fbpx

pszichológia

Lehet, hogy közel sem számítanak annyira azok a dolgok a babagondozásban és gyereknevelésben, mint eddig hittük? Egy kutatónő szerint éppen elég, ha csak az esetek felében teszünk úgy, ahogy “kell”.

Biztosan veletek is megtörtént már: tipegőd olyat tett vagy mondott, amely komoly tudásról vagy kifinomultságról árulkodott, esetleg meglepően “felnőttes” szavakat, szófordulatokat használt.

A fiúk már csak ilyenek, agresszívak és érvényesítik az akaratukat, egyszerűen nem lehet ezen változtani – legyintünk. Egy meglepő megközelítés szerint azonban a fiúk éppen azért lesznek agresszívabbak, mert esendőbbek és több gondoskodásra van szükségük.

A szívet megmelengető, boldog gyermekkori emlékek évtizedek múltán is pozitív hatással vannak az életünkre, többek között csökkentik a stresszt, a depresszió és a krónikus betegségek rizikóját – állapították meg tudósok.

A fejlesztő pedagógus aggasztó képet fest a családról és a gyermek állapotáról az óvodás kisfiú rajza alapján. Az édesanya szerint azonban nincs baj otthon. Valóban érdemes pszichológushoz vinni ilyenkor a gyermeket? Ki látja jól? Vekerdy Tamás válaszol.

A minap olvastam egy nyílt levelet Timitől, a TheLifeWithMimi blog írójától, ami nagyon megfogott; akár én is írhattam volna. Arról írt tulajdonképpen, hogy mennyire megváltoznak a barátságok a nők körül, amikor anyává válnak.

varázskert

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket