fbpx

ISMERETTERJESZTŐ GYEREKKÖNYVEK – KÖNYVET A FA ALÁ

ISMERETTERJESZTŐ GYEREKKÖNYVEK

Amikor elkezdünk olvasni a gyerekünknek, akkor az esetek legnagyobb számában bejárunk egy „olvasói utat”, azaz elkezdjük a képes könyvekkel, majd jönnek a 2-3 sorosak, rövid mesék, hosszabb mesék, stb. Valahol e két utóbbi között kapnak helyet az ismeretterjesztő gyerekkönyvek. Vagyis kb. óvodás kor környékén elkezdődik az igazi felfedezés időszaka, ehhez pedig a rengeteg szabadban eltöltött játékon kívül kiváló társaink lesznek felfedező, ismeretterjesztő könyvek.

A MINIMAG ISMERETTERJESZTŐ KÖNYVEK GYEREKEKNEK–KARÁCSONYI AJÁNDÉK AJÁNLÓ

A legelképesztőbb ismeretterjesztő könyv választékot a Babilon Kiadónál találjuk: izgalmas felfedezni való, gyönyörűen illusztrált könyvek várnak rátok.

A könyvek a legjobb ajándékok! Tulajdonképpen könyv nélkül nincs is Karácsony, igaz? Ott a gyönyörűen világító fa, mellé ültök a kanapéra, vagy a nagy fotelbe, és megismerkedtek távoli galaxisokkal, dinókkal, vagy éppen olyan hétköznapi feladatokkal, foglalkozásokkal, mint a rendőrség, a közlekedés, stb.

Próbáljatok meg olyan könyvet ajándékozni, amely beindítja a gyerekek fantáziáját, esetleg hangosan megnevetteti őket, vagy valami újat tanít nekik a világról.

A Minimag könyv válogatásban olyan könyvek sorát ajánljuk, amelyeknek a gyerekek nem lesznek képesek ellenállni, és garantáltan lekötik őket, ugyanakkor számotokra is élvezetes lesz az olvasása. (és az utána következő beszélgetések)

Kezdjük a legkisebbekkel- Könyvek 0-3 éveseknek

A 0-3 éves korosztály imád a legjobban felfedezni (és megrágni) könyveket. A szöveg tartalom minimális, vagy éppen nincs is, a képeken, és a formákon van a hangsúly. A gyerekek szeretik a meglepetéseket ( korosztálytól függetlenül) így a TEKERGETŐ könyvek egész biztos nagy örömet fognak okozni: minden egyes oldalpáron várja őket egy ujjal kitekerhető meglepetés.

Tekergető - Formák
Tekergető - Formák
Tekergető - Ellentétek
Tekergető - Ellentétek

A KÉPVÁLTOGATÓ is a felfedező könyvek sorába tartozik, itt mindenféle mozgatható elemeket találtok, amikkel akár saját történetet tudtok majd találni.

Képváltogató - Menjünk aludni!
Képváltogató - Menjünk aludni!
Képváltogató - Színek
Képváltogató - Színek

Felfedező ovisoknak - Könyvek 3-6 éves korosztálynak

Anya, miért… az egyik leggyakoribb kérdés, ami az elkövetkezendő pár évben el fog hangozni…Miért fúj a szél?, Miért van villogó a rendőrautón?, Miért vagyunk betegek? Mit hallgat a doktor néni? És így tovább végtelen a variációk száma, és habár sokszor magától értetődő a válasz, bevallom őszintén volt, ami nekem is újdonság volt (persze nem azért, mert nem tudtam, hanem mert elfelejtettem:) ).

A MI MICSODA sorozat egy egész kollekciót tartalmaz az ovis korosztálynak, mutatjuk a mi kedvenceinket: 

Mi MICSODA Ovisoknak – Az orvosnál
Mi MICSODA Ovisoknak – Az orvosnál
Mi MICSODA Ovisoknak – Rendőrség
Mi MICSODA Ovisoknak – Rendőrség
Mi MICSODA Ovisoknak – Időjárás
Mi MICSODA Ovisoknak – Időjárás
Mi MICSODA Ovisoknak – Állatsimogató
Mi MICSODA Ovisoknak – Állatsimogató

A könyvekben találhattok kukucskáló részeket is, amelyeken keresztül további információkat szerezhetnek a gyerekek az adott témáról. Sőt letölthető kiegészítő feladatokat is ( pl Állatsimagotónál) , keressétek meg az elbújt tengerimalacot, beszökött a nyuszik közé.

JUNIOR, VAGY PROFI VAGY? - Könyvek 5-7 éves koroszálynak

A következő korosztály, az 5-7 évesek számára készült a Junior kiadvány sorozat, és a hozzá tartozó rejtvény füzetek.

Itt már aktívabb közreműködést „vár el” a könyv, érdekes feladatok, adatok, információk tárházára számíthattok:

Tudtad? Egy kisgyerek testének nagyjából 70 százaléka víz. Felnőttek esetében ez az arány valamivel kisebb, 50-60 százalék. Az uborkának körülbelül 97 százaléka víz.

Kísérletek könyve.

A fenti mondat Kísérletek könyvében található, ami a legújabb kötete a sorozatnak, és számos olyan kísérletet (és a hozzájuk tartozó tudást) mutat meg a gyerekeknek, amit ők is meg tudnak ( akár önállóan is) csinálni.

KEZDŐ OLVASÓK IS KIPRÓBÁLHATJÁK - IsKmeretterjesztő önyvek kisiskolásoknak

A kezdő olvasók számára készült MI MICSODA OLVASÓ sorozat nagyobb betűmérettel rendelkezik, míg a szöveg/ kép arány úgy lett kialakítva, hogy ne okozzon megterhelést a kis olvasóknak. Szinte nincs olyan téma, amihez ne találnánk kapcsolódó könyvet.

A könyvekhez „tartozik” egy idegenvezető, pl Maxi, a mosómedve, vagy Prücsi, a sáska, aki kérdéseivel, kikacsintásaival teszi még olvasmányosabbá, szórakoztatóbbá az ismeretszerzést, olvasást. A gyerekek feladatokat is találnak a könyvekben, így válik interaktívvá az olvasás-.

Mi MICSODA Olvasó - Bálnák és delfinek
Mi MICSODA Olvasó - Bálnák és delfinek
Mi MICSODA Olvasó – A Föld
Mi MICSODA Olvasó – A Föld

IRÁNY A VÉGTELEN

A sorozat eddig megjelent kiadványai mellett létezik KÜLÖNKIADÁS is, mint például a NEMZETKÖZI ŰRÁLLOMÁS, sokkal nagyobb terjedelmű ( 96 oldal) és nincs olyan része az űrutazásnak, amit ne érintene a könyv: gravitáció, ember az űrben, ISS, űrhajós képzés, stb. Aki kicsit is fogékony a téma iránt, annak ez a könyv hatalmas örömet fog okozni.

Bár nem közvetlen ismeretterjesztő sorozat, mégis nálunk nagy sikere van Tom kapitány kalandjairól szóló sorozatnak, itt írtunk róla.

Sőt, továbbmegyünk, ez a könyv is óriási kedvenc:

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)