Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Kikapcsollak | Utazik a Minimag

Kikapcsollak Bogács

Kikapcsollak, avagy csodás gyerekbarát szállás Eger mellett

Fantasztikus lehetőséget kaptunk a Kikapcsollak-Bogács házigazdáitól, ugyanis a szerkesztőség egy kisebb részét – nevezetesen engem, avagy a főszerkesztő- helyettest és az Egyedülálló Pénzügyest, meg persze a hozzánk tartozó öt vér szerinti kiskorút – meghívva vállalták, hogy utánunk a vízözön!

Így aztán felkerekedtünk és Győrből, illetve Budapestről érkezve át- és megéltük a vendégház kínálta vidéki chill-t, melyre egy életen át emlékezni fogunk.

Tartsatok velünk és tudjátok meg, miért a Kikapcsollak a legjobb választás a családnak, ha Eger környékén jártok!

Miért éppen Eger?!

Egerből mindenkinek van egy jó sztorija. Ha nem egy általános vagy középiskolai osztálykirándulás emlékfoszlányai derengenek fel nosztalgikus közös iddogálásokon, akkor az első szerelem, egy egyetemi hétvége vagy a lánybúcsúd kötnek oda. Vagy mindegy mi, de az tuti, hogy a vár és a bikavér megvolt! Ezért aztán – meg mivel az idő minden megszépít – előbb-utóbb úgy döntesz majd, hogy itt az idő és a csemetéidet is elviszed, hogy megnézzék Heves megye ékkövét.

eger

És tudjátok mit? Eger felnőttfejjel, gyerekekkel együtt is gyönyörű. Az egri vár – sajnálatos módon képtelen vagyok nem Vicuskára és Gergőre gondolni közben, természetesen az eredeti filmes kiadásból -, a Dobó tér és a történelmi emlékek egyszerűen lenyűgözőek, a gyerekeket pedig azonnal elvarázsolja a város atmoszférája. Szállást azonban elsősorban a környékbeli kis falvakban, erdő mélyén, ölelő zöldek között érdemes választani, ahogy mi is tettük.

Gyerekbarát szálláshely, családbarát megoldások

Kikapcsollak Bogács
Forrás: Szerző

Képzeld el, hogy három csemetével négy és fél órán át utazol, hogy végül begördülve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe az utolsó száz méteren eltévedj. Igen, nekem ez is sikerült! De aztán amikor megérkeztünk a Hóvirág utca 80. elé és megláttam a dusty blue színekben pompázó, hívogató teraszt, a lakáskultúrásan csinos bejáratot és a kalligráfiával díszesen dekorált kerti táblácskákat, egyszerűen úgy éreztem, megérte.

Kikapcsollak Bogács
Forrás: Kikapcsollak

A kert csodái – beleértve a nyári melegben enyhülést hozó kerti zuhanyzót, a szalonnasütőt, az akár rögtönzött kerti parti kikanyarítására is alkalmas elektromos grillt és gyerekeim kedvencét, a kerti lépegető/autópálya kombót – azonnal levették a lábáról az aprónépet, így bőven maradt időm bepakolni a kocsiból mindent, amit háromszáz kilométeren át fuvaroztam magammal. (Egyébként teljesen feleslegesen, a ház ugyanis tökéletesen felszerelt, dehát rendesanya nem hagy teret a hibáknak, ugye.)

A dizájn csillagos ötös, a harmónia szinte kézzelfogható, a rengeteg bájos kiegészítőt és dekort pedig maga a háziasszony, Linda készítette. A szeretet és a gondoskodás minden részletben visszaköszön, ezért a Kikapcsollak – Bogács olyan hely, ahova nemcsak megérkezni, hanem lenni is jó.

A Kikapcsollak - Bogács környéke

Zenghetnék ódákat a bogácsi fürdőről, megrögzött foodie-ként magyarázhatnék Noszvaj értékeiről és felsorolhatnám mindazokat a környékbeli látnivalókat, amiket a vendégház weboldalán így is, úgy is megtaláltok. De én inkább arról mesélek, mi mit imádtunk a házban igazán.

A kert végében patak csörgedezik, melyet a fiúk a hideg ellenére azonnal felfedeztek maguknak. Papírhajót úsztattak, kezet lógattak, köveken ugráltak és találgatták, vajon aranypor csillog-e a kövek között. (Sajnos nem, így ugyanolyan csórón jöttünk haza, mint ahogyan mentünk – de egy próbát mindenképpen megért!)

Kikapcsollak Bogács
Forrás: Kikapcsollak

A ház egyébként olyan anyabarát megoldásokkal kedveskedik a látogatóknak, mint a robotporszívó és mosogatógép, melyekkel nemcsak időt, hanem energiát is spórolhatunk. Ráadásul a számtalan helybéli étteremnek és házhozszállítási lehetőségnek hála végre az anyukák is tényleg kikapcsolódhatnak. Éljen a házimunka-mentes nyaralás!

A háztól alig pár száz méterre található a Bogácsi tó is, amit mi a viharos szél miatt csak néhány percig csodáltunk, majd jégkockaként ballagtunk tova, de biztos vagyok abban, hogy enyhébb időjárás esetén csodás piknikhelyszín lett volna a csipet-csapat számára.

A Kikapcsollak - Bogács környéke

Kikapcsollak Bogács
Forrás: Szerző

Persze az még a leggondosabb tervezés mellett is előfordulhat, hogy az időjárás istenei kiszúrnak velünk és a napsütéses tavaszi hétvége, vagy a strandolós nyári hetek helyett esővel és hűvös szelekkel kell szembenéznünk.

Velünk is ez történt és a márciusi alaposan megcibált bennünket, de a Kikapcsollak vendégházban még ezt se bántuk! Az erdők zúgtak és az esőcseppek táncot jártak a tetőn, így jólesett összebújni a hatalmas, kétszer háromméteres családi ágyban és hallgatni a kopogást. A gyerekek figyelmét a klasszikus diavetítő, a beltéri óriás Scrabble és a megannyi fajáték, no meg a hatalmas tér kötötte le, így esőben sem volt panasz.

Kiknek ajánljuk a Kikapcsollak - Bogács gyerekbarát szálláshely lefoglalását?

Kikapcsollak Bogács
Forrás: Kikapcsollak

Mindenkinek, mondhatná az egyszeri minimagos szerző- és teljesen igaza lenne. Van azonban néhány olyan utazótípus, akinek a bogácsi Kikapcsollak gyerekbarát szálláshely maga a valóra vált álom. Ilyenek a(z)

 • nagyszülők unokával.
  A nagyszülőkkel töltött nyarak emléke örökké él, ezért egyre több lelkes nagyszülőpáros köti fel az útilaput, hogy megmutassa kis hazánkat az unokáknak, míg a szülők dolgoznak. Számukra a Kikapcsollak – Bogács igazi paradicsom, hiszen a földszinten kialakított pihe-puha nagyikuckó, a kényelmes nappali, a felszerelt konyha és az ideális méretű fürdőszoba egyaránt gyorsan remek választásnak bizonyulnak majd. Az emeleten található gyerekbirodalom elég nagy ahhoz, hogy akár három-öt unoka is jókat bandázzon ott – a nagyiéknak pedig önvédelemből fel sem kell mennie.
 • egyszülős családok.
  Nincs is jobb, mint válás után, legatyásodva, érzelmileg elanyátlanodva, hulla fáradtan nekivágni az ismeretlennek egy, két, három, x gyerek társaságában… Ráadásul azért, hogy megadjuk nekik azokat a boldog pillanatokat, amikhez éppen akkor igazán, de tényleg semmi kedvünk nincs. Ettől még persze megtesszük – hiába no, szeretjük a kis gézengúzokat-, de fogalmunk sincs arról, hogy jutunk el az állomástól a szálláshelyig, vagy hogy fogunk tudni figyelni az aprónépre. A Kikapcsollak – Bogács gyerekbarát szálláshely tulajdonosai erre is gondoltak: az egri vasútállomás és a szálláshely között kérésre akár anyataxit is biztosítanak. További előny, hogy a körülkerített kis kertet és a tágasság érzetét adó házikót könnyű belátni, így elkerülhetjük a szökéseket és baleseteket. Ha önbizalomhiányos rutinos szülőként párban mennénk – azaz lenne egy barátunk, aki ugyanúgy nyakig ül a tennivalókban, de kifogyott a lehetőségekből – a Kikapcsollak erre is szuper! Tapasztalatból mondhatom, hogy két anya öt kis oroszlánkölyke egész jól el tud lenni a vendégházban.
 • kis korkülönbséges gyerekek szülei.
  Azt mondják, kis korkülönbséges szülőnek lenni nem olyan nagy kihívás. Elég csak elfogadni, hogy az első 555 napra nem nagyon emlékszel, de aztán beindul a buli. (A tételmondat első és második felét is csak megerősíteni tudom.) Éppen ezért, ha rövid időn belül érkeznek a csemeték, könnyen lehet, hogy érzelmi tankod kiürül vagy mentális egészséged egy időre bizonytalanná válik. Ilyenkor nincs mit tenni, ideje kimozdulni, pihenni és szembenézni a valósággal!

  Ebben a Kikapcsollak – Bogács vendégház is segítségetekre lesz, hiszen az emeleti gyerekbirodalom még a legviharosabb esőben is számos alternatívát kínál a legkisebbektől a kiskamaszokig mindenkinek. Játékok, diavetítő, ugrabugra-biztos gigaágy, házon belüli szabadulószoba, építőkockák, könyvek, óriás Scrabble… Tovább is van, mondjam még?!

 • nagycsaládosok, kötődő nevelők, egyszerűbb gyerekkor-barátok. Fontos számotokra a természetes anyagok, kézműves játékok és kiegészítők jelenléte? Hisztek a textúrák hancúrjában, imádjátok a csendet és otthon is tévémentes háztartásban éltek?

  Kikapcsollak Bogács

 • A Kikapcsollak – Bogács vendégházat biztosan imádni fogjátok! A pihe-puha párnákkal, szőnyegekkel és csodás tapétákkal gazdagított terek, a kiváló minőségű hazai fa- és Montessori-játékok, a tömörfa padlók és a kényelmes bútorok, no meg a gigászi méretű, duplamatracos ágy igazi kényeztetést jelentenek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
 • gyermeklelkű felnőttek. Ki mondta, hogy felnőni kötelező? (Illetőnek persze igaza volt, de micsoda egy ünneprontó szörnyeteg lehetett!) A Kikapcsollak – Bogács vendégház játékossága, a megannyi bájos kiegészítő, a kuckózós megoldások és a sok-sok pihe-puhaság csábít és dédelget – épp ahogy arra minden belső gyermeknek szüksége van.
Forrás: Szerző

A legjobb dolog: A Kikapcsollak – Bogács azonnal szerelem. A kedvencünk a bájos terasz, a gyengéd fények, a kelmék és textúrák találkozása, a tapéták és az olyan apró részletek, mint a biztonsági zárak, konnektorvédők vagy a szilikon étkészletek. Látszik, hogy a szálláshely kialakításánál tényleg mindenre gondoltak és olyan szeretettel készültek, mintha rég nem látott rokont várnának haza. Imádjuk!

A SZERZŐ

Z Kocsis Blanka

Z. Kocsis Blanka vagyok, háromgyerekes mamikaze, szövegíró, nő, a Minimag Főszerkesztő helyettese.

Hosszú éveken át semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy anya legyek. Aztán amikor az lettem, igencsak meglepődtem, hogy a grandiózus „anya vagyok” életérzés helyett inkább csak zavart éreztem. Hát hol a megígért babaillat, rózsaszín köd, teljes összeolvadás és belső béke, amire szerződtem?! Megdöbbenve vettem észre, hogy nekem nem megy az „aludj, amikor a baba alszik”, és egyáltalán nem tudok belelazulni az anya – mártásztyúárt – szexistennő szerepbe. Csak úsztam az árral – nem ritkán ráadásul az árral szemben.

Ma már három okos, ügyes, szép és – nekem – tökéletes kiskorú kevéssé tökéletes, gyakran bakizó és önleevésben világbajnok anyja vagyok, főállásban szövegíró vállalkozó. Néha elbízom magam, és kis korkülönbséges anyukaként azt képzelem, láttam már mindent, meg annak az ellenkezőjét is. Aztán jönnek a gyerekeim, és bebizonyítják, hogy már megint alábecsültem őket.

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak!

Cikkeim a Minimagon:

Olvasgasd

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet