fbpx

INSPIRÁLÓ BARBIE-MAYA ANGELOU

INSPIRÁLÓ BARBIE-MAYA ANGELOU

A Mattel megint nagyot dobott, vagyis fog dobni: Maya Angelou Barbie baba érkezik. Az Inspiráló Nők ™ sorozat (korábban már itt olvashattatok róla) tisztelettel adózik korunk hihetetlen, inspiráló hősnőinek; azoknak a bátor nőknek, akik kockázatot vállaltak, megváltoztatták, átírták a szabályokat és lányok generációi számára utat nyitottak és mutattak, hogy minden eddiginél nagyobbat merjenek álmodni.

Íróként, szerzőként, aktivistaként és tanárként Dr. Maya Angelou számos díjat és elismerést kapott, köztük több mint 50 díszdoktori címet, az Elnöki Szabadságérmet és a Nemzeti Könyvdíj jelölést az 1970-es önéletrajzáért:Tudom, miért énekel a rab madár című könyvéért.

1993-ban ő volt az első afro-amerikai, és az első afro-amerikai nő, és az első afro-amerikai női költő, aki felszólalt az amerikai elnöki beiktatáson.

A Maya Angelou Barbie® babát, a Mattel Dr. Maya Angelou aktivizmusának, munkájának, eredményének, történetének és nem utolsó sorban hatásának tiszteletére tervezte meg. A saját külseje köszön vissza a baba külsejét tekintve: fejét turbán fedi, öltözéke egy virágos nyomatú ruha. Kezében saját önéletrajzi regénye.

Angelou fia, Guy Johnson nyilatkozatában kijelentette, hogy “elragadtatott” amiért, édesanyját Barbie inspiráló női vonalába választották, és reméli, hogy a Barbie Maya Angelou baba “új tanárok, írók és aktivisták generációit fogja inspirálni”.

“Anyám, Dr. Maya Angelou úttörő és aktivista volt, aki az igazságosság legyőzhetetlen szellemével” – áll a közleményben. “Szavaival és tetteivel egyedülálló képességet fejlesztett ki arra, hogy mély kapcsolatokat teremtsen az emberekkel szerte a világon. Azt szokta mondani:” Fekete szemszögből írok, de az emberi szívre célzok”.

A Maya Angelou Barbie® baba hajlítható testtel rendelkezik a végtelen játék lehetőségekhez alkalmazkodva.

 

Szerintünk ez is tetszeni fog:

Vedd magadra a történelmet- inspiráló nők kislány ruhákon

 

 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)