fbpx

Ultimate adventi társasjáték ovisoknak: Babaróka karácsonya

Ultimate adventi társasjáték ovisoknak: Babaróka karácsonya társasjáték
Babaróka a kortárs meseirodalom egyik legcukibb influenszere. Gendersemleges, ezért a fiúk és a lányok is szeretik, okos, de olykor konok és hisztis, szóval minden gyerek kapcsolódni tud hozzá. Az anyukája kissé túlvezérelt és kényszeres, ezért a legtöbb anyuka rokonságot érez vele, miközben az apukák jelentőségteljesen és kissé bátortalanul hümmögetnek. (Ugyanezek az apukák olykor épp olyan konfliktuskerülők, mint Babaróka azonos nemű felmenője… 😜) Kiss Judit Ágnes tavalyi mesekönyvéből megtudtuk, hogyan készül Babaróka és családja a karácsonyra, az idén megjelent Babaróka karácsonya társasjáték segítségével pedig rögtön be is segíthetünk nekik az ünnepi dekoráció elkészítésében.

A Babaróka karácsonya játék: a feladat

A 3 éves kortól ajánlott társasjáték tuti választás ovisoknak, ugyanis a játék egyszerű, mulattató és gyors. Emellett persze gyönyörű, hiszen Egri Mónika szupercuki illusztrációi 3D-ben is kiválóan működnek. A kooperatív családi társasjáték lényege, hogy a bútorok alatt elrejtett különféle karácsonyfadíszeket megtalálva még azelőtt díszítsük fel a fenyőt, hogy Kiscica vendégségbe érkezik. Ha a csapat sikerrel jár, akkor az előre kiválasztott jutalomkártyán szereplő meglepetés – csokoládé, ajándék, városnézés stb.- lesz a jussa. A játék legnagyobb előnyei közé tartozik, hogy gyorsan, akár már két fővel is játszható és az egészen aprók is találnak benne örömet.

Élménybeszámoló

Babaróka karácsonya – társasjáték

A kiváló minőségű papírból készült, tüneményes dobozt kibontva szemünk elé tárul Babaróka történeteinek képi világa. Csupa báj, csupa cukiság.

Elsőként a fenyőt és a karácsonyfadíszeket kell kivarázsolnunk a kartonlapokból – tuti tipp: a visszamaradt kartonalap tökéletesen használható körberajzolós sablonként, vagy további ünnepi DIY tevékenységek sorvezetőjeként! -, majd mind a fát, mind a díszeket öntapadós tépőzárral kell ellátnunk. Elsőre sziszifuszi munkának tűnhet, de valójában két perc az egész.

Ezután már indulhat is a játék, melyben kicsik és nagyok együtt igyekeznek, hogy Kiscicát megelőzve ünnepi díszbe boruljon a csodaszép fenyő. (Meglepő, de tényleg jó érzés egyesével feltépőzárazni a gömböket, szaloncukrokat és más apróságokat.) Ha a játék sikerrel zárul, az egész család ünnepel, hiszen az előre kiválasztott ajándékkártyán szereplő jutalom beváltható.

 

Blanka
Blanka
Tovább olvasom
Megjegyzés: Én nem nagyon tudtam szeretni ezt a megoldást, mert szerintem a siker önmagában nyeremény. Ugyanakkor az élményeket felvonultató motivációs-nyereménykártyák bájosak, fenntartják az ünnepi hangulatot és a dobozhoz mellékelt biankó kártyák lehetővé teszik, hogy teljesen a családra szabjuk a játékot.

Emellett gyakori használat esetén a papírfigurák illesztésekor érdemes nagyon odafigyelni, ellenkező esetben a fenyőfa csúcsán keletkezhet némi sérülés.

Érdemes-e megvenni a Babaróka karácsonya társasjátékot?

Naná! Bojti Anna tökéletes ünnepi várakozást segítő társasjátékot alkotott kettő és öt éves kor közötti gyerekek számára. Jellegéből adódóan akár advent minden napján játszható, az esetleges élménykalendáriumokkal jól variálható, tüneményes játék, mely az egész családnak örömet okoz.

A SZERZŐ

Z. Kocsis Blanka vagyok, háromgyerekes mamikaze, szövegíró, nő.

Hosszú éveken át semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy anya legyek. Aztán amikor az lettem, igencsak meglepődtem, hogy a grandiózus „anya vagyok” életérzés helyett inkább csak zavart éreztem. Hát hol a megígért babaillat, rózsaszín köd, teljes összeolvadás és belső béke, amire szerződtem?! Megdöbbenve vettem észre, hogy nekem nem megy az „aludj, amikor a baba alszik”, és egyáltalán nem tudok belelazulni az anya – mártásztyúárt – szexistennő szerepbe. Csak úsztam az árral – nem ritkán ráadásul az árral szemben.

Ma már három okos, ügyes, szép és – nekem – tökéletes kiskorú kevéssé tökéletes, gyakran bakizó és önleevésben világbajnok anyja vagyok, főállásban szövegíró vállalkozó. Néha elbízom magam, és kis korkülönbséges anyukaként azt képzelem, láttam már mindent, meg annak az ellenkezőjét is. Aztán jönnek a gyerekeim, és bebizonyítják, hogy már megint alábecsültem őket.

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak!

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket