Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

„Rovat indul Harry!” | Speckó gyerekeknek programajánló

programok specko gyerekenek

Mint a Minimag főszerkesztője, Andi, nagy örömmel mutatom be nektek az új csapattagunkat: Jónás Nórát, aki gyógypedagógus,  egy nem „sima”, de annál különlegesebb kisfiú anyukája és nem mellesleg egy nagyon menő webshop tulajdonosa, aki segít nektek programokat találni speckó gyerekeknek.

„Rovat indul Harry!”

Megvan az idézet a Reszkessetek betörőkből? Vagy csak nekem van meg, mert 12 191-szer láttam? Na, mindegy is, ez itt nem egy Kevin Fun Club.

Az én dolgom pedig az, hogy létrehozzak egy új rovatot, amelyben nem csinálok mást, mint amihez „asszem” értek. Gyógypedagóguskodok.

Milyen programozni a speckó gyerekkel, és kik is ők tulajdonképpen?

Programot ajánlok nektek, akik ugyanabban, vagy legalább is nagyon hasonló cipőben próbáltok átvergődni az izzadtságszagú mindennapokon, mint én.

Nektek, akik nem „sima” gyereket neveltek. Lehet ezt még ragozni: SNI-s, különleges bánásmódot igénylő, speciális, autista, ADHD-s, fogyatékkal élő, szenzoros, figyelem zavaros, mozgás korlátozott, fura fazon stb stb…..Tök mindegy, lehetünk nagyon PC-k, de a lényeg…..NEM BIZTOS, HOGY UGYAN AZOKRA A PROGRAMOKRA TUDSZ ELMENNI VELE, MINT SZOMSZÉD PISTIKE VASÁRNAPONKÉNT A VASALT INGES SZÜLEIVEL!

programok specko gyerekenek

Mielőtt szó érné a ház elejét nem a pálya széléről dumálok. Nem kicsit, hanem erősen érintett vagyok az ügyben, így minden jogom megvan azt mondani, hogy „nem sima”.

Neked szól a programajánlónk ha:

  • Szóba sem jöhet a bábszínház, mert nem bírja a tömeget.
  • A cirkuszban hányingere lesz a szagtól.
  • Állatkert kihúzva, mert utálja az állatokat, és mert az amerikai államokon kívül fél éve nem érdekli más, az viszont nagyon.
  • Ha nem tudtok buszra ülni, mert kettőnél többen vannak rajta.
  • Múzem? Ki tud ott csöndben maradni?

És még 36 ilyen sort tudnék írni.

programok specko gyerekenek

De nem maradhatunk otthon bezárva, és nem is kell!!!!

Nálam két szabály van:

  1. Nem erőltetünk olyan programokat, ami a „sima” családnak „hű de szuper”, de biztosan tudom, hogy sikító hisztiroham, cincálás, és agybaj lenne a vége. A gyereknek se jó, és nekem sem.
  2. Ha egy programba beleállunk, és a gyerek élvezi, de nem úgy viselkedik, mint a „sima”, akkor sem érzem szarul magam, nem szégyenkezem. Így van jól, ahogy van!

Szóval havonta egyszer itt leszek, és igyekszem ötleteket adni, hogy hogyan ne záródjunk be a lakásunkba, udvarunkba. Én tudom a legjobban, hogy mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb ez, de minden (jól megválasztott) szociális inger, értsd program, fejlesztő hatással van a gyerekeinkre.

Nem biztos, hogy az általam ajánlott programok mindenkinek bejönnek majd, hisz a mi gyerekeink pont annyira különböznek egymástól, mint te és én. Szóval nem Szentírás. De ha csak egy jó délutánotok lesz tőle, akkor már megérte.

Ha van jobb ötleted, vagy +1, kérlek, szólj! Megköszönjük!

A SZERZŐ

Jónás Nóra

Jónás Nóra vagyok. Egy nem „sima”, de annál különlegesebb kisfiú anyukája, jelenleg a Kukla Toys játék és puzzle webshop tulajdonosa, és örökké így, vagy úgy de GYÓGYPEDAGÓGUS vagyok.

Emellett társasjáték, kávé, turkáló, csoki és puzzle függő.

Amitől jelenleg felpörgök az a webshopom, és emellett a Minimag, ahol kiélhetem a segíteni akaró, érdekképviselő SNI-s anyuka és gyógypedagógus szerepét.

10 év tanításban és a kisfiam mellett sok mindent láttam már ezért, reményeim szerint időnként hasznos segítséget tudok adni nektek, speckó gyereket nevelő szülőknek, ebben az útvesztőben, amit úgy hívnak: Harcold ki magadnak, mert más nem fogja!

Ahol megtaláltok 0-24-ben:

www.kuklatoys.hu

Facebook

Insta: @kuklatoyshu

MINIMAG HÍRLEVÉL

Ne maradj le a Minimag friss híreiről, se az ajándékokról, amit küldünk!

Mi sem szeretjük a SPAMeket, ezért nem is fogunk neked ilyet küldeni.
Ellenben 2 hetente értesítünk a legérdekesebb gyerek- és szülőfókuszú irásokról, különleges ajánlókat mutatunk a legmenőbb gyerekboltok kínálatából.
SŐT!!! olyan akciókról értesítünk, amelyek csak a MINIMAG olvasóknak járnak.

IZGALMASAN HANGZIK?

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

MINDEN FELIRATKOZÓ KAP TŐLÜNK EGY AJÁNDÉKOT :))

 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet