fbpx

Budapest gyerekszemmel

Mostantól, ismét rendszeresen olvashattok budapesti érdekességekről, programötletekről és a városi gyerekek mindennapjairól. A visszatérés legyen igazi, így a legelső cikkemet folytatnám!
Vannak olyan történetek, amelyek valamiért jobban megragadnak a gyerekek és a felnőttek emlékezetében. Ezek a legendák és anekdoták, amelyek az idők során szájról szájra terjedtek és mára már ugyanannyira Budapesthez tartoznak, mint mondjuk a Parlament. A következőkben néhány ilyen legendát mesélek el nektek!
Nyitott szemmel járni Budapest utcáit nemcsak hasznos, de érdekes is. Gyerekkel tenni ugyanezt pedig egy teljesen új élmény.
Gyerekkel a Belvárosban, azon belül a Fővám tér környékén: helyek és programok lelkes felfedezőknek ovi, vagy suli után.
A korábbi részekben töviről hegyire megismerkedtünk a főváros hídjaival, és a sorozat végére maradt a csemege. Azokról a hidakról fogok mesélni, amiket nem egy bizottság nevezett el, hanem a pesti nép, amik nem az örökkévalóságnak épültek, mégis különleges helyet foglalnak el a fővárosiak szívében. Ők a főváros ideiglenes hídjai.
Nézzük, milyen érdekességeket tartogat a Megyeri híd! A mai budapesti hidunk több szempontból is rekorder: ez az utolsó átkelő a hidas sorozatban, a legészakibb budapesti híd, a főváros leghosszabb hidja, az ország leghosszabb folyami hidja (a leghosszabb híd a Kőröshegyi völgyhíd).
Ma elérkeztünk egy olyan budapesti hídhoz, amelyről már én sem tudtam azonnal valami frappánsat, kevésbé ismert dolgot mesélni. Földrajzilag is kiesik a mindennapjainkból és eddigi munkáim során sem volt szükség a szokásosnál többet tudnom róla. Ez mostanra megváltozott és a cikk elolvasása után már ti tudni fogtok pár érdekességet a Rákóczi hídról.
A korábban megismert budapesti hidak igazi műalkotások voltak és most elértünk azokhoz a hidakhoz, ahol a funkcionalitás sokkal fontosabb lett, mint a külcsín. Az időrendi sorban a következő a Petőfi híd, ami első ránézésre csak egy híd, pedig sokkal több izgalmat tartogat a története. Például kiderül, hogy mi köze Petőfihez.
Az egyik kedvenc budapesti helyem az Erzsébet híd, pontosabban a híd látványa a kedvencem. Ahogy autóval jövünk a Hegyalja út felől és a kanyar után ott van ez a hatalmas, fehér híd, az valami felfoghatatlan érzés

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

GYERE NÉZELŐDNI

Ajándék ötletek, letölthető játékok, téli dekorációk. Minden benne van a Minimag Karácsonyi Különszámában