fbpx

A világ legjobb városai, ahol igazán jó szülőnek lenni

gyermeket váró pár
Egy amerikai biztosítási cég 50, a világ különböző pontjain elhelyezkedő várost elemzett megannyi tényező alapján, mint például a szülési és apasági szabadság, az óvodai költségek, az egészségügyi ellátás és a biztonság.Nagyon meglepő eredmények jöttek ki, legalábbis számomra. Igaz nem vagyok nagy világutazó, csak álmomban, így csak elképzelésem volt arról, hol lehet jól élni. Az 50-es listán Budapest is helyet kapott, méghozzá nem is rosszat. A teljes kutatást ide kattintva tudjátok megnézni: William Russel kutatás

A 10 legjobb város leendő szülők számára

gyermeket váró pár

Az első helyet az izlandi Reykjavik foglalja el 7,28-as terhességbarát pontszámmal.

Reykjavík különösen jól teljesít a környezetvédelem és a biztonság terén: a biztonsági index 78,03, a szennyezési index pedig mindössze 15,01.

A második helyen a japán Kiotó áll 7,25-ös eredménnyel, ez egyike annak a két japán városnak, amely bekerült az első 5-be. Van néhány tényező, ami miatt Kiotó felkerült a listára: mint például az apák számára elérhető fizetett apasági szabadság hossza, ami egészen lenyűgöző, és a szívedhez fogsz most kapni: összesen 52 hét.

A harmadik helyen az észt Tallinn áll, 7,24-es eredménnyel. Észtország fővárosa, Tallinn, összesen 166 hét fizetett szülési szabadsággal kedvez a kisgyermeket nevelő anyukáknak, a szülési szabadság tekintetében a többi város felett áll.

tallin
Tallinn

A városok fele egyébként Európában, a másik fele pedig Ázsiában található, ami azt mutatja, hogy a két kontinens a legjobb hely a családalapításra.

Rangsor 

Város ország 

Terhességbarát pontszám / 10 

1

Reykjavík, Izland

7.28

2

Kiotó, Japán

7.25

3

Tallinn, Észtország

7.24

4

Helsinki, Finnország

7.23

5

Fukuoka, Japán

7.10

6

Oslo, Norvégia

7.07

7

Koppenhága, Dánia

6.98

8

Chiba, Japán

6.93

9

Tokió, Japán

6.76

10

Szöul, Dél-Korea

6.71

És képzeljétek mi is rajta vagyunk:

A leghosszabb szülési szabadsággal rendelkező városok között Budapest a 30. helyen található (160 hét), megelőzve Barcelonát ( 16 hét), Londont (39 hét) és az utolsó helyen kullogó New Yorkot ( 0 hét). Ugyanakkor ez a fenti sorrend az összpontszámban is jelentkezik Budapest 5.38 pontot kapott, míg mondjuk New York 3,76-ot.

Városok, ahol a legtöbb gyermek jár bölcsődébe (0-2 év):

Az izlandi Reykjavík vezeti a listát, ahol a gyermekek 59,7%-a vesz részt formális koragyermekkori nevelésben és gondozásban.

Sorrend:

Reykjavík, Izland

Amszterdam, Hollandia

Szöul, Dél-Korea

Párizs, Franciaország

Oslo, Norvégia

Budapestet nézve 16,3% ez a szám.

A legjobb minőségű egészségügyi ellátással rendelkező városok:

nizza
Nizza

A franciaországi Nizza rendelkezik a legmagasabb egészségügyi indexponttal, 87,85-tel, ami azt jelenti, hogy ez a város kiváló minőségű ellátást kínál.

Sorrend:

Nizza , Franciaország

Glasgow, Egyesült Királyság

Kiotó, Japán

Szöul, Dél-Korea

Tokió, Japán

Budapest alul helyezkedik el a maga 50.32 pontjával.

Ez a tanulmány átfogó képet ad a leendő szülőknek, akik hazájuktól távol vágnak bele a gyereknevelésbe. A fent említett tényezők az átlag magánbölcsik, ovik ára, a biztonsági index sőt még a légszennyezettség is szerepel.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)