fbpx

Őszi dekorációs ötletek

őszi dekorációs ötlet
Van a tarsolyunkban néhány egyszerű őszi dekorációs ötlet, amivel az ősz csudaszép színeit, és hangulatát az otthonodba csempészheted, könnyedén, hogy biztos téged is utolérjen az őszi jókedv.

Miért jó az otthonunkat dekorálni?

Azért öltöztetjük a lakásunkat az adott évszakhoz, mert a természet változásának hangulatát szeretnénk az otthonunkba is bevinni.

Egyszerű és nagyszerű

Biztosak vagyunk benne, hogy a te gyerkőcöd is szereti összegyűjteni a különféle őszi terméseket, mint gesztenye, makk, dió, mogyoró, toboz. Ezek mellé már csak a szekrényed mélyén csücsülő üveg váza kell, és kész is az őszi hangulatú asztaldísz.

A terméseket a vázába rakjuk, és ha szeretnéd ezt az egyszerű kombót feldobni, akkor egy mini fényfüzért is rakhatok hozzá. Utána már csak az asztalra kell tennetek, és készen is vagytok.

Plusz pont ennek a dekor ötletnek, hogy a gyerekeket is bele tudjátok vonni az elkészítésükbe.

őszi dekorációs ötlet

Ha már a természetes dekornál tartunk, ha ősz akkor a tökökről sem feledkezhetünk meg. Nagyon jó dekor lehet pár dísztök és gyertya egy tálcán, tányéron elrendezve. Ezzel is szemléltetve a változó természet színeit, mint a narancssárga és a sárga minden árnyalat, barna, krém színek.

Mire lehet még jó egy kínáló tálca?

Egyre népszerűbb, hogy egy több emeletes kínáló tálat  díszítenek fel az adott évszaknak vagy ünnepnek megfelelően. Ezzel a konyha egy sarka, mindig tükrözni fogja milyen hangulatban úszik a ház. 

Dobd fel a bejárati ajtódat is

 Ha már a lakásban tombol az őszi hangulat, akkor a dekorálást kint folytathatjuk. Természetesen a bejárati ajtóval és annak környékével kell kezdeni, hogy vendégeid is tudják mennyire szereted ezt az évszakot.

Ezt megteheted akár egy kopogtatóval, vagy az évszakhoz illő koszorúval, vagy egy különlegesebb lábtörlővel.

Egy tökös projekt

Szerintünk már te is bele futottál ebbe a DIY dekorba valamelyik közösségi média felületen, de ha nem akkor megmutatjuk neked a házi tök díszpárna elkészítését.

Nem kell hozzá más, mint egy régi takaró, párnabélés, pár tű és cérna, ragasztó, zsineg.

A takarót akkora négyzetre vágod amekkora tököt szeretnél, majd félbehajtva a négyzetünket, az oldalát bevarrjuk és az egyik végét bekötjük, hogy egy hengert kapjunk. Majd kitömjük a hengerünket és a végét összekötjük, a maradék anyagból kialakítjuk a tök szárát.

Ha bonyolultnak találod a folyamatot, nézd meg a videót és meglátod milyen pofon egyszerű az egész.

@hedinke

Csak egy lány és a tökei😌 Pro tippek: 🪡Régi pulcsival, köntössel, mintás anyaggal is lehet dolgozni. 🧶A szőrös anyag TÉNYLEG segít elrejteni minden hibát. 🎃Minél több különböző forma, méret és szín nagyon cukin néz ki együtt. 🍂A töltelékbe lehet cseppenteni egy kis illóolajat, az extra őszi hangulathoz. 🧸Töltőanyagnak az Ikeában, Pepcóban és hasonló helyeken lehet olcsó díszpárnabelsőt venni, a plüssállatokhoz kapható szerintem drága… de lehet, csak rossz helyen néztem. ❕Az ötlet nem a sajátom, sokféle tutorial van a neten, de a metódust én magam tapasztaltam ki, és csak Magyarországon is könnyen beszerezhető alapanyagokat használtam hozzá.

♬ Sunday – HNNY

Hajrá, kezdődhet a dekorálás, kíváncsiak vagyunk, te melyikkel fogod kezdeni:)

Papp Nelli

Minimag gyakornok

Témába vágó cikkek

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket