fbpx

Nyakunkon a becsengetés | Vissza a suliba a Minimaggal

iskolakezdés

Várod is, meg félsz is tőle, mi az?

Találós kérdésünk megfejtői között egy hatalmas ölelést fogunk kisorsolni.

Ha esetleg nem ugrott be elsőre, akkor már mondjuk is: Iskolakezdés. Mint a legtöbb változás, ez is enyhe félelemmel tölthet el, de ez teljesen természetes. Épp annyira várjuk ezt a szeptember elsejét, mint, amennyire nem, főleg, ha elsős lesz a gyerek, sulit vált, vagy bármilyen nagyobb mérföldkővel társul még ez a nap. És ezzel nem csak te vagy így, hanem a gyermeked is.

MIT TEHETSZ, HOGY KÖNNYEBB LEGYEN A SULI KEZDÉS?

anya beszélget a lányával

 1.Beszélgessetek róla sokat: meséld el a te élményeidet, ha rossz volt azt is, hogyan tudtál túl lépni rajta. Beszéljetek arról, hogy milyen az iskola: tantermek vannak, tornaterem, könyvtár, stb, miben hasonlít az ovira, miben nem. Mesélj neki arról milyenek lesznek az iskolai reggelek, ( nyílván mások, mint az ovisok). Mindez azért kell, hogy azzal a rengeteg változással, ami most érni fogja a gyermeked, szembe tudjon nézni, fel tudjon készülni rájuk.

2. Fogadd el az érzéseit, ne próbáld megoldani. Van néhány úgynevezett toxikus pozitív mondat, amit ha lehet, kerülj el: Szeretni fogod az iskolát. Az összes barátod ott lesz, és jól fogod magad érezni…. Ha azt látod fél, szorong, egyszerűen csak legyél megértő: Igen, megértem, hogy tartasz/félsz/aggódsz miatta, én is így éreztem, amikor ebben a helyzetben voltam.

iskolai búcsú

3. Elengedés: Amikor a búcsúra kerül a sor: legyél magabiztos, ez nagyban megkönnyíti számára is az elválást. Ha azt látod nehéz a búcsúzkodás, akkor találjatok ki egy közös jelet, tárgyat, amire, ha rápillant összekapcsolódhat veled gondolatban. Pl egy matrica a tolltartón, egy kavics, amire rajzolsz valamit.

ISKOLAKEZDÉS A MINIMAGGAL

https://www.ergonomikus-iskolataska.hu/utolso-darabok_20-139

Igazi bestseller csapatot gyűjtöttünk össze nektek az iskola kezdési hajrára. Ráadásul nem is kispályás kollekciót, hanem a német ERGOBAG 100% PET palack újrahasznosításával készült darabjait mutatjuk meg nektek.

Az ERGOBAG szerencsére már Magyarországon is egyre ismertebb, és igencsak kedvelt márka az iskolás gyerekek szüleinek körében.  Saját tapasztalatainkat már egy tesztvideóban is megosztottuk veletek:

Azt pedig, hogy miért ilyen különleges a táska, itt írtuk le.

KÜLÖNLEGES, egyedi iskolatáskák a környezetbarát fajtából -ERGOBAG ÉS A MINIMAG

 

MIRE FIGYELJ A SULI KEZDÉSNÉL

Hátizsákot, iskolatáskát választani az egyik legzűrösebb, fáradtságosabb meló iskolakezdéskor: jó lesz a méret? Tetszik a gyereknek? Ergonomikus a táska? Állíthatóak a pántjai? Van sok zsebe/rekesze/belső tárolója? Milyen kiegészítő van hozzá? Vége-hossza nincs azoknak a szempontoknak, amikre figyelni kell. Nem mindegy, hogy melyik osztályt kezdi a gyerkőc, más-más követelményeknek kell megfelelni alsóban, felsőben, gimiben.

ergobag iskolataskak

És akkor még nem is gondoltál az iskolatáska ökoszisztémájára 🙂  igaz?

A gyűrött házfeladatoktól kezdve a sáros tornacipőkön át, a ceruzaforgáccsal teli zsebekig mi már első kézből tudjuk, hogy egy táskának mi mindennel kell majd szembe néznie.

Érdemes figyelni az akciókat, és ha lehet egyszerre megvásárolni, jelentős kedvezménnyel minél több iskolában szükséges dolgot.

A CinBearella prime 3-részes iskolatáska szett a táskán kívül tornazsákot és egy teljesen feltöltött tolltartót tartalmaz. Igen ez most egy csajos verzió, de az ergonomikus-iskolatása oldalán találtok pasis verziót is.

Arról, hogy hogyan válassz iskolatáskát itt írtunk:

Hogyan válasszak iskolatáskát? – nem is olyan nehéz a választás

12+-os korsztály esetén már a gyerekünk személyes stílusa lesz a döntő iskolatáska választásnál, de a kevesebb több elvet érdeme követni. Ez a mentazöld  Satch Fly Ripstop hátizsák például teljesen unisex, imádják a kis és nagyobb tinik. Mindössze 400 gramm a súlya, és ugyanúgy 100 % PET palack ( 15 darab) újrahasznosításából készült, mint a fentebb említett.

Ha esetleg a táska már meg van, de még hiányzik néhány kiegészítő, akkor érdemes még körbe nézni az ergonomikus-iskolatáska oldalán, mert szuper kedvezményeket találhattok most. A mi kedvenceink:

A StrikeBeat töltött tolltartója a focirajongó fiúk kedvence lesz: zöld alapon focilabda mintája hódítani fog. 22 kiegészítőt találtok benne, köztük a kiváló minőségű Lyra színes ceruzákat vékony és vastag kivitelben is, de van ott még ceruza, radír, hegyező, vonalzó is, a tolltartóban egy aprózseb is van a kis érméknek például, amit majd a matekhoz fognak használni a gyerekek.

Ha más mintában szeretnél, akkor kattints ide.

ergobag kulacsok

Az egész napos bent töltött idő egyik legfontosabb túlélő eszköze a megfelelő mennyiségű folyadék, leginkább víz, fogyasztása. A kulacsok hamar ragacsossá, és penészessé válnak, ha túl sokszor tesztek beléjük üdítőket. Az űr mintás ISYBE (íztelen, szagtalan BPA mentes műanyag, nem szivárog) kulacs tökéletes választás a kisebbeknek.

Nagyobbaknak már INOX mentazöld kulacsot ajánlunk: nemcsak a kiváló minőségéért szeretjük, hanem a szín kombinációja is bejövős.

A többi kulaccsal ellentétben ( legalábbis, amikkel eddig találkoztunk) csak az ívónyilást lehet letakarni ( és ráadásul rögzítve van a testhez a fedél, így kizárt, hogy elhagyja szemed fénye)  , teljesen szivárgás mentes, a palack belseje 18/8-as rozsdamentes acélból készült. 4 féle színből tudtok a biztonság kedvéért választani:).

Végezetül: igen ez egy fárasztó és frusztráló időszak mindannyiunknak. Szánj egy kis extra időt magatokra: suli után egy szelet süti, vagy fagyi biztos nagy örömet fog mindkettőtöknek okozni.

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)