fbpx

Soha ne add fel! -Inspiráló lányok példái

inspiráló lányok a minimagon

Mindenki tehetséges valamiben, a kérdés csak az, hogy mennyire hagyja kibontakozni ezt a tehetséget?

A Minimagon az egyik legkedvesebb témánk, az inspiráló nők bemutatása. Több cikkben , például ebben is találkozhattatok már velük. 

Néha népszerű ez a tehetség, néha exkluzív, vagy akár váratlanul megnyilvánuló tehetség. De mindannyiunknak megvan a saját, külön bejáratú tehetsége. 

És vannak olyan tehetségek, amik harcot, kitartást kívánnak. És ehhez kell egy erős hit magadban, a tehetségedben, abban, hogy képes vagy ezt az utat bejárni, ami ahhoz kell, hogy a tehetség utat törhessen. 

Fedezd fel, melyik a tiéd, és szentelj időt arra, hogy kibontakoztasd. És mutasd meg a világnak. 

És, hogy lásd kivel van dolgod, mutatunk 4 lányt, akik inspirálni fognak titeket, akiknek a történet olvasva ti is azt mondjátok: ez igen!

Hiszünk a példaképek erejében.

Gitanjali Rao 

Gitanjali Rao az év gyereke

A Times Magazine tavaly decemberben Gitanjali Raót választotta az első KID OF THE YEAR /azaz az év gyerekének.

A 15 éves fiatal tudóst, akit 5000 gyermek közül választottak ki.

Gitanjali tanuló, szerző, zongorista, vívó, előadó, közösségi önkéntes és tudományok elkötelezett rajongója. Amikor megismerte Flintet, a Michigan vízválságát, létrehozott egy eszközt, amely érzékeli az ólmot az ivóvízben. 

A projekt 2017-ben győzelmet aratott a Discovery Education 3M Young Scientist Challenge versenyen. Munkája nemzetközi figyelmet kapott, míg ő megosztja szenvedélyét és tehetségét háromszoros TEDx előadóként, innovációs műhelyeket szervez, önkénteskedik a közösségében és természetesen az iskolában.

Inspiráló üzenete a gyerekek számára:

Alma Deutcher

Alma Deutcher _minimag

Alma Deutcher 14 éves és naponta több mint 6 órát szán a zeneszerzésre. A brit származású zeneszerző, máris forradalmasította a koncert zene világát. 

Csak 2 éves volt, amikor elkezdett zongorázni, három évvel később, pedig hegedülni. 5  éves korában elkészítette első zongoraszonátáját, majd egy évvel később egy rövid operát. 

Deutschert többször hasonlítják Mozarthoz , bár elutasítja az összehasonlítást, mondván, hogy…

Anika Chebrolu

Anika Chebrolu_minimag

Anika Chebrolu ebben az évben elérte azt, amire a világ több ezer gyógyszercége nem volt képes. Ezt a 14 éves texasi lányt tavaly októberben hirdették ki a 2020-as Young Scientist Challenge győztesének. És mi az az  eredmény, ami miatt felkeltette a világ szinte összes tudósának figyelmét?

Semmi különös, csak éppen felfedezte a terápiát a COVID-19, a koronavírus ellen. 

Anika győztes találmánya szilikon módszerrel fedezi fel az ólommolekulát, amely szelektíven képes kötődni a SARS-CoV-2 vírus tüskefehérjéjéhez.

A zsűri kiemelte kíváncsi elméjét és a kitartó hozzáállást, hogy nem hagyja abba a nyomozást és a kérdések feltevését. 

Az egyik bíró kijelentette, „Munkája átfogó volt, és számos adatbázist megvizsgált. Emellett megértette az innovációs folyamatot és mesteri kommunikátor. Hajlandósága arra, hogy idejét és tehetségét a világ jobbá tételére fordítsa, reményt ad nekünk “

Sky Brown

skybrown_minimag

 

Ő minden idők legfiatalabb sportolója, aki olimpiai játékokon vehet részt . Ez a 13 éves, kettős állampolgárságú lány képviseli majd Nagy-Britanniát a tokiói olimpián.

Ő egy igazi, fáradhatatlan erőmű, a gördeszkás koronázatlan király lánya. Vagyis nem az, hiszen már bronzérmet szerzett a São Paulo-i gördeszkás világbajnokságon.

Tavalyi év során egy borzalmas balesetet szenvedett, szinte az összes porcikája eltört, de 60 nappal később már ugyanúgy szörfözött édesapjával, és öccsével, mintha mi sem történt volna.  

Sky edző nélkül, autodidakta módon tanult meg gördeszkázni,a Youtube segítségével.

Brown a legbüszkébb arra a jótékonysági munkára, amelyet Kambodzsában végzett a Skateistan gördeszkaprojekt keretében. Skateistant a Laureus Alapítvány támogatja, amely arra használja a sport erejét, hogy leküzdje a nők és lányok elleni erőszakot, miközben megszünteti a nemi megkülönböztetést.

Sky mottója is igen inspiráló:

TOVÁBBI INSPIRÁLÓ CIKKEK

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)