fbpx

MIT OLVASSUNK? | MINIMAG KÖNYVAJÁNLÓ GYEREKEKNEK +JÁTÉK

minimag könyvajanló

3 korosztály – 3 könyv. A Minimag legújabb ajánlójában az óvodáskorúaknak, kisikolásoknak, és a 9-12 éves korosztálynak szeretnénk olvasnivalót ajánlani. 

Azaz a Minimag MIT OLVASSUNK sorozatát látjátok most. Ráadásul az egyik könyvet meg is lehet nyerni:)

Korosztály szerint haladunk sorba, most a legnagyobbakkal kezdünk:

Franz Cornelia: Hogyan mentettem meg Einstein életét?

A Pagony 9-12 évesenek való sorozatában, az Abszolút Könyvekben jelent meg ez a könyv, ami nemcsak olvasmányos és izgalmas, hanem egy egészen különleges időutazást mutat be.

Emily hajókirándulást kap a születésnapjára, és a Queen Mary 2 fedélzetén New Yorkba tart, amikor egyszer csak egy másik hajón találja magát – 1913-ban! Összeismerkedik Lorenzóval és Malikkal, akikkel pontosan ugyanez történt. A három gyerek sorsa összefonódik, amikor összefognak, hogy megakadályozzák az elkerülhetetlennek tűnő, végzetes tűzesetet a hajón, de itt még nincs vége a történetnek: hogyan fognak visszajutni a jelenbe? Ha van valaki, aki segíthet nekik, az Albert Einstein.
Kalandos utazás az időben 1913-ba, amikor sok német mindent hátrahagyott, hogy Amerikában új életet kezdhessen.

Kalas Györgyi: Sandwich grófja és a nápolyi pizza - Kedvenc ételeink története

Legfinomabb ételeink története, könnyen emészthető változatban. Az a fajta könyv, amit ha olvastok tuti megjön a kedvetek az evéshez, főzéshez ( van benne egyébként recept is) , igazi közös családi program lehet ez a könyv. Ráadásul Horváth Ildi illusztrátor rajzai tökéletesen kiegészítik, megkoronázzák a könyvet.

Az ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze. Kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerheted!

Jesztl József és Lencse Máté: Lovagi ujjtorna - 8 táblás játék ovis kortól

Egy könyv- 8 játék :egy különleges kiadvány, ami megmozgatja majd az agyunkat és az ujjainkat is egyaránt.

NEM KELL HOZZÁ KOCKA, BÁBU, SEMMILYEN ESZKÖZ, CSAK A FEJÜNK ÉS AZ UJJAINK — egyszerre tornáztatjuk az ujjainkat és az agyunkat! Közösen végigjátszhatjuk benne a négy kis lovag útját, hogy végül mindenki eljusson a várába. Útra kelünk velük, kiálljuk a hét nehéz próbát, átjutunk az erdőn, a lápon, a labirintuson.

A játékok 4 éves kortól játszhatóak, de felnőtteknek is kihívás mindegyik, mert az elsőre könnyűnek tűnő logikai és ügyességi feladványok is hamar nehézzé válnak, ha nyolc kéz tapad a táb-lákra! Ráadásul míg szórakozunk, fejlődnek a téri tájékozódás és a finommotorika, az írás-olvasást megalapozó készségek.

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a LOVAGI UJJTORNA című könyvet a Pagony jóvoltából.Nincs más dolgotok, mint a következő kérdésre válaszolni május 30-a, vasárnap éjfélig:

Hány táblás játék van a könyvben?

A válaszokat a minimag@minimag.hu email címre várjuk!

Játékszabály itt található.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)