fbpx

Barni titkos barátai | Minimag könyvajánló

Barni titkos barátai

Segítség a gyászfeldolgozásban: Barni titkos barátai könyvajánló.

Egy szülő elvesztés felnőttként is nagyon megrázó, hát még gyerekként, aki nincs is igazából tisztában még a halál fogalmával.

Szülőként elmagyarázni, hogy apa vagy anya többé nem jön haza igazán nehéz feladat, őszintén szólva én magam sem tudom, hogyan fognék hozzá.

Valószínűleg a mesekönyvekben keresném a megoldást. Szerencsére a gyászfeldolgozás témakörében is létezik már számos mesekönyv, mint például a Barni titkos barátai, amely egy kedves és aranyos mese, de emellett egy nagyon hatékony eszköz is, aminek segítségével támogathatjuk gyermekünket a tragikus esemény feldolgozásában, megértésében.

Barni titkos barátai

Barni titkos barátai

Barni egy ideje már nem szeret játszani az óvodában, inkább csak az ablaknál áll, és várja apa kék Opeljét, ami sajnos már soha nem fog jönni.

Ekkor csöppen az életébe Elek, a barna víziló és, Benő, a szürke elefánt, akik onnantól fogva minden bajban Barni mellett állnak, segítenek neki, jó tanácsokkal látják el, a kisfiú pedig egyre bátrabban néz szembe a világgal.

Végül eljön a pillanat, amikor Benő és Elek már csak otthonról, távolról figyeli Barnit, aki iskolába megy, barátokat szerez, és egy boldog kisfiúvá cseperedik.

A mesekönyv nyolc aranyos és tanulságos mesét tartalmaz, melyek nem teljes mértékben a gyász feldolgozásával foglalkoznak, hanem minden, a mindennapi életet érintő apró-cseprő problémákkal is.

Mészöly Ágnes könyvét nemcsak azoknak írta, akik veszteséggel küzdenek,  akiknek a közelmúltban meghalt egy családtagjuk. Barni tikos barátai egy mesesorozat arról, hogy minden helyzetből van kiút, fel lehet állni, fel tudunk állni.

Hogy nagyjából mindenből ki lehet jönni. A humor, ami az egyik legnagyobb segítőnk lehet, sem hiányzik a mesékből.

Emellett természetesen azzal is, hogy tud túllendülni a család egy tragikus helyzeten. Ha tragédia történik a családban, a Barni titkos barátai egy nagyon jó lehetőség, hogy a gyerekek is megértsék és elfogadják a veszteséget.

Barni titkos barátai
Horváth Ildi rajza

A SZERZŐ

Kőszegi-Arbeiter Anita

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, gyerekkönyv író, és két kislány boldog édesanyja,aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet, így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével kezdtem meséket írni. Amikor a második kislányom, Flóra is megszületett, már általánossá vált nálunk, hogy saját meséket kapnak, ami nekik és róluk szól. Az írás nekem már nemcsak hobbi, hanem életstílus.

Szövegírással és mesekönyvkiadással foglalkozom, a mesékből meseelőadásokat tartok, én nagyon élvezem, hogy lényegében a hobbimból élhetek, ami az írás és az olvasás. Nemcsak író, de fekete öves olvasó is vagyok, ami azért is érdekes, mert gyerekként én bizony utáltam olvasni. Szerencsére édesapám mindent megtett, hogy ez ne így legyen, és annyira sikeres volt az erőfeszítése, hogy végül könyvmoly és író lettem. Az olvasóvá nevelés a szívügyem lett, hiszen ki lenne meggyőzőbb, mint az aki eredetileg nem is szeretett olvasni?

A meséim közöl már több eljutott a nyomtatásig: www.koszegianita.com

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)