fbpx

Eszelősen jó az új Barbie INSPIRÁLÓ NŐK kollekciója

barbieinspiralonok.minimag

Az elmúlt néhány évtizedben a Mattel tervezői jelentős lépéseket tettek a Barbie kollekció fejlesztésében.

Barbie alapvetően egy irreálisan vékony, szőke, kék szemű, bikinit viselő fehér nőből mostanra kinőtte magát egy öntudatos nővé, akit nem befolyásol a súlya, neme, bőrszíne, egészségi állapota, szexuális irányultsága. El akarja érni az álmait, azért, hogy a velük játszó gyermekek ne érezzék a korlátokat, tekintsék magukat szabadnak.

 

Barbie 2018-ban debütált az  „Inspiráló nők”  sorozattal, melyben tiszteleg a történelem női alakjai előtt, olyan bátor nőket bemutatva, akik kockáztattak, megváltoztatták a szabályokat és előkészítették az utat lányok generációi számára, hogy nagyobb álmaik legyenek, mint valaha.

A sorozatban már megjelent babák között találjuk  Amelia Earhartot, Katherine Johnsont, Frida Kahlot, Rosa Parksot és Sally Ridet.

Csütörtökön bejelentették, hogy új babák érkeztek a gyűjteménybe – köztük Billie Jean King, Ella Fitzgeraldés Florence Nightingale.

Mindegyik baba hiteles, korhű ruhában és egyedi kiegészítőkkel kapható, valamint számos információt kapunk az adott babát inspiráló nőről.

Az első baba Billie Jean King, a világ első számú teniszezője. Két tónusú, kék és mentazöld teniszruhát visel, amelyet a legendás mérközésen viselt: 1973-ban, a „Nemek csatájaként” ismert mérkőzés során legyőzte  férfi riválisát, és bizonyította a nők rátermettségét.

 

A modern ápolás alapítóját ábrázoló Florence Nightingale baba egy 19. századi ápolói egyenruhát visel, szürke ruhával, csipkés gallérral és díszítéssel. A nővér sapkájával, kötényével, lámpatartozékával és a „Scutari Kórház” felirattal ellátott szallaggal érkezik.

A harmadik baba az az Ella Fitzgerald, aki a Dal First Lady-je és a Jazz királynője  elegáns, csillogó, mély lila színű ruhát visel, igazi vibráló jelenség. Mikrofonnal, vintage megjelenéssel érkezik, minden izében mozgatható lesz.

Áruk 29,99 dollár, reméljük nem sokára Magyarországon is elérhetőek lesznek, addig is itt meg tudjátok nézni/venni őket: Barbie.com

Billie Jean nemrégiben elmondta a People magazinnak, hogy mennyire „izgatott”, hogy felkerül a Barbie kollekciójába, és reméli, hogy inspirálni fogja a fiatal lányokat. „Remélhetőleg ez segít nekik az életben rejlő lehetőségek átgondolásában – hogy bármik lehetünk, amik csak szertnénk, és ez segít nekik abban, hogy eldöntsék, hogyan fogják meghatározni az életüket, és hogy ne mások által legyenek definiálva. Tehát azt hiszem, hogy ez fantasztikus dolog. ”

Képek forrása: Barbie.com

Update:

A Mattel megint nagyot dobott, vagyis fog dobni: Maya Angelou Barbie baba érkezik.

INSPIRÁLÓ BARBIE-MAYA ANGELOU

Inspiráló nők a Barbie babák között | Tina Turner Barbie

Inspiráló nők a Barbie babák között | Tina Turner Barbie

Inspiráló nők a Barbie babák között | Anna May Wong Barbie

Inspiráló nők a Barbie babák között | Anna May Wong Barbie

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket