fbpx

UZSONNA TIPPEK GYEREKEKNEK

UZSONNA TIPPEK GYEREKEKNEK minimag

A gyerekek napi kalóriájuk több mint negyedét harapnivalókból nyerik, tehát nem árt, ha rendelkezel némi uzsonna tippel, és persze uzsonna stratégiával.

Először is kezdjük a legfontosabb információval: A gyerekek napi kalóriájuk több mint negyedét harapnivalókból nyerik. Ez azt jelenti, hogy minél több egészségesebb harapnivalót kell kínálni nekik, tehát nem árt, ha rendelkezel némi uzsonna stratégiával, és persze néhány uzsonna tippel .

Nem kétséges: a gyerekek imádják a harapnivalókat. Az aktív, növekvő gyerekek pedig arra a tápanyagra támaszkodnak, amelyet a harapnivalók bejuttatása közben kapnak. Ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek gyermeke szívesen fogyaszt uzsonnát, akkor van egy jó hírünk, mert nemcsak harapnivalót, hanem uzsonna tippet is fogunk mutatni.

Könnyű megragadni egy zacskó kekszet, esetleg ropit, amikor a gyerekek harapnivalót kérnek, de sokat nyerhettek, ha szándékosan választjátok ki a harapnivalókat, ugyanúgy, ahogy az étkezést is megtervezitek.

Ha sikerül megtervezned az egészséges harapnivalókat, akkor megtanítod a gyermeked az egészséges étkezési szokásokra is. Mert egy napon hamarosan maga fog dönteni arról, hogy milyen harapnivalókat vásárol és fogyaszt. (ha egyszer is elgondolkoztál már ezen, akkor ez a cikk kedvedre való lesz. )

cashew

UZSONNA TERVEZÉS

UZSONNA TERVEZÉS

Csak úgy mint az egyén étkezési tervekkel itt is érdemes a neked legkényelmesebb módszert kiválasztani:

  • ha nagyobb a gyermek, akkor válasszon ő egy –egy hozzávalót a gyümölcs- és zöldségkosárból ( mindig tegyél hozzá zöldséget /gyümölcsöt az uzsonnában/uzsonnához)
  • vagy azt is lehet, hogy a hét napjait egy bizonyos fajta harapnivalónak rendeled alá: hétfő a sajt és alma, kedd a turmixoké, a szerdai kemény tojás és a friss zöldség, péntek minden mentes pogácsa, hétvége a lencsekrémes szendvics

Ha gyermekek tudják, mire számíthatnak (és betartjátok a tervet), akkor nem lesz okuk panaszra, és a gyerekek jobban fogják élvezni az uzsonnát. Sőt, mindenképpen javasoljuk, hogy vond be a gyermeked az uzsonna választásba, és tervezésbe. A gyerekek imádnak részt venni a konyhai dolgokban, sütés-főzésben!

avocado

A MINIMAG ÉS A GOURMET BABA UZSONNA TIPPJEI:

Ezúttal is Viki, a GOURMET BABA  kitalálója segít nekünk, számtalan szuper receptet osztott már meg velünk, és veletek kedves olvasók.

Apron

Vörös lencse pástétom

A lencse nem csak újév napján tesz igen hasznos és jó szolgálatot. Egész évben ajánljuk fogyasztásra, ez igazán tápláló, finom, fehérjében gazdag hüvelyes. Gazdag különféle tápanyagokban, a szója után az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás, 24-26 % fehérjét tartalmaz, az aminosavakat pedig nagy arányban hasznosítható és jól emészthető formában hordozza.

Viki vörös lencse pástétoma 15 perc alatt elkészül, és biztosak vagyunk benne, hogy nemcsak a gyerekeknek lesz szuper uzsonna, hanem nekünk felnőtteknek ( nálunk már fő is)

 

Vörös lencse pástétom minimag
Vörös lencse pástétom

„Mentes” pogácsa

Viki gondolt a tejallergiásokra is ( erről itt olvashatsz bővebben) és készített egy növényi hozzávalókból álló pogácsa receptet. Ha elkészültetek vele dobjátok be a snacktartóba, és irány a játszótér.

„Mentes” pogácsa minimag
„Mentes” pogácsa
Receptek

Népszerű cikkek

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)