Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Beszédmumus

A videó Magyarországon elsőként, animáció segítségével MESÉLI EL, hogy mit is jelent a SZELEKTÍV MUTIZMUS. A videóval a mutista gyermekeket és családjukat szeretném támogatni többek között azzal, hogy minél szélesebb körben megismerjék az emberek, illetve pedagógusok ezt a kifejezést.
A mi történetünk úgy indult, hogy 10 éves házasság után 41. hétre érkezett a fiunk. Testvére azóta sem lett sajnos. Szinte szimbiózisban voltunk az első években. Folyton bújt, az ölemben ült, kb. 3 éves koráig szoptatott baba volt. Nagyszülőkre nem tudtam hagyni…
A digitális oktatás mindannyiunk életét megnehezítette. Mind a gyermekekét, mind a szülőkét, mind a pedagógusokét. Minden ember számára egy új helyzet adódott, amibe mostanra már sikerült nagyjából belerázódni.
Németországból hazatérve, a mindig vidám, pozitív, mosolygós fiamból lett egy depressziós kisfiú. 
Az önkéntes karantén A mostani bejegyzésben azt írtam le, hogyan hat ránk, a mi családunkra, de általában majdnem mindannyiunkra a karantén. Ha van kedved, Te is írd meg az oldal alján hozzászólásban, rád, rátok milyen hatással van a karantén.
Elgondolkoztál azon, hogy a fizikai kontaktus: simogatás, ölelés mennyire alapszükséglete az embernek, de leginkább a gyermeknek? A fizikai kontaktus megteremtése, ismétlése, gyakorisága nagymértékben befolyásolhatja a gyermekek, de a felnőttek biztonságérzetét egyaránt. Az érintés iránti vágy nagyo
Van egy kislányom, Lili, aki szelektív mutista Ő külföldön járt oviba, ahol nem volt beszoktatás, mi az apukájával erre tippelünk, mint ok. Azóta eltelt pár év, kicsit oldottabb, de igazából semmi. Az ovis időszakban azt gondoltuk, hogy szégyenlős csak.
Amikor a gyerkőc tudja, hogy már éppen eleget hisztizett, sírt, kiabált anyával, vagyis sok van a rovásán, anya már nagyon odavan és vissza, nem győz neki magyarázni, tehát folyamatosan vele foglalkozni, és csitítani, akkor köszönt be a fenti mondat. Egyszer csak, mintha elvágták volna, és egy telj
Az óvodai élet és a szelektív mutizmus Mint korábban jeleztem felétek, elkészült az interjú kislányom volt óvónénijével, Máróné Kónya Edittel a szelektív mutizmus témában. A teljes beszélgetést hanganyag formájában is meghallgathatod (a bejegyzés végén találod).
Egyik fő célom, hogy a pedagógusok körében minél inkább ismert legyen a szelektív mutizmus kifejezés, illetve a szelektív mutista gyermekekhez való megfelelő hozzáállás, valamint annak kezelése.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet