fbpx

Hogyan éljük túl a nyári szünetet dolgozó szülőkként? | top 7 tipp

Hogyan éljük túl a nyári szünetet dolgozó szülőkként?
Emlékszel, mikor gyerekkorunkban a táblára rajzolgattuk minden nap az Ó-IÓ-t, és számoltuk a napokat a nyári szünetig? Azt hiszem, dolgozó szülőkként ugyanígy lehetünk a szeptember elsejével:).
Dance

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az ovi-sulinyitásig még laza 58 nap van (legalábbis ma, július 5-én), így bizony nem árt, ha felkészülünk szülőkként MINDENRE.

Ha már a bevezetőben megboldogult gyerekkori emlékeinket vettem elő, azért jobban belegondolva, a mi szüleinknek picivel könnyebb dolguk volt velünk (legalábbis remélem), hiszen akkoriban a nagymamák segítsége „kéznél” volt, lévén, hogy már nyugdíjasok voltak, és nem mondtak sűrűn nemet sem az unokák nyaraltatására.

nagymama unokkákkal nyaral minimag

Ma már más szelek fújnak, ha fiatalon lettél édesanya, akkor elég kevés esélyed van arra, hogy megüsd a lottóötöst: a nyugdíjas nagymamát. Arról pedig nem is beszélve, hogy sok nagyszülő úgy gondolkodik, hogy ha már ledolgozott egy életet, akkor igenis jár neki a nyugi, a pihenés, és nem szeretné önmagát nonstop beáldozni a nagymamaság oltárán, pláne nyáron.

Most összeírtunk nektek néhány túlélő tippet arra, hogy hogyan kivitelezhető a lehetetlen: dolgozz és oldd meg a gyermeked felügyeletét egyszerre.

Bár a Covidnak köszönhetően ez a feladat már annyira nem újdonság számunkra, mint a C.e. (= Covid előtti) időkben, és ha visszaemlékezünk, sok-sok vicces videó és fotó is megörökítette eme csodás karanténos-home office-os időszakot az online meetingbe becsörtető kisgyerektől egészen a lekötözött, leragasztózott szájú porontyokig.

Na, de jöjjenek is a túlélési tippjeink dolgozó szülőknek:

Barizz össze a kisgyerekes szomszéd anyukákkal, hátha megsajnálnak, és bevállalják a gyerekedet. Ez akár jól is el tud sülni, pláne, ha a szomszéd kisgyerek unatkozik otthon, és örül a társaságnak.

anyukák barátok nyáriszünet minimag

Ha otthonról dolgozol: vidd ki az irodádat a kertbe vagy a teraszra – így mindig láthatod, hogy mit csinál a gyerkőc. Persze itt a kerttel rendelkezőknek van most óriási előnyük, hiszen egy pár nm-es erkélyen nehezebb lefoglalni a csemetét. Magnéziummal azért készülj:).

Ha a főnököd jófej, és meg tudod fűzni, hogy alakítson ki egy kis gyerekvigyázós részt a munkahelyen, ahova a többi szülő is beadhatja a gyerekét, akkor igazán szerencsés vagy. Ha nem sikerült, ne add fel, vidd be magaddal pár napig az utódodat, és hidd el, összejön a home office elég gyorsan.

nyári tábor minimag

A klasszikus nyári táborok: már az ovis korúaknak is vannak elég klassz programokat nyújtó egész napos foglalkozások, persze nem árt, ha olyanra íratod be őt, ami még érdekli is. Ahogyan az sem, ha felkészülsz arra, hogy a fizetésed igen jelentős része bizony most erre fog menni.

Champagne

BOR, BOR, BOR. Hidd el, ha túléltél egy napot a szünetből, marha jól fog esni a nap lezárásaként.

Ha a nagymama már nyugdíjas, vagy épp jól megérdemelt szabadságát tölti: csengess be hozzá, és mikor hallod, hogy jön ki a kapuhoz, köszönj el a gyermekedtől és GÁZ! Ez egyébként eljátszható még a keresztanyákkal, nagynénikkel, és minden jófej ismerőssel is 😀 Később majd meghálálod nekik! Mondjuk egy finom Roséval?

futás nyári szünet

Próbáltad már a felnőtt színezőket? Hidd el, ha ideges vagy, ez tuti lenyugtat majd! Bármikor elő tudod kapni, hiszen könnyen befér a táskádba, szóval csak SZÍNEZZ!

Ha pedig sikerült eljutni az augusztus végéig úgy, hogy senki sem rokkant bele, és még a gyereket sem kell pszichológushoz vinni, veregesd meg a vállad, és igen: igyál egy pohár vöröset. Vagy fehéret. Vagy koktélt. Vagy BÁRMIT.:)

JÓ NYARAT KÍVÁNUNK!!!

A szerzőről

hellomoms_minimag

Szondi-Bihari Beatrix amellett, hogy két kislány édesanyja, a Hello Moms webshop megálmodója is.

A Debreceni Egyetem magyar szakán tanult, és emellett online újságírással is foglalkozott, de ezt a pályát a lányok érkezésével feladta.

Ahogyan ő mesélte: “Az életem nem csak akkor fordult fel fenekestül, amikor 2016-ban megszületett az első, majd 2018-ban a második lányom, hanem akkor is, amikor 2020-ban elindult a Hello Moms, amit ma már viccesen a harmadik gyerekemnek nevezem.

A webshopnak köszönhetően megismerhettem a legújabb gyerekszoba-gyerekjáték-babakocsi trendeket. Ez pedig az én ízlésvilágomon is nyomot hagyott, hiszen a lányoknak is igyekszem ma már inkább fa játékokat vásárolni, ha tehetem.

Boldog vagyok, hogy a Minimagnak hála az írás is visszatérhetett az életembe.”

Bea webshopját itt találhatjátok meg: hellomoms.hu 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)