Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Fa építőkocka ajánló – nemcsak gyerekeknek

faepitokocka.minimag
A Minimag legújabb játék körképében a fa építőkocka világot járjuk körbe:Bajo, Lubulona, Just Blocks európai fa játék márkák, szerencsére már Magyarországon is elérhetőek.

A világ egyik legjobb játéka, ami minden gyerekszobában megtalálható, ki találod mi lehet az? Az építőkocka, amivel gyakorlatilag több 100 éve játszanak gyerekek milliói.

Az írott történelemben legelőször John Locke, angol filozófus és Hock Plat angol író és feltaláló, említi meg legelőször fa építőkockákat, szórakoztató oktatási eszközként: olyan fakockák, amikre betűket írtak. Ezek az ABC kockák később Locke Blocks-ként terjedtek el. 100 évvel később 1798-ban Maria és R. L. Edgeworth racionális játékoknak nevezik a kockákat, melyek segítenek eligazodni a gyerekeknek a fizika, gravitáció, és a térbeli kapcsolatok rejtelmeiben. Az igazi áttörést a kockák Friedrich Froebelnek köszönhetik, aki a Froebel gift ( ajándék) néven 1837-ben piacra dobta fejlesztő játék csomagját, ami széles körhöz juttatta el a fa építőkockákat.

Baby at Play, by Thomas Eakins, 1876.
Baby at Play, by Thomas Eakins, 1876.

De miért jó építőkockával játszani?

A gyerekek imádnak különféle struktúrákat, szerkezeteket építeni, kezdve az egyszerű tornyoktól, tovább haladva az összetett építményekig, és erre a legjobb megoldás mi más lehetne, mint az építőkockák. Egy a biztos: az építőkockák sokoldalú és nyílt végű játék ( erről itt írtunk bővebben) , ami akár gyerekkori must play-nek ( szabad fordításban kötelező játék) is nevezhetünk.  Természetesen az építőkockák azon túl, hogy örömet okoznak, nagy titokban fejlesztenek is:

a problémamegoldó képességeket, a kéz-szem koordinációját, a finom motorikus készségeket és velük való játék fokozhatja az önbecsülést is.

A mi kedvenceink a fából készültek, így a hazai természetes játékok szakértőjét, Mónit, az Anyaparadicsom tulajdonosát kértük fel, hogy segítsen nekünk eligazodni az építőkockák világában.

Ismerkedés a fa építőkockákkal

A Lubulona  ( itt teszteltük) építőkocka  készletei a minimalista, de mégis játékos stílusával hamar nagy kedvenc lesz. Valamennyi játékot Barcelonában tervezik, és teljes egészében Európában gyártották azzal a céllal, hogy a lehető legkisebb legyen a környezeti hatás, és a tisztességes és helyi termelésre összpontosíthassanak. A cég célja stílusos gyerekjátékok tervezése és gyártása, környezetbarát és kiváló minőségű anyagok felhasználásával.

Lubulona Summerville városi maxi készlet minimag

A Lubu Summerville nagyszerű, oktató és kreatív építőjáték-készlet fiúknak és lányoknak egyaránt. 4 egymásra rakható ház létrával, 2 db fa figurával ellátott játékautó és 2 tető tartozik hozzá. Modern, minimalista tervezésű, piros és türkiz színű játék lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy különböző épületeket hozzanak létre, és szórakoztató időt töltsenek saját konstrukcióikkal.

Lubulona házak készlet föld színekből minimag

Lubulona házak készlet föld színekből készlete nagy tömbökkel rendelkező épület együttes, amely tornyok, alagutak, felhőkarcolók és más kreatív városi építmények készítésére ösztönzi a gyerekeket.

Lubulonahíd szett, Tibidabo minimag

Lubulona híd szett, Tibidabo nagy készlet 8 alagút alakú blokkkal és 16 négyzet fa formával rendelkezik, melyek mindegyike kiváló minőségű tömör bükkfából készül.Akár vonatos játékhoz is kiegészítő lehet,de tökéletesen megállja a helyét városépítő üzemmódban is.

bajokockak minimag

A Bajo ( itt írtunk róla) játékokat építészeti pontossággal és szenvedéllyel tervezettek. Wojciech Bajor, az alapító még családi vállalkozásként indította útjára 1993-ban a Bajo játékokat, ma már az egyik leginnovatívabb fajáték vállalat az övé. Multifunkcionális játékokat terveznek, melyek fejlesztik az intelligenciát, az ügyességet, és a tudatos gondolkodást, ugyanakkor nyílt végű játékokként a fantáziának se szabnak határt.

A mi kis országunknak egészen biztosan szüksége van több építészmérnökre, tervezőre, a Bajo 102 darabos építőjátékával ezt tuti elő fogjátok segíteni. A kockák  európai bükkfából készültek, sokféle formával, nem mérgező színekben.

bajo totem epito jatek.minimag

Tisztelgés Észak Amerika indiánjai előtt a Bajo totem építő játékkal. 13 különböző méretű fakockák, absztrakt festéssel.

Az elemeket lehet önállóan is használni, de a hozzá adott rúdra is fel lehet húzni, saját totemet tervezve vele.

bajoszivarvanyminimag

A klasszikus Waldorf szivárványok sorában a Bajo kicsi monokróm szivárványa egyedülálló a fa szivárványok sorában.

A hat fekete és fehér ( nem mérgező festékkel festett ) boltív egymásra rakása kor káprázatos hatást fejtenek ki, hiszen, ellentétben a hagyományos fa szivárványokkal aszimmetrikus a megjelenésük. 

A gyerek imádják a szivárványokat, az egymásra rakható boltívek a nyíltvégű játékok sorában is szerepelnek.

A magyar piacon elsőként az Anyaparadicsom kínálatában találjuk meg a lengyel JUST Blocks építőkockákat. Klasszikus natúr építőkockák, melyek generációkon keresztül kísérik végig a család gyerekeinek játszós időszakát. 3 évestől egészen a nagy 7-8 éves korú gyerekek is kiválóan szórakoznak velük. Sokkal több, mint egy fa játék. 

4 különböző szettet találtok a kínálatban babytől az óriásig.

A gyerekeknek nemcsak azt teszik lehetővé, hogy megértsék világunk felépítését, hanem arra is ösztönzik őket, hogy aktívan vegyenek részt a világ alakításában.

Gondoljatok bele: daru, babaház, tűzoltóság, hercegnő kastély, vagy éppen eperfagyira lenne szükség?

A kreativitásnak nincs határa, ahogy a fenntartható forrásokból dolgozó Just Blocks építőkockáknak sincs.

Egy gyermek számára a JÁTÉK a tanulás legjobb módja.

Különböző építészeti formák építésével, azok kiegészítésével, és újragondolásával az épített szerkezet egy új játékzónává válik, amelyben helyet kapnak a gyermek kedvenc szereplői / játékfigurái vagy játékjárművei.

Az új építészeti formák életre keltésével a gyermekünk felfedezi a szórakozás új formáit és tapasztalatokat szerez, tanul. Az új  projektek kigondolása azt jelenti, hogy a Just Block’s-szal való játék soha nem válik unalmas időtöltéssé.

Just Blocks baby építőjáték szett 16 db
Just Blocks kicsi építőjáték szett 74 db MINIMAG
Just Blocks közepes építőjáték szett 166 db minimag
Just Blocks közepes építőjáték szett 166 db
Just Blocks közepes építőjáték szett 166 db MINIMAG
Just Blocks óriás építőjáték szett 336 db

Kombináld te is a fa építőkockákat:

Gallériánkban inspirációnak is alkalmas képeket mutatunk az egyes fa éítőkockák, fa játékok kombinációiról. Kattints a képekre, nézd meg nagyban. 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet