Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Alkoss szabadon- és engedd el magad…

Alkoss szabadon- és engedd el magad...

Amikor látom, hogy a gyerekeim elkezdenek maguktól rajzolni, festeni, ragasztani, stb, akkor én annyira büszke vagyok. Büszke, mert használják a fantáziájukat, alkotnak, készítenek valamit saját kezükkel, és mert látom, hogy örömet okoz nekik. És ez a legjobb az egészben, az öröm, az, hogy az alkotás, egy olyan azonnali élmény, amihez elég néhány kavics, vagy kartonpapír, vagy bármi, ami a természetben megtalálható és inspirálja a gyerekeket…. és nincs szükség pénz költésre hozzá. Nekem szükségem van néha sorvezetőre, nem vagyok kreatív, ösztönös, ezért is tartom szuper koncepciónak az Alkoss szabadon könyvet.

Kollár Borbála, barátainak, és ismerőinek Borarti, már jó néhány éve a köztudatban van alkotói workshopjaival és a kreativitáshoz kapcsolódó könyveivel.

A nyár elején a Boook Kiadó gondozásában megjelent Alkoss szabadon könyvével olyan ötlettárat kapunk, amivel hosszú évekre is elegendő muníciót, ötletet kapunk az alkotáshoz. A Zergi Bori (Borcsaphoto) által csodálatosan fényképezett könyv 38 ötletet mutat be, kisebb és nagyobb korosztály számára.

A könyv első részében megismerkedhetünk a koncepcióval, a technikákkal, és néhány személyes történettel a szerző életéből. A második részben 8 témakörhöz kapcsolódóan találunk ötleteket, részletes leírásokat, elsősorban 3-14 éves korosztály számára, de őszintén szóval én is kipróbálnám az összeset :). Meg is tettem egyébként, aktívan részt veszek én is az alkotói folyamatokban, számomra is örömet okoz a szabad alkotás.

 

Hosszas gondolkodás után (kb 2 percig tarott:)) egy Harry Potter árnyékszínházat, illetve árnyékszereplőket készítettünk a könyv ötlete alapján, ugyan a kertbe még nem tudtam megoldani a kifeszített anyagot, de rajta vagyok az ügyön, nyár végéig csak meg lesz. Addig is meghallgattuk, néztük a HP 5 perces zanzásított fogalmam sincs hányadik részét. Az egész család beköltözött Sári szobájába, volt rágcsa, igazi HP zene, és persze az árnyékok. Szuper buli volt 🙂

Szintén a könyv volt a kiindulója a zsebkavics történetnek. Szerencsére a kertünkben rengeteg kavics van, így nekiláttunk a festésnek, folyamatosan bővül a repertoárunk:)

Harmadikként Kincsnaplót kezdett el készíteni az alkotói csapat. Ez egy egész nyári elfoglaltság lesz, gyűjtögetünk, rajzolunk, ragasztunk, egyszóval dolgozunk ezerrel rajta. Gyakorlatilag bárhova megyünk, azt nézzük, hogy mi kerülhetne be a naplóba. Kerestünk hozzá csodaszép füzetet is. Azt szeretném, ha néhány fotó is valahogyan belekerülhetne, mert Sári idén rákapott a fotózásra is, és nagyon jópofa pillanatokat kap el.

Folyamatos kihívást és ötlettárat ad a könyv, élvezetes olvasni, inspirálódni. Ajánljom ezt a könyvet kicsiknek és nagyoknak, kreatívoknak inspirációra, kevésbé kreatívoknak, mint jómagam, hasznos segítségnek, ötletadónak.

A képeken látható idézetek a szerzőtől származnak.

 

A könyv 37 inspiráló feladat nagyszerű gyűjteménye, melyek újrahasznosított alapanyagokból, háztartási hulladékból vagy éppen a természetből gyűjtött kincsekből készülnek

 

Ez is tetszeni fog:

 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet