Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hogyan maradjunk nő és férfi a gyerekek mellett is? | Apád, anyád idejöjjön blog, csapó 2.

Hogyan maradjunk nő és férfi a gyerekek mellett is?
Minden pár életében eljön egyszer a pillanat, amikor a mindennapok egymásutánjában szembe kell nézni a kisebb-nagyobb távolsággal, ami a szerelmesek között keletkezett. De vajon hogyan kerülhetjük el, hogy elsodorjon minket egymástól az élet és hogyan találhatunk vissza egymáshoz akkor is, ha már szinte csak a kötelezők kötnek minket össze?

Hogyan maradjunk nő és férfi a gyerekek mellett is?

Hogy megkapjuk a válaszokat, összeeresztjük Z. Kocsis Blanka és Körmöczi-Kriván Péter új és régi éneit, akik 3-3 gyerek mellett folyamatosan tanulják a kötéltáncot. A kötél egyik végén a szuperszülőség áll, másik végén a vonzó, szexi, kíváncsi, dögös, napról napra zsengülő én- és párkapcsolat. Előző közös gondolkodást itt olvashatjátok:
APÁD, ANYÁD IDEJÖJJÖN! | Új rovat a Minimag oldalán

RÉGI BLANKA

női test babával

Hogyan maradjak kívánatos nő a férjem számára szülés után? Most komolyan?! Kezdetben kisebb gondom is nagyobb volt a férjem igényeinél és már annak is örültem, amikor szülés után 3-4 héttel végre újra le tudtam ülni komplett kipárnázottság nélkül.

Később ugyan már egyre inkább lett volna igényeim ilyesmire, de ahogy gyorsan jöttek egymás után a gyerekek – három és fél év alatt háromszor is fordult a gólya -, egyre inkább a túlélésre játszottunk. A napi beszélgetések a gyerekek körül forogtak, minden energiánkat felemésztette a logisztika és a kötelező körök elvégzése. Távolodtunk és ekkor még észre se c

RÉGI PÉTER

Apád, anyád idejöjjön! (4)

Hogyan maradjak férfi a gyerekek mellett is? Tudom, az lenne a helyes, hogy a fiaimat ne 3 idegesítő púpnak tekintsem, de ez képtelenség.

Majd, ha kirepülnek, akkor visszatér a romantika, a bujálkodás, csóközön. Mégse zárhatom ketrecbe őket és tömhetem ki zoknival a szájukat, hogy többet lehessek a párommal. Az igazság az, hogy még keresem magamat. és óriási figyelemre vágyom. Ha nem kapom meg, azért a páromat és a gyerekeket okolom. De erről nem merek nyíltan beszélni, az érzéseimet inkább magamba zárom, mert nekem mindig erősnek kell lenni. Bárcsak kiengedhetném a belső romantikus Casanovám, de ennek nulla % esélye van.

ÚJ BLANKA

Később aztán ráébredtem, hogy ha változtatni akarunk a pusztasággá kiesedett magánéletünkön, akkor tennem kell, tennünk kell valamit.

párkapcsolati problémák

Őszintén? Nem ment könnyen. Több hónapnyi – évnyi – hibát nem lehet három perc alatt kijavítani és ketten kellünk mindenhez. Kitartóan, sokáig, összeborulva – ami egyáltalán nem könnyű, ha néha még azon is elgondolkozunk, ismertük-e valaha a másikat igazán.  Ilyenkor jól jöhet egy szakember – pszichológus, párterapeuta, mediátor vagy akár egy lelkész – bevonása, hiszen több szem többet lát. Dolgozhatunk magunkon és egymáson, tanulhatunk és taníthatunk. Változhatunk vagy változtathatunk.

ÚJ PÉTER

Ha változtatsz, akkor te is úja gyönyörűnek fogod találni a létezésed, és öröm tölti ki a mellkasod, hogy a pároddal közösen veheted a levegőt. Nálunk újra fotoszintetizál a kapcsolat és rengeteg minőségi időt tudunk egymással tölteni. Ilyen egyszerű. Ha csak fantáziálsz róla, akkor nem történik semmi.

A gyerekek figyelemre vadásznak, nincs ezzel gond. A problémó ott kezdődik, amikor hagyjuk, hogy lenyúlják azt az időt, amit magunkkal és a párunkkal szeretnénk tölteni. Ilyenkor jön a késztetés, hogy el kéne válni, vagy nem kéne, vagy mégis és megindul a nyomasztó dilemma, hogy én, mint nő vagy ő, mint férfi? Ezen a ponton már nem létezik a többes szám, a mi, a pár.

Most már simán lepasszoljuk a fiúkat megbízható Homo Sapienseknek, mert mint kiderült, a fiúk nélkülünk is abszolút életképesek. Megbeszéljük a fiúkkal, hogy Nő és Férfi is vagyunk és akkor vagyunk cuki, szerethető szülők, ha ők is figyelnek a kapcsolatunkra és nem törik félbe a spontán csókolózásainkat. Megállapodásokat kötünk a fiúkkal, hogy ezért ezt adjuk, azért pedig ezt kapjuk. Működnek a családi deal-ek.

Hogy ezek után mi a népmesei tanulság?

Apád, anyád idejöjjön! (1)

Csupán annyi, hogy van kiút, pontosabban út. Ha szeretnél egy szipiszupi párkapcsolatot a gyerekhad mellett is, akkor arra van lehetőség. Bármikor elkezdhetsz másképp gondolni, érezni és tenni magadért és ezáltal a párodért is.

, További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet