fbpx

A LEGJOBB SZEREPJÁTÉKOK – MINIMAG AJÁNLÓ

SZEREPET JÁTSZANI JÓ! – A LEGJOBB SZEREPJÁTÉKOK A MINIMAGON

Korábbi cikkünkben körbe jártuk a szerepjátékok fontosságát: mit, mikor és hogyan fejlesztenek, most pedig szakértői segítséggel bemutatunk nektek néhány szerepjátékot.

Hisszük, hogy a legjobb szerepjátékoknak többféle felhasználása van, és ezeket a gyermekek önmagukban, barátaikkal vagy szüleikkel együtt is felhasználhatják. Olyan minőségi daraboknak kell lenniük, hogy évekig eltarthassanak, masszívak, hogy ellenállhassanak a barátokkal és testvérekkel folytatott huzamosabb játékokkal, és elég jól nézzenek ki ahhoz, hogy hosszú évekig az otthonunk díszei legyenek.

A szerepjátékok elérhető helyen legyenek, így a gyermek spontán eldöntheti, hogy mikor és hogyan játszik.

A szerepjáték válogatáshoz segítségül hívtuk a Manubaba tulajdonosát Bettit, aki már többször is körbevezetett minket a játékok világában.

Babaházak + babák

Little dutch fa bababház Minimag
Little Dutch fa bababház

A babaházak évszázadok óta lenyűgözik a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Miniatűr bútoraikkal, bonyolultan berendezett belső tereikkel és mozgatható tetőikkel a gyerekek órákon át szórakozhatnak a babaházakkal. A valós, otthon átélt események újbóli megvalósítása, vagy éppen egy dinoszaurusz beengedése a játék nappaliba ösztönzi a képzeletet.

A Little Dutch babaház a hagyományos babaházak közétartozik, igazi klasszikus, örök darab. Egy tipikus családi házat tükröz, külön szobákkal és 3 emelettel rendelkezik. A külső festése vízbázisú, egészségre ártalmatlan. 19 kiegészítővel rendelkezik: ház, asztal, szék, kanapé, 3 kis párna, 1 nagy párna, lámpa, szekrény, haltál, televízió, növény, mosdótál, tükör, fürdő, WC, 2 növényi parcella, 1 ív matrica. Különlegessége, hogy a teteje levehető, ami egyúttal a házhoz illeszthető kertként is funkcionál. Külön kiegészítőket lehet hozzá venni: házi kedvencek, gyerekszoba, babaszoba és konyha elemeket.

Babaház
Little dutch fa bababház Minimag
Gyerekszoba

A játék babák tökéletes társak és játszótársak. A legnépszerűbb játék kategória a gyerekek körében, nemtől függetlenül: bár van némi hagyományos nemi szerep előírás, de szerencsére ez a gyerekeket nem különösebben érdekli, valószínűleg ők maguktól tudják, hogy a babákkal való játék nemtől függetlenül fontos szerepet tölthet be a gyermekek fejlődésben. A szociális készségek, a felelősség, az empátia és együttérzés, a képzelet, és nem utolsósorban a szókincs fejlődik a babákkal való játék során.

little dutch jim baba 35 cm minimag
Little Dutch – Jim baba – 35 cm
Little Dutch – Rosa baba mózeskosárban

A legkorábbi babákat a rendelkezésre álló anyagokból: agyag, kő, fa, csont,stb készítették. Az első ilyen leletek I.E. 21. századból származnak, Egyiptomból, fából készült lap babák voltak.

MINIMAG ÉRDEKESSÉG

A JÁTÉKKONYHÁK

Little Dutch – fa játékkonyha – rózsaszín minimag
Little Dutch – fa játékkonyha – rózsaszín

A játékkonyhák a szerepjáték királynői/királyai. Míg a gyerekek képzeletüket felhasználva imitálják a körülöttük lévő világot, megtanulják a szaggatás, a keverés, a bekapcsolás, a nyitás, a hordozás és bezárás képességeit, valamint a szókincsüket is növelik. Lehetőleg törekedjetek a konyhai hozzávalók minél egészségesebb kialakítására, ez fontos lesz a későbbi egészséges táplálkozási tudat kialakulásában.

A mi nagy kedvencünk a Little Dutch konyhái, rózsaszín és menta színben is kapható ki melyiket preferálja. Mindkettőhöz számos kiegészítő van gyárilag is, de külön is tudtok venni hozzájuk konyhai kiegészítőket a piritós sütőtől kezdve a vágható szülinapi tortáig.

Manubaba
Manubaba
Tovább olvasom
A vásárlói visszajelzések alapján a játékkonyák az első nagy játékok között szerepelnek, tehát már egész kicsi korban, 1-1,5 éves kortól játszanak velük a gyerekek, és nagyon sokáig részesei maradnak a játéktárnak, , sokszor ez a legutolsó játék, ami kikerül a gyerekszobából.
Little-Dutch-fa-játékkonyhamentaminimag
Menta fa játékkonyha
Little Dutch játék kávéfőző minimag
Little Dutch - Fa játék kávéfőző

PIAC, BOLT, VÁSÁRLÁS

Húúú, ez aztán a szerepjáték fellegvára, gondoljátok csak végig mi mindent tanulhatnak a gyerekek a boltos játékok közben: számolás,forma felismerés, a problémamegoldás, szótanulás, a kategorizálás képessége, szociális készségek, végtelen számú fejlődési lehetőséget rejt magában. Ez a fa játék piac például egész biztosan évekig fog játék lehetőséget biztosítani a gyerekek számára:

LITTLE DUTCH PIAC minimag
LITTLE DUTCH PIAC

Összesen 10 étel, kréta tábla, 4 fa láda tartozik hozzá, de kiegészíthető pénztárgéppel, mérleggel is.

Little Dutch – Fa pénztárgép minimag
Little Dutch – Fa pénztárgép
littledutchmerlegminimag
Little Dutch - Fa játék mérleg

SZERELŐ, GARÁZS, VÁROS, ORVOS

Little Dutch – Fa városi vasút kiegészítő – Parkolóház

A fenti 3 játék kollekciókat állítólag a fiúk részesítik előnyben, de ez persze nem így van, akárcsak, ha babázásról van szó, de erről már feljebb írtunk. Az én lányom imád szerelni, kalapálni, az öccse garázsával szerintem sokkal többet játszott, mint a tulajdonosa.

A Little Dutch fa játékaival egész várost tudunk felépíteni: parkolóház, óriás vasúti készlet, állatkert, vasútállomás, tűzoltóság, stb. mindent meg találtok benne, és az a legjobb, hogy önmagukban is tökéletes.

Ezek a játékok korai fejlesztő eszközök, amelyek sokféle képen megkönnyítik a gyerekek számára a tanulást, és a fejlődést. Nyílt végű játékok, végtelen szórakozási lehetőséggel.

Little Dutch – Tűzoltóság
little dutch szerelőpad minimag
Little Dutch -Szerelőpad

Az orvosi táska, tekintve, hogy a kisgyermekkor nagy része náthával telik, igen fontos kiegészítője lesz a játék tárnak. Segítségével tudunk beszélni a gyermekünknek a betegségekről, azok kezeléséről, a doktor néni/bácsi meglátogatásáról, mi fog ott történni, stb.

Manubaba
Manubaba
Tovább olvasom
Ha kérdésetek lenne, keressétek a MANUBABA csapatát, online, vagy személyesen a 12. kerület Kiss János alt. utca 55. szám alatt.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)