fbpx

Mikor lettek ilyen táskásak a szemeim? | Arcbőrápolás kisokos 35 felett

Mikor lettek ilyen táskásak a szemeim? | Arc bőrápolás kisokos 35 felett

Igen tudjuk, megírták már előttünk is utánunk is, hogyan zajlik a bőrápolás 35 felett. Mondjuk inkább 40 felett, de ez most mindegy is. A lényeg, hogy mi most nagyon benne vagyunk, és a saját tapasztalatot osztunk meg veletek.

Asset 211

Mikor lettek azok a szarkalábak a szemem körül?

Hogy nem vettem eddig észre, hogy ilyen táskásak a szemeim?

Miért lettek ilyen tágak a pórusaim?

Egyáltalán, hova tűnt a bőröm ruganyossága? Hova-hova… hát valahol ott hagytam a ’20-as éveimben.

Ugye vannak azok a nők, akik piszok szerencsések és minimális odafigyeléssel tökéletes a bőrük akár még az idősebb éveikben is. Hát én nem tartozok közéjük. Úgyhogy ott, akkor a tükör előtt megfogadtam, hogy innentől másképp lesz. Mindenféle praktikát be fogok vetni annak érdekében, hogy ne romoljon tovább, sőt javuljon a bőröm állapota.

bőr ápolás negyven felett minimag

Belülről támogatjuk meg a bőrünket

A megfelelő bőrápoláshoz, először meg kell állapítani, hogy milyen a bőr típusa. Hat félét tudunk megkülönböztetni. Normál, száraz, zsíros és ezek kombinációi. Elég gyakran előfordul, hogy a homlok-orr vonalon („T-zónában”) más a bőr állaga, általában zsírosabb, mint az orcán. Az én bőrömre egyformán jellemző tud lenni a zsírosság és a szárazság is. Azt már megfigyeltem, ha néhány napig kevesebb vizet iszok, mint amennyire a szervezetemnek szüksége van, sokkal szárazabb lesz az arcom, sőt már a hámlás is megindul. Szóval, ami biztos, bőrtípustól függetlenül, hogy igyunk sok vizet.

Egy másik nekem nagyon bevált dolog, ami szintén belülről támogatja a bőr fiatalságát, az a kollagén. A kisfiam születése után kezdtem először kollagént fogyasztani, mert elég erős ízületi fájdalmaim voltak, és akkor fedeztem fel, milyen jót tesz a bőrömnek is. Nem is értem, miért hagytam abba…  

Tudtátok, hogy a kollagén a szervezetben a leggyakrabban előforduló fehérje, és számos szövethez, köztük a bőrhöz, az izmokhoz, a csontokhoz, az inakhoz, az agyhoz és a szívhez ad formát, erőt és épséget?

Viszont áldásos hatását akkor tudjuk csak élvezni, ha szájon át fogyasztjuk. Kapható már tabletta, por vagy akár folyadék formában is. Nekem a por alapú, ízesített vált be, amit vízben kell feloldani. Szóval újra elkezdtem szedni, hogy javítson a bőröm feszességén és csökkentse a ráncokat.

Még egy dolog volt hátra, amivel belülről meg tudtam támogatni a fiatalos bőröm visszaszerzését, hogy tudatosan odafigyeltem a zöldség, gyümölcs fogyasztásra. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor már sokadszor eszem meg a gyerek megcsócsált almáját vagy a banán megmaradt barna, punnyadt részét csak azért, hogy ne kelljen kidobni, nem mindig vágyom egy újabb adag vitaminra…

Ezek után nem volt más hátra, mint a megfelelő kozmetikumok kiválasztása.

A következő cikkünkben mutatjuk

Ambrus Mariann

Ambrus Mariann

Szerző: Ambrus Mariann - BIOSEA tanácsadó

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket