szereti a Halloweent, de ha minden nap meg kellene élni, egy idő után biztosan elég fárasztó lenne – még magának a Tökkirálynak is. Jack Skellington lehet, hogy Halloween városának legelismertebb kísértete, de a fellépéssel járó követelmények kezdik kikészíteni. Mit tegyen egy öltönyös csontkupac, ha egzisztenciális válsággal szembesül? Jack egy olyan tervet eszel ki, melynek célja egy másik, sokkal vidámabb ünnep kisajátítása-  katasztrofális eredménnyel.

Tim Burton és Henry Selick stop-motion mesterműve tartalmaz néhány olyan képet, amely a célközönség számára eléggé intenzív lehet, de Danny Elfman alattomosan fülbemászó dalai édesek, mint a cukor, így aztán feledtetik, vagy éppen viccessé tesszik,  a  kissé rémisztő pillanatokat. Korhatáros besorolású (6+)

Nézd meg a Disney +on.

Szellemírtók (1988)

Szellemírtók (1988) ​

Az idősebb gyerekek, akik úgy érzik a rajzfilmek nem nekik valók, és némi magasabb szintű borzongásra vágynak- imádni fogják a Ghostbusterst, azaz a Szellemírtókat. 

Bill Murray édesen fanyar alakítása egy kincs a filmet kedvelők számára – az a kis plaza piruett, amikor Sigourney Weaverrel randizik, a transzcendentális boldogság pillanata. A forgatókönyv szó szerint szó szerint tökéletes, egyszerre nyers , furcsa, és tele van időtlen, bután-okos egysorosokkal.

Szellemírtók

Oké, ki hozta a kutyát?

Coraline (2009)

Coraline (2009)

A Coraline-t jó, ha együtt nézitek meg, közösen a családdal, mert valójában a szülők és a gyerekek közötti kapcsolatról szól. A Neil Gaiman 2002-es gyerekkönyve alapján készült stop-motion film egy családról szól, akik egy új lakóparkba költöznek.

A kicsomagolással és a munkával elfoglalt szülőknek nem mindig jut ideje Coraline-ra . Egy nap felfedez egy varázsajtót, amely egy párhuzamos univerzumba viszi, ahol egy „másik anya” mindent megígér neki, amire a szíve vágyik.

De a gyerekeknek vigyázniuk kell, hogy mit kívánnak, nem igaz?

Ezt is Henry Selick rendezte, aki A rémálom karácsony előtt című film készítésében is részt vett.

E.T. A földönkívüli (1982)

E.T. A földönkívüli (1982)​

Azok közül, akik a 80-as években, egész pontosan 1983 december 22-én 6+os volt ( akkor mutatták be Magyarországon E.T-t) egész biztosan beívódott a retinájára E.T. szőke parókában, na meg a bicajos jelenet. 

Nosztalgikus hangulatúnak mondható ez a Steven Spielberg klasszikusa, amiben sok a bonyodalom és a feszültség, de nincsenek benne szellemek, kísértetek vagy boszorkányok, ami miatt jó választás lehet egy családi mozi estére.

Miután egy szelíd földönkívüli a Földön ragad, a lényt felfedezi és összebarátkozik vele egy Elliott nevű kisfiú (Henry Thomas). Elliott a földönkívülit a kaliforniai külvárosi házába viszi, és bemutatja E.T.-t, ahogy az idegent nevezik, a bátyjának és kishúgának, Gertie-nek (Drew Barrymore), és a gyerekek elhatározzák, hogy titokban tartják a létezését. Hamarosan azonban E.T. megbetegszik, ami a kormány beavatkozását eredményezi, és Elliott és az idegen számára is szörnyű helyzetet teremt.

 

Apple Tv-n tudjátok megnézni.

Addams Family ( 1991)

Addams Family ( 1991)​

Boldogtalan vagy, drágám? Teljesen:)

Ez a megfordított viselkedés a film legfontosabb, sőt egyetlen gegje. De ahhoz képest, hogy csak egy poénból készült film, a New Yorker rajzfilmek alapján készült tévésorozat adaptációja még így is bőven elég nevetést vált ki a nézőkből.

Jenna Ortega előtt Christina Ricci játszotta Wednesday Addams szerepét – olyan világklasszis színészek mellett, mint Anjelica Huston, Raul Julia és Christopher Lloyd – a klasszikus sitcom ’90-es évekbeli aktualizálásában.

Angelica Huston arra született, hogy a hullafáradtan is elbűvölő Morticia szerepét játssza; Raul Julia hatalmasat alakít párbajozó, odaadó férjeként; Lloyd pedig olyan jól alakítja Festert, hogy úgy érezzük, a filmet neki írták.

Hókusz pókusz (1993)

Hókusz pókusz (1993)

Az október 31-én játszódó, halloweeni témájú fantasy-vígjáték főszereplői Bette Midler, Sarah Jessica Parker és Kathy Najimy, akik a Sanderson nővéreket alakítják – a máglyán elégetett, majd egy csapat gyerek által véletlenül feltámasztott három 17. századi salemi boszorkány rosszindulatú szellemét (hegyes kalapokkal, seprűkkel, szemölcsökkel és mindennel együtt). 

Nem más a missziójuk, mint, hogy megöljék ezeket a gyerekeket. Mit megölni: megenni! Azért bevállalós volt ez a Disney produkciótól, 1993-ban, nem gondoljátok?

A kultikus klasszikust 2022-ben a folytatása követi, amelyben néhány új arc is feltűnik, és a Sanderson nővérek visszatérnek Salembe.

Nézzétek meg a Disney+on.

Mivel egészítsük ki a listát?

Írd meg nekünk: minimag@minimag.hu címre. Huhuhuuuuu de jó lesz:)

MINIMAG HÍRLEVÉL

Ne maradj le a Minimag friss híreiről, se az ajándékokról, amit küldünk!

Mi sem szeretjük a SPAMeket, ezért nem is fogunk neked ilyet küldeni.
Ellenben 2 hetente értesítünk a legérdekesebb gyerek- és szülőfókuszú irásokról, különleges ajánlókat mutatunk a legmenőbb gyerekboltok kínálatából.
SŐT!!! olyan akciókról értesítünk, amelyek csak a MINIMAG olvasóknak járnak.

IZGALMASAN HANGZIK?

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

MINDEN FELIRATKOZÓ KAP TŐLÜNK EGY AJÁNDÉKOT :))

 

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket