fbpx

Madam CJ Walker-re emlékezve | Lenyűgöző portré sorozat

madam cj walker portrésorozat
Nem titok, elvégre úton-útfélen hangoztatom, oda vagyok a self made vállalkozói életutatkért, azon belül is a női vállalkozók önmegvalósítása áll leginkább közel hozzám. Vajon miért? Filmekben is előszerettel fogyasztom a témát, így kb. az első között néztem meg a Netflixen Madam CJ Walker életútjáról készült mini sorozatot.

Az most egy dolog, hogy a főszereplőt játszó Octavia Spencer zseniális, de a sorozat is tökéletesre sikerült. A másik kedvenc sorozatom a legszebb dolgok címet kapta, holott az eredeti Coisa Mais Linda sokkal jobban hangzik.

a legszebb dolgok plakát
A legszebb dolgok

Visszatérve Madam CJ Walker-hez az első fekete nőhöz, aki önerőből lett milliomos, szóval igen sok művészt megihletett az ő sorsa, és az életének öröksége. 

Regis és Kahran Bethencourt, a CreativeSoul Photography fotós házaspár egyik legújabb fénykép sorozatban tiszteleg Madam CJ Walker előtt.

madam cj walker

Az 1867-ben rabszolgasorba került szülők gyermekeként született Walker házi készítésű kozmetikai és hajápoló termékcsaládot hozott létre fekete nők számára. Vállalkozóként közvetlenül nekik értékesítette termékeit, majd „szépség-követeket” alkalmazott hajápolói értékesítésére. Vagyonát jótékonykodásra fordította, és ösztöndíjakat finanszírozott nőknek a Tuskegee Institute-ban, pénzét olyan szervezeteknek is adományozta, mint a NAACP. (National Association for the Advancement of Colored People).

Reklám 1921-ből

Örökségének másik része az indianapolisi Madam Walker Színházközpontban rejlik , amely egykor a vállalkozása központja volt. A történelmi épületet ma a kulturális sokszínűség, a gazdag kulturális örökség és a kulturális hagyományok megünneplésének helyszíneként használják, elsősorban az afro-amerikai szemszögből megközelítve. A központ kérte fel a fotós házaspárt, hogy készítsenek egy kép sorozatot, melynek középpontjában Madam CJ Walker a fekete hajápolásra gyakorolt ​​hatása áll.

Kendall Xenia Lowe modellel és Keondra Renee haj- és sminkes művészekkel együtt portrékat készítettek a fekete haj trendekről. A fotósorozat az 1890-es évtől kezdődik, majd átugrik az 1950-es évekig, és minden évtizedet bemutat a 2000-es évekig. Az utolsó kép a jövőt jelzi.+A teljes sorozatból készült videót itt találjátok:

Képek forrása: CreativeSoul Photography:  Weboldal  | Facebook  | Instagram

ÉS A KÉPEK

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)