fbpx

Immunerősítés és belső egyensúly az őszi / téli időszakban

immunerősítés belső egyensúly
A sötét, esős hónapok közeledtével kevesebbet vagyunk a természetben, a friss levegőn, s sokszor ezt a hangulatunk is megsínyli, a kedvünk is borúsabbá válik akárcsak az időjárás. Immunrendszerünk erősítésére, támogatására számos módszer létezik, de ritkán esik szó a belső egyensúlyról, pedig ez a kulcs, mondhatjuk úgyis, hogy az alapja az egészségünknek.

AZ EGYENSÚLY

egyensúly nő levéllel

Keleten évezredes hagyománya van annak, hogy a betegségeket a szervezet egyensúlyának megborulásával azonosítják, mert tudják azt, hogy minden, ami a testben zajlik leképezése a lelkünkben hullámzó érzelmeknek és a szellemünk és az agyunk által generált gondolatoknak. 

Amikor tartósan aggódunk, rágódunk valamin vagy sokáig tartjuk magunkat a megrekedés állapotában, mert nem merünk változtatni, akkor a lélek elakad, megborul az egyensúly és bár gyakran mindezt az eszünkkel tudjuk, mégsem cselekszünk: ilyenkor pedig megtalálnak a betegségek, figyelmeztetvén arra, hogy cselekdnünk kell: pihenni, gyógyulni, megállni, változtatni.

Minden betegség mögött a legfontosabb üzenet, hogy vissza kell találnunk az egyensúlyi állapotba, ami a test-lélek-szellem egyensúlyát jelenti. Ehhez pedig elengedhetetlen a befelé figyelés, hogy igenis szánjunk időt arra, hogy elgondolkozunk mire vágyunk, hogy jó nekünk.

Aki békében van önmagával annak a szervezete is ellenállóbb a betegségekkel szemben.

Könnyű kibilleni, de hogyan billenjünk vissza?

aroma terápia

De ahogy az élet és az események hullámzanak körülöttünk, úgy billenünk mi is ki időről-időre ebből az egyensúlyból, hiszen ez sosem egy állandó állapot.

Ilyenkor érdemes azokhoz az eszközökhöz, tevékenységekhez, énidőhöz nyúlni, ami kapaszkodóként szolgál, hogy a megbillent egyensúlyt kibalanszírozzuk.

Az aromaterápia és az illatok ebben kiváló segítségünkre lehetnek, hiszen egyfelől képesek támogatni az immunrendszert, képesek a hangulatunkat javítani, másfelől megfázásos időszakban érvényesíthetjük a baktérium és vírusölő tulajdonságaikat is.

Bloomy Lotus Leaf Diffúzor
Bloomy Lotus Leaf Diffúzor

Ahhoz, hogy ezt az izgalmas világot felfedezzük magunknak és megtapasztaljuk, hogyan képesek a természetes illatok derüre hangolni, segíteni önmagunkhoz kapcsolódni és ezáltal egyensúlyban maradni érdemes kipróbálni az otthoni vagy irodai párologtatást aroma diffúzor segítégével.

Az illatok kiválasztásánál mindig ügyeljünk a minőségre.

Természetes, terápiás minőségű illóolajokat vagy kész keverékeket, botanikai térparfümöket válasszunk, hangulatunk vagy a kívánt hatás szerint. Tegyük az énidőnk részévé az illóolajos párologtatást, s hagyjuk, hogy az illatok segítsenek az egyensúly megőrzésében és ezáltal is ellenállóbá tegyenek bennünket az őszi-téli időszakban.

Fertőszögi Ágnes

Fertőszögi Ágnes

A Fagnes-FRAGRANT SOUL márka alapítója osztotta meg gondolatait velünk.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)