Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

2+ 1 program lehetőség nem „sima” családoknak | Minimag júniusi inkluzív programajánló

2+ 1 program lehetőség nem „sima” családoknak | Minimag júniusi inkluzív programajánló

A nyári szünet mindenkinek egy kihívás, de a speciális nevelési igényű gyerekek szüleinek még nagyobb. Ezért most hoztunk két szuper tábort és egy plusz programot, hogy könnyebb legyen a nyár! Jónás Nóra gyógypedagógus cikke.

Nem tudom ki retteg jobban. A nagymama, hogy hány hét gyereklegeltetés jut rá. Vagy apu, hogy mekkora személyi kölcsönt kell felvenni a táborok kifizetésére. Vagy anyu, hogy hogyan fog hómofiszban lemenedzselni egy nyarat, miközben befőzi a baracklekvárt.  Kevés kivételtől eltekintve a nyári szünet mindenkinek egy topic, amit nem könnyű megoldani.

A speckó gyerekek szülei ilyenkor előveszik a cipősdobozból a lelaminált napirendi kártyákat, tele tépőzárazzák a lakást, és elkezdenek szoros napirendben élni, vagy jó esetben, csak kicsit szorosabban, mint tanév közben szoktak. Na jó, ne érezd magad szarul,  ha ez nem megy csak egy hétig….másnak sem mindig megy.

Tábor ügy:

Ismerjük, nem kell bemutatni. Szerencsére egyre több tábor van „nekünk” is, egyre profibbak, és nem késtünk még mindegyikről le.

Nem tudom megoldani a nyarat helyettetek, de most kivételesen kettő SNI-s tábort ajánlok (amikor ezt írom, még van hely):

1. Mindwell Pszichológiai Központ:

Olyan családoknak ajánlom, ahol SNI kiskamasz van, akinek az érzelmek világa nehéz ügy (amúgy kinek nem). Érzelemszabályozás, felismerés, megtartás, helyes reakció…mind mind nagy feladat sok SNI gyerek számára. Igazából nem csak nekik, de ez a tábor kifejezetten nekik szól.

„A Mindwell Pszichológiai Központ Támogató érzelemfelismerő és kezelő nyári tábora ✨ 11-14 éves SNI-s gyerekeknek ✨ szól, és abban nyújt segítséget, hogy a sajátos nevelési igénnyel élő gyerekek is képesek legyenek felismerni, befogadhatóan kifejezni és kezelni érzelmeiket. Táborunkban az SNI-s gyerekek is elsajátíthatják, hogyan lehetnek képesek az érzelmeik megfogalmazására és megtarására.

Minden infót itt megtalálsz:

Facebook oldaluk: https://www.facebook.com/mindwell.hu

2. Vissza a vadonba- Világ Lustája Tábor

vissza a vadonba tábor
Forrás:Vissza A Vadonba

Sok-sok tábort megnéztem, és akadt, ami nem kerülhetett be a cikkbe. Ne tagadjuk, vannak látszatmegoldások az SNI gyerekek fogadására.

Itt rögtön megütötte a szemem egy fél mondat: „bármilyen betűkódos” gyerekeket szeretettel várnak. Nekem ez nagyon bejött. Ebben én látom/látni akarom azt a hozzáállást, hogy nekik nem a kód a fontos, hanem a gyerek.

A helyszín Szentendre vagy Fót (azért ez nem Jászkarajenő alsó, Budapestről megközelíthető és lehet nem hosszabb, mint reggel egy Zugló – Ferenciek tere karika).

Jónéhány tematika van, ebből mutatom a kedvencemet:

Világ Lustája Tábor– MOST akarok magamnak egy helyet ebben 🙂 Azt csinálsz egy hétig amit akarsz? WTF? Lehet, hogy kellene egy ilyen tábort csinálnom szülőknek? 🙂

„Túl sok volt az egész éves zsongás és a nyári élmény? A Világ Lustája táborban le lehet lassulni, semmit sem tenni, miközben mégis nyári élményekkel telik a hét.

Idén ki lesz a Világ Lustája? Egy tábor, ahol a gyerekek kipihenhetik magukat, mert semmit nem kell, de bármit lehet csinálni: bunkert építeni, kertészkedni, patakban fürdeni, társasozni, mindezt erdei környezetben.”

+1 NEKED/NEKTEK SZÜLŐKNEK:

PIKNIK A NEURODIVERZITÁS VILÁGNAPJÁN II.

PIKNIK A NEURODIVERZITÁS VILÁGNAPJÁN II.
Forrás: Autistákról Autistáktól

Mikor? 2024.06.16-án vasárnap 12:00-20:00

Hol? Margitszigeti- Alsó Nagyrét

Mi ez?

Az Autistákról Autistáktól csapat tavalyi piknikjén megmutattuk, hogy léteznek önszerveződő autista közösségek, akik elő mernek bújni és közösen tenni a szemléletformálásért. Ezen az úton szeretnénk tovább haladni, a közös érdekképviselet felé. És nem utolsósorban jól érezni magunkat ismét együtt. Az autizmus kéken ragyogó világnapjával szemben ezt az ünnepnapot érintettek indították útjára a világban. Itthon is mi, autisták szeretnénk ismertebbé tenni. Hogy legyen egy nap, ami tényleg rólunk szól. Ahol a többség is jobban megismerhet minket és azt, hogy mi hogyan viszonyulunk az autizmushoz.

A teljes programlista nagyon érdekes és hívogató. Egy-két dolgot mégis kiemelnék belőle:

12:00-13.30: Élet autistaként

Kerekasztal-beszélgetés Dr. Stefanik Krisztina autizmus-szakértővel, Sinka Nelli autista gyermekeket nevelő szülővel és Maronics Lilla tapasztalati szakértővel

Ha autizmusban valamilyen szinten érintett vagy és nem voltál még Stefanik tanárnő bármely előadásán, akkor MUST HAVE. Hallottam már őt a főiskolán, iskolai évforduló ünnepélyen, a VIII. kerület közepén egy romkocsmában, és még vagy 3 különböző helyen, és mind szenzációs volt. Mindig pontosan úgy beszél az autizmusról, ahogy az adott közönségnek kell. Szerintem MINDENT tud az autizmusról, és nem csak elméleti szinten. Hallgassátok meg!

14:00-15.30: Autistabarát élet? A TriplaFricska, azaz Cseh Judit, Oravecz Lizanka és Zengő Csillag beszélgetése

Itt pedig Lizanka a garancia arra, hogy nem akarsz majd haza rohanni. Aki nem ismeri őt érdemes utána néznie. Lizanka Aspergeres autista ember, tapasztalati szakértő, mentor, aktivista, könyvszerző, nem mellesleg gyógypedagógus. Közelebb hozza a megfoghatatlant azzal, hogy érintettként kihangosítja az autista élet részleteit, amit lehet, hogy a te gyereked nem tud. YouTube csatornája, melyet Fekete Gy. Viktorral csinál, már 9 ezer feliratkozónál tart, és szenzációs minden egyes része.

Infók: https://www.facebook.com/events/440323081693380

A SZERZŐ

Jónás Nóra

Jónás Nóra vagyok. Egy nem „sima”, de annál különlegesebb kisfiú anyukája, jelenleg a Kukla Toys játék és puzzle webshop tulajdonosa, és örökké így, vagy úgy de GYÓGYPEDAGÓGUS vagyok.

Emellett társasjáték, kávé, turkáló, csoki és puzzle függő.

Amitől jelenleg felpörgök az a webshopom, és emellett a Minimag, ahol kiélhetem a segíteni akaró, érdekképviselő SNI-s anyuka és gyógypedagógus szerepét.

10 év tanításban és a kisfiam mellett sok mindent láttam már ezért, reményeim szerint időnként hasznos segítséget tudok adni nektek, speckó gyereket nevelő szülőknek, ebben az útvesztőben, amit úgy hívnak: Harcold ki magadnak, mert más nem fogja!

Ahol megtaláltok 0-24-ben:

www.kuklatoys.hu

Facebook

Insta: @kuklatoyshu

Cikkeim a Minimagon

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet