Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Indítsd be a képzeletet | Minimag játékajánló

Indítsd be a képzeletet | Minimag játékajánló
Abban nemcsak a gyerek pszichológusok, gyerekorvosok értenek egyet, hogy a játék fejleszti legjobban a gyerekek tanulási, érzelmi és kommunikációs képességeit. Mi szülők is csatlakozhatunk és hevesen bólogathatunk, mert ez bizony így van. Azok a játékok a legfontosabbak, amelyek érzelmet váltanak ki: a velük való játék nélkülözhetetlen szemünk fénye lelki és szellemi fejlődéshez. Amikor ilyen típusú játékokkal játszanak a gyerekek, akkor  tudják befogadni és feldolgozni az őket körülvevő világot és annak történéseit.

A KÉPZELET ÉS AZ ÉRZELMEK

baby-toddler-kid-happy-smile

A képzelet, mint olyan az egyik legnagyszerűbb „eszköz” az elme és az érzelmek, azon belül az önbizalom fejlesztésére.

A problémamegoldó készséget már csak halkan említjük, annak fejlődéséhez is erőteljesen hozzájárul.

Akár egyedül, akár barátokkal közösen kezdi el gyermeked használni a képzeletét biztos lehetsz abban,hogy a fenti készségeit fejleszti.

Elképzelnek egy történetet, megoldást keresnek, problémákat vetnek fel, mindezek a dolgok segítik majd azt, hogy később kezelni tudják mind azt, amivel az életben találkoznak majd.

MUTATJUK A LEGJOBB KÉPZELET BEINDÍTÓ JÁTÉKOKAT

Mi mással kezdhetnénk, mint a mesével?

De egy csavar van benne, most nem a klasszikus könyvből olvasott mesékre gondolunk, hanem a diavetítő 21. századi leszármazottjára, a meselámpákra.

Ezeket az okos kis mesevetítő lámpa játékokat a francia Moulin Rotynál tervezték, szeretettel és odafigyeléssel. A játék során a lámpába kis lemezeket tudtok behelyezni, a korongokon 8 képkocka látható, szöveg nélkül.

Itt az ideje elmerülni egy csodás univerzumba, a képzelet segítségével. 

Gyönyörű illusztrációk között tudtok válogatni, a Pippadu webshopjában, tökéletes ajándék lesz a kicsik számára.

Emlékszel gyerekkorodból a bunkizásra? Mennyire imádtuk igaz? A MyMiniversumnál olyan indiánsátrat találtunk, ami generációról generációra öröklődhet, egyszerűen imádnivalóak.

Igen a dekorációs szerep sem hagy maga után kivetni valót, de a képzelet beindításban tud igazán nyomatékos szerepet betölteni ez az indián teepee sátor. ÖKO-TEX minősítésű pamutból és lenből, a tartó gerendák fenyő lécekből készültek egy lengyelországi családi manufaktúrában. Lehet vadnyugati kaland, cirkusz, délutáni teaparty, határ a csillagos éj, akarom mondani a képzelet.:)

Játékok sorából nem maradhat ki a klasszikus, a megunhatatlan: plüss, vagy szövet játékok sora sem. Amikor plüsst választasz ne az alvó játékok sorát akard bővíteni. Keress olyan játékokat, amikkel az alváson kívül is lehet valamit csinálni.

Ilyenek például a holland The Mouse Maison egerei, akik eredetileg egy több, mint két méteres egérházban laktak az amszterdami főkönyvtárban. Annyira lenyűgözte a holland gyerekeket az egértanya, hogy alkotójuk elkészítette az egerek másolatát, és ma már a világ minden országában tudnak velük játszani a gyerekek. A mi titkos kedvencünk Zeemann nagypapa:).

Itthon a MiniArt kínálatában találjátok meg őket, és a hozzájuk való kiegészítőket.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

JÁTÉKOK

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet