fbpx

könyvajánló

Fergeteges, észbontó, fordulatokban gazdag, letehetetlen és még sorolhatnám a jelzőket. Igen,  Diana Urban Halálos játszmák című könyve elrabolta a szívemet.
A fenntartható divat kézikönyve és a Stílustérkép szerzője, Csalár Bence neve számomra egybeforrt a modern, 21. századi stílusszakértővel, aki nyitottságával, bölcsességével, felelősség vállalásával és intellektusával új reményt ad a generációjának.
Na és ha mindez nem volna elég, a könyves vonalon mozogva hajlamos vagyok kisebb vagyont otthagyni a boltokban, mert könyvből egyszerűen soha nem lehet túl sok. (Vagy elég.)
Szerintem legalább egyszer mindenki elgondolkodott már a halhatatlanságon. Milyen lehet több száz, vagy akár több ezer évig élni? Hogyan változnak körülötted a tájak, az emberek és a korok? Ross Welford regényében, Alfie életén keresztül most megismerhetünk egy lehetséges verziót.
És ami azt illeti, hogy amikor megtudtam, hogy pontosan melyik könyvről kellene írnom, egy kicsit megijedtem. A kiadó 9-12 éves korosztálynak ajánlja az Október, Október-t, és attól tartottam, hogy 17 éves fejjel már nem fogom annyira élvezni a könyvet, mintha 5 évvel ezelőtt olvastam volna.
Nagyon sok csodálatos könyv létezik, amelyek arra ösztönzik az olvasókat, hogy értékeljék a művészetet, tanuljanak a művészekről, és kreatív módon fedezzék fel a világot. A mi kedvenceink ezek közül azok, amiket kifejezetten gyerekeknek szólnak, őket inspirálják.
Nemrég volt alkalmam elolvasni Kovács Lajos NEMZETKÖZI BIZTONSÁGI SZAKÉRTŐ könyvét, mely az Utazz biztonságosan címet viseli, és, persze nem anynira meglepő, kiderült, hogy egy csomó mindenre nem gondoltam az utazás szervezése kapcsán.
Egy kisgyermekes családban szerintem minimum egy gyerekszakácskönyvnek vagy sütis könyvnek lennie kell. És hogy ez a könyv miért a Lukas & Lea a konyhában – “Desszertek, sütik, torták” legyen? Nos, azért, mert ezzel a könyvvel nemcsak szuper könnyű és isteni finom recepteket is kapunk, hanem egy hatalmas segítséget az önállóságra nevelésben.
3 korosztály – 3 könyv. A Minimag legújabb könyv ajánlójában az óvodáskorúaknak, kissikolásoknak, és a 9-12 éves korosztálynak szeretnénk olvasnivalót ajánlani.
Amikor egy kis gyerek eljut ahhoz a szinthez, hogy képes önállóan olvasni ( gyerekként változó), és könyvet szeretnél neki vásárolni, akkor van néhány alapvető dolog, amire mindenképp érdemes odafigyelni.
A Pagony három online eseménnyel és sok-sok új könyvvel jelentkezik a 2020-as rendhagyó Könyvhéten.Kicsiknek, kezdő olvasóknak, kisiskolásoknak, és nagyobb gyerekenek is találunk könyvet.
Érdekes utazásra invitál a Scolar Kiadó gondozásában tavaly megjelenő Hű, de büdi! című ismeretterjesztő könyv, mely a szagok világába kalauzolja a gyerekeket.

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket