Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

FEJLESZTVE JÁTSZANI – SZAKÉRTŐI PERCEK A MINIMAGON

minimagszakertoicikkfejlesztojatekok

Újabb résszel gazdagodik a Minipiac szakértői sorozata. Az új részben olyan játékokat mutatunk nektek, amikkel nemcsak örömet okozhatunk gyermekeinknek, hanem valamilyen részképességüket tudjuk fejleszteni.

A Minimag legújabb válogatásában A HOLNEMBOLT játékbolt tulajdonosait kérdeztük meg, milyen fejlesztő játékokat javasolnak, amikkel szórakoztatva fejleszthetünk.

ÉRZÉKSZERVI FEJLESZTŐK

1.Tapogatni mindenki szeret, főleg a gyerekek, igaz? a Djeco Tapintgató játékában egy zsákban tapogatva kell megtalálni azt az állatfigurás kártyalapot, amin ugyanaz az anyag van, mint a rulettkeréken kipörgetett figurának. A játékot a 3-6 éves korosztály számára ajánljuk.

BÓNUSZ TIPP: Rendezzétek a kártyákat színek, vagy állat típusok szerint is össze.

Bájos felfedező játék a tapintási érzékelés fejlesztéséhez. a Djecotól.

 

2. A tapintás fejlesztése után, mutatunk két térlátást fejlesztő játékot. Az Előtte, mögötte? játékban feladatkártyák alapján kell felhelyezni az állatfigurákat. Nem is olyan könnyű kitalálni elől nézetből, hogy ki ki mögött, előtt helyezkedik el…3-4 éves korosztály számára ajánljuk.

BÓNUSZ TIPP: Kis elefánt eltévedt, ki segít neki megtalálni a házát?

 

3. A Djeco Viszonyító játékában kérdésekkel segítjük gyermekünk térlátásának, térbeli eligazodásának fejlődését. A hol van a béka, kismadár, stb. kérdésekre adott válasz segít megértenie a térbeli fogalmakat.

Kérdezz - felelek feladatmegoldó játék a térbeli fogalmak elsajátításához

 

RAJZOLÁS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

1. Kezdjük az alapoktól: Mindegy, hogy járművekkel, hercegnőkkel, vagy állatokkal szeretnénk kezdeni a rajzolást a Djeco Rajzolás lépésről lépésre sorozatában biztos találunk kedvünkre valót. Letörölhető rajztábla, sablonokkal együtt (ha esetleg nekünk se menne elsőre a hintó rajzolás már itt is a lehetőség, hogy gyakoroljunk)

 

BÓNUSZ TIPP: Rendezzetek kiállítást az elkészült rajzokból…
KIBÍRJA VAGY LEBORUL? –EGYENSÚLY FEJLESZTŐ JÁTÉKOK

1.A DJECO UHU egyensúly játéka a klasszikus félköríves megoldást veszi alapul, csodaszép grafikával társulva. UHU billeg, de a kis praclik a megfelelő elem felhelyezésével kigyensúlyozhatják. 3-6 éves kor között ajánljuk.

Egyensúly, formában, színben, egyéni vagy társas játék a Djeco-tól.

 

2. Igazi mindent fejlesztő játék az Okoska: lehet lépegetőst játszani, memória játékot, és egyensúlyozós játékot is vele. Mindegyik játék más-más nehézségi fokozatú. A készlet sokoldalúságának köszönhető, hogy az elemek kitűnően illeszkednek különböző szerepjátékokhoz, vagy remek építőkockák is lehetnek. Elképesztően színes és formás játék, megunhatatlan.

3 /1-ben, azaz 3 társasjáték egy dobozban a kicsiknek: lépegetős játék, memória játék és egyensúlyozós játék.

 

3. A legkisebbnek ajánljuk (2-5 éves kor között) a Djeco Egy kis egyensúlyozás társasjátékát, ahol minél magasabb vízililiomot kell növeszteni a tóban. Koordinációt és kézügyességet egyaránt fejleszti, hiszen stabil építményt kell építeni, hogy ne dőljön le.

Próbálj minél magasabb vízililiomot növeszteni a tóban és ültesd fel rá a békádat!

 

PUZZLE ÉS MÉG ANNÁL IS TÖBB

1.A Djeco Megfigyeltető puzzle sorozatában nem csak órákra leköthetjük 5-10 év közötti gyermekünket, hanem játszva okosíthatjuk. A Föld állatai sorozatban az állatok természetes lelőhelyeit ismerhetik meg, a Történelem spirál puzzle-hoz tartozó füzetből az őskortól az újkorig jellemző történelmi eseményeket ismerheti meg a gyerkőc. A forma is lenyűgöző! A 100 és 200 darabos puzzlek és a hozzájuk tartozó könyvek minden korosztály számára szuper kikapcsolódást nyújthatnak.

 

Köszönjük a Holnembolt Játékgaléria szakértőinek, Juditnak és Fanninak, hogy segített nekünk eligazodni a fejlesztő játékok birodalmában.

Nézzetek körül náluk akár online, http://holnembolt.hu/ akár személyesen: 1113 Budapest, Villányi út 48.

Korábbi szakértői cikkünkben a formabeillesztőkről írtunk, olvassátok el, tele van hasznos információval:

FORMÁT A HELYÉRE – SZAKÉRTŐI PERCEK A MINIMAGON

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet