Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Kabátszezon van | Anyaként is stílusosan | MomChic

anyaként is stilusosan kabát választás ősz tél

Attól, hogy kisgyerekes anya vagy, nemcsak slamposnak nem kell lenned, hanem viheted tovább eddigi stílusodat a babakocsival a játszótérre, a baba-mama klubba vagy bárhová. Lehetsz nőies, romantikus, sportos, divatos vagy elegáns is.

Az őszi/téli szezonra hoztam egy újabb ajánlót, melyben a kabátokról esik majd szó, melyek több szituációban és alkalomra is sikkesen, komfortosan beilleszthetőek a ruhatárunkba.

Ha ismerjük a színtípusunkat és az alkatunk adottságait, hatalmas aduász van a kezünkben, akár az üzletekben, akár online vásárolunk.

SZÖVETKABÁT

Szövetkabátja mindenkinek volt, van vagy lesz.

A fazon megválasztásához érdemes tudni, milyen alkat típusba tartozol. Természetesen olyan fazont érdemes  választanod, ami optikailag az előnyeidet hangsúlyozza ki. Nézzük végig alkat típusonként, hogyan érdemes választani.

Körte alkat

Körte típus
Forrás: thestylecontour

Körte alkat esetén a csípő szélesebb, ezzel szemben a felsőtest vékony, keskenyebbek a vállak.

Ennél az alkatnál a fókuszt a felsőtestre érdemes irányítani: optimális az egyenes fazonú kabát, mely nagyméretű gallérral, valamint övvel rendelkezik. Körte alkat esetén érdemes olyan részleteket alkalmazni, amelyek a tekintetet felfelé húzzák, ilyenek lehetnek a fodrok, hangsúlyos vállpántok, szőrmés gallérmegoldások, széles kapucnik.  

A nagy gallér vagy széles hajtókájú kabát a felsőtestet helyezi előtérbe, így segít kiegyensúlyozni a szélesebb csípőt. Az egyenes vonalvezetés pedig megakadályozza, hogy a kabát tovább szélesítse a csípőt.
A derékon megkötött öv jó választás lehet a karcsú derék hangsúlyozására.

Ebben az esetben nem igazán jó az olyan fazon, ami csak a csípő vonaláig ér, mert attól még szélesebbnek tűnik. Válasszunk inkább hosszabbat, térdig vagy térd alá érőt.

Alma alkat

Alma alkat
Forrás: thestylecontour

Az alma testalkatnál a felsőtest erősebb, szélesek a vállak, nagyobb a mellméret, van egy kis has, ugyanakkor a csípő karcsúbb.

A kabát szabásával lehet korrigálni az arányokat.
A kabát kiválasztásakor a legjobb elkerülni azokat a szabásokat, amelyek a figyelmet a nem kívánt középső részre viszik.

Nagyon jó választás a V-alakú nyakmegoldás, mely eltereli a figyelmet a hasi területről.
Az alma alkatúak jobb, ha kerülik a derékig érő kabátokat.

A hosszabb kabát megnyújtja az alkatodat és karcsúsító hatású. Az alma alkatúaknak érdemes vékony, klasszikus, szabott kabátot választani, amely hasonló hatású, de mivel nincs öv, jobban néz ki rajtuk.

Ha az erősebb felsőtested mellett a lábaid formásak és vékonyabbak, nem érdemes túlságosan hosszított fazonú kabátot választanod. Ilyenkor a lefelé bővülő A-vonalú kabát tökéletes választás, mert az optikai karcsúsítás mellett ez a fazon igazán nőies és divatos.

Testre szabott A-vonalú kabát, iletve számodra előnyös lehet a mell alatti empire fazon, mely kihangsúlyozza a női test legvékonyabb részét.

Egyenes alkat

EGYENES testalkat
Forrás: thestylecontour

Ha a váll- és derékbőséged, valamint a csípőszélességed nagyjából megegyezik, akkor az egyenes, vagy más néven a téglalap típusba tartozol.

Egyenes alak esetében kulcsfontosságú, hogy olyan megoldásokat válassz, amivel létrehozhatod a homokóra alakot.
Keresd azokat a kabátokat, amelyek övvel vannak ellátva, így a derék hangsúlyozásával az öv létrehozza a nagyobb csípő illúzióját. Továbbá egy peplum vagy kétsoros gombolásos stílus is segít ebben.

Minden fazon jól néz ki rajtad, de a gallérral ellátott kabát, illetve a derékrészt hangsúlyozó mintázat igazán csinos lesz.
A kabát felső részén elhelyezett nagy gallér, fodor, prémek kiemelik a mellkas területét, ugyanakkor a csípő környékén elhelyezett peplum, valamint nagy zsebek elhelyezése a test alsó részét egyensúlyozza ki úgy, hogy a téglalapformától elmozdulás történjen a homokóra sziluett irányába.


Ha az egyenes testalkaton belül kimondottan vékony, fiús alkatod van, a pufi kabátokban csinos leszel, különösen, ha még öv is van rajtuk!

Eper alkat (fordított háromszög)

EPER alkat (fordított háromszög)
Forrás: Szerző

Ha szélesek a vállaid, erősebb a mellkas, ugyanakkor keskeny derék és csípőrésszel rendelkezel, akkor a fordított háromszög, más néven eper testalkatúak táborába tartozol.


Ennél a testalkatnál érdemes olyan kabátokat választanod, amelyek nem felsőtestet erősítő, vállakat hangsúlyozó megoldásokkal rendelkeznek.


A kabát felső részén minimális részletek legyenek, egyszerű nyakmegoldással, illetve a vállmegoldás legyen lágyabb.
A vállról tereld el a figyelmet a test alsó felére!

A kabát alsó felén elhelyezett részletek és nagyméretű alsó zsebek optikailag növelik a csípőrészt.

Jók lehetnek a kabát alján, illetve ujjakon elhelyezett díszítés a szegélyeken, lehetnek ezek csíkok, minták, szőrmék.

Nem ideálisak a vaskos kabátok, mert azok a széles felsőrészt is erősítik.
Hosszúságban válassz vagy térd alá érő, vagy egy kicsivel a csípő felett végződő kabátot, a kettő közti hossz számodra nem szerencsés.

Homokóra alkat

HOMOKÓRA testalkat
Forrás: Szerző

A homokóra alkat esetén a mellrész és a csípő nagyjából egyforma lesz, míg a derék nagyon karcsú.

Ha homokóra alakod van, szerencsés vagy, mert szinte bármilyen fazon jól fog állni.

Hangsúlyozd a derekad, ha hangsúlyosabbak a kerek idomaid, ám ha erősebb a mellkasod, akkor kerüld el a kétsoros gombolást.


A legjobb választás a test alakját követő, jól szabott kabát.

Bármilyen fazon mellett dönthetsz, azonban hangsúlyozd a nőiességedet, ezáltal lesz igazán tökéletes a megjelenésed.

Az egysoros kabátok nagyon jól ki tudják emelni ezt az alakot. Nincs szükség túl sok zavaró részletre, amelyek csak elvonnák a figyelmet a csodálatos formádról.

Terjedelmes kabátba se rejtsd el az alakodat és feltétlenül hangsúlyozd a derekad övvel!

Ha viszont olyan kabáttal rendelkezel, amelyhez nem tartozik öv, bátran társíts hozzá egy másik övet.

Strapless Dress

A SZERZŐ

Szalai Szilvi
Szalai Szilvia 
Beauty Coach 
 
Két gyerkőc Anyukája, ex-HR tanácsadó, harmónia nagykövet.
 
A Beauty Coach mindent magában foglal, ami én vagyok: tanácsadó, mentor, sminkes, színtanácsadó és egy kicsit pszichológus.
 
Nagyon szeretem átadni a tudást, felemelni másokat, megmutatni a Nőknek, hogy mennyire értékesek és gyönyörűek a természetes színeikkel.
 
Oktatásaimat, sminkjeimet éppen ezért sok beszélgetés jellemzi.
 
Vendégeim megismerése, igényeinek és céljainak feltérképezése segít abban, hogy maximálisan személyre szabott lehessen egy-egy tanácsadás vagy épp az adott kapszula smink szett.
És ahol megtalálsz: Insta oldalam

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet