fbpx

Hurrá, nyaralunk! | Családi nyaralás

nyaral a család pokoli jó lesz minimag

Nyaralni általában azért szoktak menni az emberek, hogy kipihenhessék az egész éves fáradalmaikat, kiszállhassanak a mókuskerékből, elengedjék végre magukat, megszabaduljanak a stressztől, a monotonitástól, a szürke hétköznapoktól.

Ha gyerekkel – pláne, ha többel- indultok nyaralni, igencsak esélyes, hogy mire hazaértek, úgy érzed, fáradtabb vagy, mint induláskor. Hiszen nem véletlenül tartja magát a közhely: gyerekkel nyaralni pont olyan, mintha otthon lennétek, csak a környezet más.

SOHA NEM MONDD, HOGY SOHA TÖBBÉ

Jónéhány kudarcba fulladt vakáció után sem adtam fel a reményt, miszerint össze lehet hozni olyan nyaralást is, aminek már a második napján nem azon gondolkozol, hogy lehettél ekkora hatökör, hogy azt hitted, neked majd sikerül. Idén pedig emelve a tétet, 2 gyerekkel, 2000 km-t teszünk meg (oda-vissza) 8 nap alatt, autóval.

autós családi nyaralás minimag

Így hát odaút előtt, tele optimizmussal gyorsan mesélek is az elbaltázott nyaralásainkról, illetve arról, hogy az idei miben lesz más. Aztán 2 hét múlva…

Remélem kipihenten, vigyorgó szájjal mesélhetem el, SIKERÜLT!

TE MÉG HISZEL A CSODÁKBAN? AKKOR OLVASD EL A VÉLEMÉNYEKET IS

Ismerős az az érzés, amikor arra gondolsz, bárcsak elhitted volna a nyaralóhelyről írt negatív véleményeket is? Amikor elolvastad őket, arra gondolsz, biztosan csak túl finnyás, túl nyafogós volt a vendég, aztán ahogy belépsz a helyre, az 5.percben megértesz mindent, és rájössz: igaza volt. De ekkor már késő!

Így estünk mi abba a csapdába, hogy amikor az all inclusive balatoni hotelről azt olvastam, hogy rossz a kaja, vagy hogy a beltéri medence hideg, csak legyintettem: nyafik vagytok!

vélemények, vissszajelzések minimag

Aztán amikor megérkeztünk a 10 hónapos gyerekünkkel, aki nyilván már a legelső nap megfázott a medencébe, AMI TÉNYLEG HIDEG VOLT, nem kicsit szidtam magam emiatt. Marha jó érzés volt napi 3x kikönyörögni a takarítóktól a 20 kilós ipari porszívót, és felvinni a 3. emeletre, hogy a gyerekem egyáltalán kaphasson levegőt.

A lázról, és arról, hogy onnantól a programjaink nagy része kiesett, már nem is beszélek. A kaja pedig röviden, tömören: jó, hogy svédasztalos volt, mert így legalább belekóstolhattam minél többe, hátha lesz olyan, ami ízlik is. Hotelben, mikró híján tejitalt melegíteni igen kalandos, de legalább megfogadtam: innentől csak apartmanok jöhetnek szóba!
Idén úgy indultam neki, hogy CSAK a negatív vélemények érdekeltek! Ha a hely 9 pont alatt volt, már meg se néztem.

EZ TÉNYLEG 10 PONTOS SZÁLLÁS?

koszosszoba csaladi nyaralas minimag

Bár a pontozás sem mérvadó, hiszen egy téli üdülésünkkor sikeresen belefutottunk egy majdnem 10 pontos, mesebeli kis panzióba, ahol szintén rémálommá alakult minden.

Bár a vélemények között volt 1, azaz 1 vendég, aki megemlítette, hogy a tisztaság hagy maga után kívánnivalót (ezért nem lett 10 pontos a hely), arra azért nem számoltam, hogy megérkezésünk után nyomban neki is állhatok takarítani.

Mivel ott tartózkodásunk idején végig esett, így a kis egyszobás mézeskalács apartman számunkra nagyon kényelmetlenné vált: a boxspring ágy irtó magas volt, a gyerekek ágya pedig hihetetlen kényelmetlen.

TV nem volt, amit foglaláskor nagyon jópofa ötletnek tartottunk, hiszen ilyen szép helyen ki akarna tévézni, mondván azt otthon is lehet! Jogos, kivéve ha esik az eső, és egy szobába vagy összezárva a halálra unt gyerekekkel, akik minden este megkérdezték: anya, mikor mehetünk már haza?

Tavaly a mézeskalács házból tanulva már egy nagyobb, nappali + 2 szobás apartmant vettünk ki, mondván: ha esik, ha fúj, itt bizony elférünk!

Bár a Duna-parti település csodálatos volt, ez a szállásunkról nem volt elmondható: kényelmetlen ágyak, az elromlott klímának köszönhetően minimum 30 fok, éjjel pedig szellőztetni sem tudsz, hiszen nincsen szúnyogháló, ellenben az ablakod alatt van 1 cuki kutya, aki még a molylepkét is megugatja.

A tetőtéri fürdőszobában pedig naná, hogy a tető alá tették a kádat, amiből már az első este sikerült majdnem kiesnem, miközben a fejemet odavertem.

A kerti medencéről pedig már a legelső pillanatban kiderült, hogy a tulajoké, akik ott laktak, és egy szép táblával jelezték, hogy a medence nem vendégeknek van.

Kár, hogy ezzel hirdették az apartmant, mi? Rövid tanakodás után, életemben először egy éjszaka után szedtük a sátorfánkat innen.

CSAK NAGYÍTÓVAL

ÁTnézni mindent nagyítóval minimag

Idén a horvátországi apartmanunkban alap volt, hogy minden képet kinagyítottam, minden hozzászólást 2x is elolvastam (a negatívokat 3x is), és bevetettem az adúászt: visszük magunkkal az egyik nagyszülőt is, hátha sikerül 5 év után egy kettesben eltöltött vacsit összehoznunk a férjemmel.

Természetesen 6 nappal indulás előtt már kiderült, hogy a nagyobbik lányom benyelte a hányós vírust, és most lélegzetvisszafojtva várom, mikor dobja ki a taccsot a kisebbik, de sebaj, én most fogat összeszorítva, művigyorral csak annyit mondok: sose hagyjon el benneteket a remény!

A szerzőről

hellomoms_minimag

Szondi-Bihari Beatrix amellett, hogy két kislány édesanyja, a Hello Moms webshop megálmodója is.

A Debreceni Egyetem magyar szakán tanult, és emellett online újságírással is foglalkozott, de ezt a pályát a lányok érkezésével feladta.

Ahogyan ő mesélte: “Az életem nem csak akkor fordult fel fenekestül, amikor 2016-ban megszületett az első, majd 2018-ban a második lányom, hanem akkor is, amikor 2020-ban elindult a Hello Moms, amit ma már viccesen a harmadik gyerekemnek nevezem.

A webshopnak köszönhetően megismerhettem a legújabb gyerekszoba-gyerekjáték-babakocsi trendeket. Ez pedig az én ízlésvilágomon is nyomot hagyott, hiszen a lányoknak is igyekszem ma már inkább fa játékokat vásárolni, ha tehetem.

Boldog vagyok, hogy a Minimagnak hála az írás is visszatérhetett az életembe.”

Bea webshopját itt találhatjátok meg: hellomoms.hu 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)