fbpx

Ékszerezd fel magad színtípus szerint | Momchic ( nemcsak anyuknak)

Ékszerezd fel magad színtípus szerint – 2023-as tavaszi ékszer körkép a színtanácsadó szemével

2023-as tavaszi ékszer körkép a színtanácsadó szemével

Pár napja érezhetjük végre a természet zsongását, tavasszal jön a fény, a pezsgés, lekerülnek a nagykabátok, sálak, sapkák, lecseréljük a garbókat rövid ujjú felsőkre, mikor is lenne aktuálisabb az ékszerekről beszélni, ha nem így tavasz kezdetén. Tavasszal és nyáron nagyobb hangsúlyt kapnak a kiegészítőink, hatalmas pozitívum, hogy kánikulában úgy öltöztetnek, hogy közben nem melegítenek.:)

Ékszer – önkifejezés?

Ékszer – önkifejezés?

Miért is vonzanak Bennünket, Nőket mágnesként az ékszerek? Hogyan és mi alapján választunk magunknak vagy akár másoknak ajándékba ékszert?

Az ékszerek gyönyörűek, elsődleges és ősi céljuk a díszítés, de véleményem szerint hordoznak egy mélyebb jelentést is, ezért is tudunk különleges módon kötődni és ragaszkodni hozzájuk.

Az ékszereinkkel üzenünk a külvilágnak, illetve bennünket is erősítenek, sokan „kabalaként” tekintünk rájuk.

Az ajándékba kapott ékszer pedig még extra jelentőséggel is bír, emlékképeket idéz fel, felelevenít számukra különleges alkalmakat.

A színtípusunk és alkatunk segít a fülbevaló kiválasztásban? Igen!

Egy jól kiválasztott ékszer a ruháknál is jobban kifejezik a stílusunkat, hangulatunkat, kvázi mesél rólunk. Van, aki csak a kedvenc színe alapján választ, van, aki az érdeklődési köre alapján (zene, virágok, állatok, jóga, vallás stb.).

nagy ékszer

Amikor döntést hozunk, az emócióhoz praktikus, ha társul egy tudás is, hiszen az ékszer mérete, mennyisége függ alkatunktól és arcformánktól, árnyalata pedig a színtípusunktól.

Biztosan érezted már, hogy ki szerettél volna próbálni egy statement (nagy és hangsúlyos) fülbevalót vagy nyakláncot, de míg másokon természetesnek hatott, rajtad egyenesen sikított és indokolatlanul nagynak érezted. A grandiózusabb méretek inkább a magas Nőkön tudnak érvényesülni, a petite alkatok pedig komfortosabban érzik magukat apróbb, finomabb ékszerekben.

Az ékszerek árnyalata egyúttal a stílust is megteremti: a tél típus élénk és metsző árnyalataihoz egy extravagáns darab vagy a geometrikus formavilág illik.

A tavasz típus vidám, napos színei vonzzák a virágos, szívecskés, azaz a vagy romantikus vonalat.

A nyár típus pasztelljei a finomabb, kisebb és klasszikusabb formákkal harmonizálnak (pl.: bedugós pötty füli), míg az ősz típus földszínei szépen jelennek meg levél-, inda-, vagy állatformákon. Természetesen ez nem egy szigorú szabályszerűség, de ez is egy érdekes szűrő szempont lehet. Ennél nagyobb jelentőséggel bír arcformánk vagy a magasságunk, nyakunk hosszúsága.

Hazai tervezők ékszerei körkép

Csemegézzünk konkrét alkotásokból, csodálatos magyar ékszertervezőktől válogattam, akiknek vállalt és nemes célja a fenntarthatóság (pl. bőr zero waste felhasználása), jellemzi őket a különleges anyagválasztás és a mérhetetlen kreativitás.

NOEMILENNER

NOEMILENNER

Színes ékszerek közül nagyon népszerű alapanyag a bőr, NOEMILENNER  zerowaste módon megalkotott ikonikus páva fülbevalóját ezúttal szettben hoztam el Nektek. Ezt a fényesebb textúrájú királykék-türkiz kombinációt, ezüst szerelékkel elsődlegesen a tél típusoknak és a hideg nyaraknak ajánlanám, de a türkiz univerzalitása miatt a tavaszoknak is nagy kedvence lehet. Formájának köszönhetően minden arcformához remekül illik.

Maminvent

Maminvent

Maminvent bőr Tangram szettjét a vagány Mamiknak ajánlom, akik sportosan- nőiesen szeretnek élni, színeit tekintve finom, hideg pasztellek játéka, a minta adja a dinamikáját, nyár típusok ruhatárába illeszthető bele könnyedén.

Nekem egy nyári fesztivál jutott eszembe róla először, de egy balatoni nyári esti vacsin is szép kiegészítése lehet egy elegánsabb ruhának.

Moono Jewelry

Moono Jewelry

Az elegancia és a nőies stílus kedvelői számára favrit lesz ez a smaragd Moono Jewelry statement ékszer szett (fotós: Nemes Bálint).

Egyszerű, klasszikus ruhák mellett lesznek ők rivaldafényben, kifejezetten a tél típusoknak és az élénk tavaszoknak ajánlom az árnyalatot, látványos, pazar és az arcra tereli a figyelmet.

A nyaklánc egy V-nyakkivágás mellett érvényesül a legszebben.

Wopad Jewellery

Wopad Jewellery

Wopad Jewellery  természetes hatású, márványos dupla narancs fülbevalója nemcsak kiemeli viselőjét a tömegből, de újrahasznosított anyagok felhasználásával készült, a fenntartható divat jegyében.

Pillekönnyű, árnyalatban és stílusban az ősz típusokhoz illik legjobban, de egy meleg tavasz is káprázatosan tudja viselni.

Elegánsabb irodai vagy alkalmi outfitednek is méltó kiegészítője lesz, vonzza a tekinteteket.

SISI Jewelry

SISI Jewelry

A SISI Jewelry 2022. végén alapított új márka, a geometrikus formavilág, a minimalista és letisztult, elegáns ékszerek képviselője.

Az ékszerek ezüstből készülnek, kifejezetten a teleknek, nyaraknak ajánlom őket, de egyedi kérésre arany színben (galvanizálással történő aranyozás) is kérhetik a meleg színtípusok.

Necklace

A SZERZŐ

Szalai Szilvi
Szalai Szilvia 
Beauty Coach 
 
Két gyerkőc Anyukája, ex-HR tanácsadó, harmónia nagykövet.
 
A Beauty Coach mindent magában foglal, ami én vagyok: tanácsadó, mentor, sminkes, színtanácsadó és egy kicsit pszichológus.
 
Nagyon szeretem átadni a tudást, felemelni másokat, megmutatni a Nőknek, hogy mennyire értékesek és gyönyörűek a természetes színeikkel.
 
Oktatásaimat, sminkjeimet éppen ezért sok beszélgetés jellemzi.
 
Vendégeim megismerése, igényeinek és céljainak feltérképezése segít abban, hogy maximálisan személyre szabott lehessen egy-egy tanácsadás vagy épp az adott kapszula smink szett.
És ahol megtalálsz: Insta oldalam

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket