fbpx

TOP 5 IKEA HACK GYEREKSZOBÁBA 2. rész

TOP 5 IKEA HACK GYEREKSZOBÁBA (1)

Megérkezett a Minimag legújabb IKEA HACK GYEREKSZOBA gyűjteménye.

Szülőként mindannyiunk vágya, hogy a gyermekünk szobája, vagy a lakásban kialakított területe, egy különleges tér legyen, amely kizárólag hozzá tartozik, és ahova jó bemenni, és persze jó időt tölteni benni, legyen szó játékról, vagy alvásról, vagy csak úgy ott levésről. Ideális esetben ezek a helyek, legyen szó babaszobáról, hálószobáról, játszószobáról vagy olvasósarokról, oázisok, amelyekben a gyermekünk megpihenhet és feltöltődhet, vagy fantáziálhat és játszhat. Sajnos a Pinterest tökéletes gyerekszobáinakk gyakran igen csak borsos ára van (mind az időnk, mind a pénzünk).

godzilla(godzira)

Szerencsénkre, létezik mindenki kedvenc bútorboltja, az összeszerelésre kész bútorok mennyországa (a svéd húsgombócokról nem is beszélve) – azaz az IKEA. Egyetlen hátránya, hogy készen kapható állapotban, a bútorelemek kissé unalmasak. De a szülői fantázia határtalan, és létrejött egy új, evolúciós tekintetben igen magas fokon álló szülői fajta, az “IKEA hackerek” , akiknek legkedvencebb elfoglaltságuk, hogy az unalmas gyerekszoba bútoroknak személyiséget és varázslatot adhassanak. Így születnek meg a szuper IKEA HACK GYEREKSZOBA bútorok, amikből egy adagot már bemutattunk nektek ebben a cikkben.

TOP 5 IKEA HACK GYEREKSZOBÁBA

Egy kis festékkel, néhány alapvető barkácsolási készséggel és kreatív színes érzékkel személyre szabhatjátok ti is az IKEA alapbútorait és kiegészítőit, hogy gyermeketek szobájának csak rá jellemző (vagy éppen rátok) személyisége és stílusa legyen.

Lehet, hogy ebben a percben is vannak az otthonotokban IKEA bútorok, amelyek csak egy kis átalakulásra várnak. A Minimag IKEA gyerekszoba hackjeiből összeállított lista szerintünk bőségesen inspirálni fog. Válaszd ki a kedvenceidet, gyűjtsd össze a hozzávaló eszközöket, készletet, és készülj fel arra, hogy a gyerekszoba legyen a kedvenc helyetek a házban!

KEZDJÜK A LEGKISEBBEKKEL – IKEA HACK A BABASZOBÁBAN

ikeahack gyerekszoba babatornazo

A LEKA baba tornaszer szép, modern kivitelezéssel rendelkezik, és  igen csak meghatározó színekkel. Az újszülöttek azonban inkább a fekete-fehér geometriai formákat részesítik előnyben, mert a kontrasztot könnyebben átlátják. Ennek a fa tornázónak a megváltoztatása igazán  egyszerű, néhány csavarás, a felakasztott játékok eltávolítása, átfestése és természetes pamut zsinórral történő visszahelyezése. Összeállíthatsz néhány más sorrendet is a játékoknak, ha szeretnéd.

A részletes leírást, képről képre Live Well Travel Often oldalán találod, a kép is onnan van.

ikeahackgyerekszobaekorreszarvas

A vörös EKORRE jávorszarvas hinta objektíven nézve imádnivaló, de nem illik sok baba/gyerekszoba témához, koncepcióhoz. Nem úgy, ha egy fehér juhról van szó,  hiszen az jó néhán baba/gyerek szoba koncepcióval kompatibilis. Kicsit munkaigényesebb, mint más projektek, mivel szalagfűrészre lesz szüksége a juhprofil levágásához. Miután a darabokat lecsiszoltátok és festettétek, ugyanúgy kell  összeszerelni, mint általában. Rögzíts rá habszivacsot és műszőrmét tűzőgéppel. És már mondhatos is, hogy beeeeee!

A részletes leírást, képről képre Sarah Sherman Samuel oldalán találod, a kép is onnan van.

JÖNNEK A KICSIT NAGYOBB GYEREKEK – IKEA HACK A GYEREKSZOBÁBAN

ikeahack gyerekszoba billy szekreny
ikeahack gyerekszoba billy szekreny

BILLY, a robotszekrény, jöhet?

A pinkfriday svéd bloggere rajong a robotokért, így aztán fogta magát és felruházta mindenki Billy szekrényét robot külsővel. Azon túl, hogy normál módon összeszereljük a szekrényt, szükség lesz egy plusz extra polcra, festékekre, fantáziára, forgácslemezekre, fűrészre.

A részletes leírást, képről képre PINKFRIDAY oldalán találod, a kép is onnan van.

FESTŐÁLLVÁNY ROMANTIKUS LÁNYSZOBÁBA
ikeahack gyerekszoba mala festo tabla

Valószínűleg minden családban előbb-utóbb előkerül egy kréta tábla, ezt persze tudta az IKEA is, ezért dobta piacra a MALA festőállvány krétatáblát. Némi menta és fehér szinű krétafestékkel ilyen csodaszép IKEA HACK-et tudunk alkotni

A részletes leírást, képről képre NALA DULCE  oldalán találod, a kép is onnan van.

GYEREKKONYHÁBÓL FAGYIZÓ
ikeahackgyerekszobakonyhafagyizo1

A Spisig gyerekonyha az IKEA újabb fajtájú konyhája, jó néhány szülő hack képzeletét megmozgatta. A Minimag kedvence ez a fagyizó lett ( így február elején, amikor a cikk készül igencsak vágyunk már a nyárra) . A leírásnak megfelelően kell elkészíteni a konyhát, majd jöhet az újratervezés, vagy éppen felturbózás. Kell majd hozzá Variera táska adagoló, és evőeszköztartó, némi akril festék, nemez, szivacs, jutaszövet. Ez egy kicsit idő és anyag igényesebb hack, na de milyen jól néz ki?

A részletes leírást, képről képre Sammy Demmy oldalán találod, a kép is onnan van.

FÓKUSZBAN

BOHO STÍLUS

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)